en smygtitt på nya golvet.

Publicerat - 2012-02-29 @ 20:16:18

 

Bjuder  på en bild av golvet vi valt. Golvet är laminat av bästa kvalitet och har en "livstidsgaranti" på 33 år.

humör; återställt.

Publicerat - 2012-02-29 @ 20:02:06

Bara lite finslip i kanter och ovanför fönstret kvar oh sedan så är all tapet väck i sovrummet. Det går så mycket snabbare och är roligare då man är två. -v- T rockar på tapetrivning!! Se vad lite som krävs för att få surkärringen glad igen ;)


  

då humöret inte är där det skall.

Publicerat - 2012-02-29 @ 16:42:09

Avbokade just mitt zumbapass i ren frustation! (Var inte fullbokat, så ångrar jag mig ryms jag väl med ändå.) Är bara så väldigt trött just nu, borde gå och vila men huvudet vägrar. Finns för mycket att göra och just nu är jag irriterad på att det mest bara är jag som knaprar dessa tapeter. Har frågat/bett/tjatat på T flera gånger att han skall hjälpa till, och han har lovat vilket gör mig glad om det inte vore för dendär efterhängande meningen "men jag skall bara ... först" precis som Alfons Åbergs pappa. Och istället för att vänta fortsätter jag göra det jag håller på med, eftersom jag inte heller kan sluta då jag en gång börjat på med något och har en stolthet i att kunna/klara av saker på egen hand. OCH trots att jag är medveten om detta så låter jag frustationen för vad han inte gör växa. Blir så trött på mej själv och allt tjatande! Tänk om män någongång kunde fatta att vi kvinnor inte skulle behöva tjata/gnälla om det någongång visade att de snappat upp det man försöker få sagt! Hjälper ju inte hur "puttinuttigt" man skulle vara i tonen heller. HATAR denna känsla. "ta-det-lugnt, andas, räknat-till-100- så-ska-det-nog-gå". Det var det.

just kollat top model.

Publicerat - 2012-02-29 @ 13:15:23

Nu har jag just kollat Top Model Sverige, missade ju gårdagens avsnitt eftersom jag var på jobb och hade vaktur. Tyckte det var synd att Jenny valde lämna, men som sagt är det ju svårt att veta vad man vill satsa på ibland innan man provat. Som de andra sade så tror jag lätt hon hade kunnat vinna det hela eller iaf klarat sig till top tre. Hur som helst är det ju bara tv så ondöigt att lägga mer energi på det. Funderar istället om jag skall gå och lägga mig tillbaks eller ej.. rätt så trött! Men känns dumt att sova bort en rätt så fin dag. Skulle gärna ta vagnen med och promenera efter N till dagis, men tror nog T får ta henne då han slutar jobbet i alla fall. Blir nog lite stressigt, och får ju ändå åka på ett pass zumba ikväll. :)


 
Top Model sverige - Jenny -Bilder lånade från elle.se

vårat hus.

Publicerat - 2012-02-28 @ 16:23:40

Här är en bild från oktober 2011. Då vi just hade fått grus till gårdsplanen och tagit bort gräsmattan brevid det fristående garaget för att få en ordentlig parkering. Numera är även buskarna framför köksföntren och Novalies rum borttagna. Där ska det komma en terass i något skede, eftersom eftermiddags och kvälssolen finns på denna sida av huset. Garagedörren på garaget som sitter ihop med huset kommer bytas till 2 st fönster och även en ny dörr kommer där då detta ska bli ett ordentligt "hobbyrum".


på begäran: köket

Publicerat - 2012-02-28 @ 15:55:53

 
.. och här är vårt kök, det jag gillar minst med hela huset eftersom jag tycker varken tapeter, kökksskåp, golvmattta, kakel eller bänk går ihop! För mycket olika träslag och mörka färger. tapten är sååå 90 och början på 2000-tal. Drömmer om ett vitt kök med bänkskiva i samma färg eller svart/grå. Men just nu är det något vi funderar minst på eftersom det är dyrast att fixa upp! Men bara att få vit färg på väggarna skulle göra gott, och det kan hända det blir nu på samma gång som vardagsrum+sovrum. Om vi hinner riva nåt där... får se..

på begäran: gästrummet.

