lillajul och första advent

Publicerat - 2013-12-02 @ 11:37:13
I lördags firade vi lillajul med ett gäng vänner. På menyn fanns något lustigt franskt/italienskt? bröd med massa fyllning, skink-ostpaj, räksallad och grekisksallad. Eftersom Novalie snart fyller fem passade vi på att ha litet kalas för henne på samma gång, så efteråt bjöd vi på kaffe med dopp. Lite förvirrande var det dock, eftersom "lilla tomten" osynligt dök  upp mitt i firandet genom att lämna ett par paket innanför ytterdörren till barnen. "Varför kom tomten på mitt kalas?" var frågan Novalie ställde oss igår. Men efter lite förklarande var det inte längre så konstigt, inte heller att han inte hade tid att vara med, för hoppeligen ser vi honom en stund på julafton. :)
 
 
 
Gårdagen tillbringade vi förmiddagen ute. Har ju äntligen kommit snö, men eftersom hela lördagen gick åt till förberedelser inför kvällen och vi inte hann med någon utevistelse då tog vi igen det. Speciellt kul att vara ute eftersom det var blidväder så vi fixk pyssla ihop en snögubbe. Eller "snöflicka" som Novalie bestämde det skulle vara. Därför rök hatten jag hade fixat efter bilden togs. :)
 
 
På eftermiddagen for vi sedan en svängh till Nykarleby och uppvakatde barnens fammo med en blomma. Hon fyllde år på lillajul, men då det inte var något jämnt skulle hon inte fira. Vi tyckte ändå hon var värd en blomma, och Novalie hade själv noga valt ut den (en röd vårglöd) i butiken dagen innan.