Publicerat - 2012-02-28 @ 15:46:36

 

Det var Maria som hade kommenterat att jag borde visa mera bilder på vårt hus och hur vi bor. Såhär bjuder jag nu på första bilden som är vårt gästrum uppe på vinden. I kartongen som står mot väggen är vår nya säng som vi handlade på IKEA i höstas. Har inte monterat upp den ännu eftersom vi tyckte det var onödigt då vi skulle renovera. Men så fort vårt sovrum nere är färdigt ska den upp! :) Det som jag gillar med övrevåningen på huset är att alla väggar är vita, och att det finns garderober längs hela ena väggen i både dethär rummet och vårt arbetsrum. Huset vi bor i har 4r+k+spisrum, 1wc+badrum, ett duschrum+bastu samt ett litet "gillestugarum" med öppenspis, hjälpkök där nere. Övreplan består av 2st större "sovrum" i vardera ändan och ens törre skrubb för förvaring, sen finns också ett litet wc där. Så då får ni lite bättre bild. Vinden har vi inte tänkt ändra på något alls i nuläget. Satsar allt på nedreplan först och som sagt är det ju en del att göra. Totalt är bara huset lite på 200 kvm ;)

så himla fin!

Publicerat - 2012-02-28 @ 12:21:53

Så hade man denna snygging hemma i klädskåpet då. Borde nog skärpa mig och inte köpa så mycket fler klänningar nu, men svårt då det börjar gå mot vår & sommar, och det är nu de ska börja bäras. Är någon annars intresserad av en svart broderad "nätklänning". Har ju två (olika modeller nog), men tycker egentligen det kanske är onödigt.















grått och trist, vilket väder.

Publicerat - 2012-02-28 @ 11:20:08

Här fortsätter tapetrivningen i sovrummet under dagen. Passar ju bra med tanke på vädret ute. Snöfall, grått och trist. T kom hem från jobbet redan efter lunchen så jag hoppas vi ska hinna en bra bit innan det blir dags för nattvak för min del. Sedan funderar jag ännu om vi ska anmäla Novalie till ONNISRUNDAN (skiddag för barn där alla som deltar får medalj) i Nykabi på torsdag eller ej. Anmälan skall helst in idag, men sen är det ju detdär vad-blir-det-för-väder-då som man tänker på. Nåja!! Är väl att bara att klä på sig, kläderna hemma i skåpet värmer ju inte som min faffa alltid sa.. ;)

då det händer saker .

Publicerat - 2012-02-27 @ 19:34:42

Har varit fullt upp hela dagen. Vi har hämtat det nya golvet som ska sättas i vardagsrummet och sovrummet, jag har varit på gym och ett pass bodycombat efter en paus på nästan två veckor, och så har vi börjat riva tapeten i sovrummnet. (lite större utmaning än den i vardagsrummet, men det går.) Så idag är jag riktigt glad. :)

på önskelistan just nu.

Publicerat - 2012-02-27 @ 10:03:13

I sommar kommer jag bära shorts eller klänning, och dessa shorts står högt på önskelistan med en snygg te eller linne till. Sedan är det ju modernt med färgglada jeans, och just nu önskar jag mig mest ett par röda!! Skulle vara så snyggt med svart topp, några halsband/armband och svarta boots!






 


 

vi bilade söderut.

Publicerat - 2012-02-26 @ 20:27:21

Familjens eftermiddagspass på roadtripen söderut började med en fika hos Sophie och Fredrik och deras son Nicholas i Petsmo. Nicholas var rätt blyg i början, och Novalie som är motsatsen fick verkligen försöka få honom med på noterna och leka med henne. Efter en stund släppte det lite, och de kunde nästan kramas, dock lite vaksamt ännu förtåss. Synd då man ska ses så sällan :/ Sedan åkte vi till min fammo, dit pappa också kom. Var via Kvevlax Grillen efter lite grillmat, vill inte bli att vi äter det sedan vi flyttade hit. Jakobstads grillar är så himla dyra!! Påminner mig om priserna de har på Åland. Ett Jeppistillägg vore kanske nåt att önska.. ;) 


 
Novalie som knappt vill vara med på foto längre gjorde plötsligt försök att posa och bara
skrek jag skulle ta kort! ;) Nicholas är så söt att jag nästan smälter varje gång. :)

sol ute, sol inne .

Publicerat - 2012-02-26 @ 08:37:13

 
(jag oktober 2011, bildarkivet)

Godmorgon! Här skiner solen från en klarblå himmel och idag skall vi åka iväg till Hankmo och Kvevlax. Blir några besök hos vänner/familj, men först skall T och jobba lite. Ha en underbar dag.

på dejt .

Publicerat - 2012-02-25 @ 19:18:21



T´s mamma är påväg hit, så bara hon stiger in genom dörren far jag och T på
en biodejt och kollar Hamilton - i nationens intresse med b.la Mikael Persbrandt i huvudrollen.
(Melodifestivalen kan man ju se imorgon även om man lär få veta vem som går/gått vidare.)

Novalie & T´s eftermiddag

Publicerat - 2012-02-25 @ 18:54:23

 

 
.. och vet ni, det lämnade faktiskt rökt lax att ta hem också. Gissa-vad-vi-kommer-äta-till-middag-imorgon :))

efter nattvaket.

Publicerat - 2012-02-25 @ 14:48:37

Godmorgon, eller goddag för de flesta. 

(Först vill jag säga grattis till Estelle Silvia Ewa Mary, tyckte tilltalsnamnet var både oväntat och så fint! Sen stör jag mig lite på att namnen inte klingar. Mary kunde ex varit Marie eller nåt så hade det låtit bättre. Men Estelle, sååå vackert!!)

Jag var och vakade inatt och steg upp för kanske två timmar sedan. Skönt med bara en natt, nu är jag ledig till tisdag. Novalie och Thomas har åkt iväg till fammo och faffas stuga för att röka lite lax. Själv är jag hemma, kände mig inte för att åka nånstanns och vara social då jag just vaknat. Får lite egentid hemma istället och försöker ordna upp lite i kaoset som har uppstått sedan man började riva tapeter och man fått flytta möbler hit och dit. Lyckas vi ha ordning en dag är det ju bra. Nu skall jag fortsätta så länge städenergin är lite på..

vilken start på dagen.

Publicerat - 2012-02-24 @ 09:57:03
Vet inte om det var gårdagens facebook status uppdatering som gav resultat, men jag fick verkligen frukost på sängen av T idag, så lyckad var den. Just nu sitter vi vid varin dator och N kollar "Pippi" på dvd i samma rum. Småningom skall vi väl ta bilen och åka till Nykabi, hinner vi tänkte vi ta en skidtur hela familjen, men igår kom jag på att jag har frissatid 13.15 och då ska utväxten äntligen väck! Sen väntar jag förstås att Sveariket skall tillkännage namnet som gårdagens nyfödda prinsessa ska få. Alltid spännande med namn !! :) ... finns ju en chans att de tar efter mig också.. ;)

en vanlig torsdagskväll.

Publicerat - 2012-02-23 @ 21:14:09

 
Jobbat 7-14, skönt med en lite kortare eftermiddag. Hämtade N på dagis, lagade korvsoppa till middag och sen blev det att gå ut och "skotta" undan lite snö. Novalie skulle självklart vara med pappa i traktorn då det skulle göras, sen bar det av till FunkyKidz i vanlig torsdagsordning och en stund efter att vi kommit hem blev det hockeyträning för pappan. Imorgon på dagen är vi lediga hela familjen, som det ser ut nu. Härligt !! :)

sista biten borta .

Publicerat - 2012-02-23 @ 21:07:38

 

Nu kan man börja säga att vardagsrummet börjar bli redo för makeover, men innan "renoveringskaran" får komma skall ännu tapeten i vårt sovrum knapras och ev köket (de tapeterna är de fulaste i hela huset!!). Vi ska hoppas att de rummen går fortare, iaf är det betydligt mindre kvadratmeter vägg där. Och sen hoppas jag att vi blir inbokade i renoveringskarans kalender innan påsk.

en förmiddag före jobbet .

Publicerat - 2012-02-22 @ 10:51:10

Novalie är på dagis, jag har bytt sängkläder i våra sängar, tvättat en maskin tvätt, hängt upp tvätt, diskat en maskin med smutsdisk, plockat in ren disk i skåp, slängt ihop några fastlagsbullor (då det inte blev nåt här hemma igår, fy skämms!) och slutligen har jag påbörjat tapetknaprandet på den sista väggen i vardagsrummet nu då vi fått undan tv-bänken. Och så verkar det som det inte blir så mycket jobb för T idag så nu skall vi fara och försöka få beställt detdär golvet vi beslutat oss för, och sedan bär det av till kvällstur i jobb för min del. Hoppas ni får en fin dag.

då det blir "jobbigt" att lämna på dagis.

Publicerat - 2012-02-21 @ 08:37:17

Jag har kvällsskifte och Novalie skulle till dagis först till nio. Skjutsade henne och då vi kommer in så är alla på hennes sida påväg ut. De har skidvecka, och skulle skida så jag tänkte jag bra kan lägga skidskorna på innan jag far eftersom hon annars var färdigt påklädd för att vara ute. Men NEEEJ! Hon VILLE INTE! Hur jag än försökte så sprkade hon bara med fötterna. Tillslut sa jag att det kanske är bättre jag lämnar nu och att någon fröken sätter på dem. De tyckte de också. Jag reste mig och gick ut, när jag nästan var vid grinden kom hon springande i strumfötterna ut på trappan och bara ropade jag skulle komma tillbaka och lägga på henne skidskorna... En fröken kom dock efter henne och tog in henne och det sista jag märkte innan dörren stängdes var att hon fortsatte tjutandet och verkade kasta sig på golvet. Även om hon nu säkert har skidskorna på, och skidar glatt med de andar ute och gråtandet och skrikandet forsatte max två minuter så är dessa lämningar och få gånger det blir såhär ändå så jobbiga.. Skulle bara velat rusa in, krama henne hårt och lugnt säga "mamma är här", medan jag skulle vaggat henne i min famn. <3

ni frågade, jag har svarat.

Publicerat - 2012-02-20 @ 13:19:54


1.) Tant brun bor i det bruna huset. Tant blå bor i det blå huset och tant gul bor i det gula huset. Vem bor i det vita huset?

Haha, denna är det T som frågart och jag säger tant vit. Men det är säkert nåt "skummt" med denna fråga ;)

2.) Berätta lite om hur du och T hittade tillbaka till varandra?

När vi separerade så hade vi inte så mycket daglig kontakt mer än saker som gällde N, vi träffades inte heller mer än då hon skulle åka till den andra. På dessa gånger började vi i alla fall prata om det som vart mer och mer. Ibland kunde T stanna kvar en timme, bara för vi hade saker att prata om och sen fortsatte pratandet på telefon. T var väldigt på och frågade om jag inte kunde tänka mig att ses bara vi två, men jag var först väldigt hård och ville inte (det tar ju ändå slut av nån anledning). Tillslut tillät jag han ändå att komma och se på lite tv och för att prata, detta var dec -10 lite på ett halvår efteråt. Då kom han hem till mej efter en julfest på N´s dagis och efter detta började vi ses lite mer. (gick inte att stå emot känslorna mera) Då han köpte hus i J:stad pendlade jag varje helg, och då han ibland hade jobb i Vasa i veckona kom han till mej... var rätt tungt att pendla då vi sakande varandra så mycket, och eftersom vi blev mer säkra och ville ge allt en till chans så funderade vi att jag också skulle flytta till J:stad... Först var tanken jag skulle hyra en egen lägenhet till att börja med, men det kändes mer naturligt att vi (jag&N) flyttade in direkt så i juni gick flyttlasset, och allt har blivit precis som vi vill och som det borde vart från början. Känns knappt att vi bott på olika håll mera..

3.) Har ni planer på att skaffa fler barn inom snar framtid?

Absolut, men inte just nu.

4.) Ser ni bröllop stunda inom kort? :)

Haha, väntar bara att T skall "fria". Förra gången var vi båda överens om förlovningen, men denna gång om ringarna skall på igen får han fråga... men vi har pratat om bröllop inom fem år. (själv har jag sagt senast 2015 ;))


5.) På vilket sätt är förhållandet annorlunda nu jämfört med då ni var tillsammans "innan" pausen?

Vi försöker hitta tid att göra nåt bara vi två, umgås mera gemensamt med våra vänner, jag har fått mera tid för mina intressen och vi kompletterar så det skall vara "rättvist" för båda.

6.) Vem liknar Novalie till sättet? 

Till sättet är hon nog väldigt lik mej då jag var liten. Hon är bra på att sysselsätta sig själv, leker mycket med dockorna, kokar, sjunger och dansar. Sen är hon envis och bestämd som synden, men ännu får vi det nog bra lirkat med henne. Sen är hon väldigt påtig med maten, äter gärna inga nya saker och det gjorde inte jag heller.. Så skulle säga hon nog är mest lik mig, men envisheten kommer från båda. ;)


(vår solstråle 2009)

7.) Hur kom ni på namnet åt er dotter?

Jag surfade runt en hel del på familjeliv när vi väntade Novalie och där fanns ett forum för namn. Kollade runt på diverse vanliga och mer ovanliga namnförslag och där någonstanns läste jag Novalie första gången och tyckte det var så fint. Ville dock inte lägga nåt som var påhittat så googlade att det faktiskt var ett namn, hur många som hette det osv. Sen berättade jag om det åt T och sa om det var en flicka ville jag ha det namnet, och sen då hon föddes tyckte han hon såg ut som en Novalie, så var det klart... Inte mer invecklat än så ;)

8.) Vad heter hon mer?

Hon heter Agnes. Agnes kommer  efter  T´s mamma som också heter det i andranamn. Jag är inget för att föra nåt speciellt släktnamn vidare, men T ville gärna ha det så och då föll valet på det namnet. 
 

9.) Oroar du dig för dina implantat nu med tanke på hysterin det har blivit om de sorter som är farliga?

Nja! Hade inte ens följt med något om detta så fick kolla upp detta. Verkar iaf som det rör sig om implantat importerade från Frankrike och av märket PiP.. Inte de jag har alltså, men man kan ju ändå inte vara säker. Inget jag tänker på nu iaf.

10.) Vad är din favoritparfym?

Gucci Envy är den jag använder mest... sen gillar jag CK summer catch också.

11.) Favoritmärke(n) inom skönhetsprodukter o dyl?

Använder inte så mycket skönhetsprodukter. Inom vården som jag jobbar så är det inte så hygieniskt att använda massa makeup och så. För ansiktet kör jag nu och då med en rengöring och ansiktsvatten från Rosen Serien eller Dermosil, sen försöker jag även lägga ansiktsmask minst 1ggr/mån.. ibland mer ibland mindre. Sen är allt jag använder i sminkväg från H&M, Maybelline, Lumene osv. Går mycket efter vad som är prisvänigt och hur mycket jag tycker jag vill satsa på det just då. Skönhetsartiklar hör inte till min prioriteringslista på inköp precis :)

12.) Vad jobbar du med?

Jag är närvårdare (undersköterska) på ett rehabiliteringshem.

13.) Hur många barn vill du ha?

Både jag och T har sagt minst två, gärna tre. Får se då :)

14.) Kan du berätta mer om din bröstoperation?

Jag opererade mig på Proforma Clinic i Stockholm 16:e juni 2011. Hade konsultation och operation samma dag. Pratade lite om varför jag ville göra operationen, önskemål hur de skulle se ut och sedan fick jag en tight topp på mej där jag fick lägga in olika storlkar på implantat för att testa mej fram till önskad storlek/utseende... nån timme senare sövdes jag ner och knappa 2h senare vaknade jag. Hade inte speciellt ont, och de tyckte jag var ovanligt pigg för att vara nyopererad. Åt smärtstillande knappt en vecka, och var inte så farligt svullen att jag var helt gul/blå.

(Vill dock understryka att ta beslut att operera brösten är inget man tar på en dag, vecka, månad. Jag har funderat på detta i nästan 10 år, och var på en konsultation hos en plastikkirurg i Vasa innan detta också. Anledningen till att det blev både konsultation och operation på samma dag var att jag reste till Sverige och det ändå kostar en del. Sen hade jag provat ganska mycket hemma med "ristestet" så jag visste något sådär hur mycket jag ville ha. Men då jag provade storleken där så sa kirurgen inte hur stora implantaten var, utan man bara provade och sedan sa man vilka som kändes bra. Man ska aldrig fastna i mängden, utan vad som passar kroppen och är rimligt. (hur mycket som ryms beror på mängden egen bröstvävnad) Operera bröst bara för att de skall vara stora eller man skall få mer självförtroende tycker jag inte heller är rätt anledning till en operation, för mig handlade det om formen och att bära upp kläderna lite mer och som sagt har jag haft många år att överväga dess nödvändighet eller ej.)

15.) Hur mycket la du in?

Jag tycker mängden är oviktig eftersom det är helheten man är ute efter. Vad passar min kropp. Kan iaf säga att innan fyllde jag knappt ut en a-kupa och nu har jag C/D kupa, vilket var det jag strävade efter så mängden var tillräcklig. Har/hade aldrig velat ha några "porrbröst"!

16.) Visa gärna någon före/efter bild :) 


Före/efter

Har dåligt med bilder på datorn eftersom det mesta är sparat på annat ställe. Tycker ändå skillnaden syns bra på dehär.

Det var det. Hoppas ni fick ut det ni ville. :)


Vilken härlig dag !

Publicerat - 2012-02-20 @ 11:00:27

 


  

Gokväll lördag!

Publicerat - 2012-02-18 @ 16:30:20
Här händer inte så mycket. Arbetat morgonsskifte idag och har kvällen imorgon. Mötte upp T och Novalie hos hans föräldrar då han åkte för att jobba en stund, men N ville vara kvar hos fammo så T tar henne sen då han kommer från jobbet, och själv sitter jag ensam hemma, njuter av ensamheten och har tjuvöppnat chipspåsen jag köpte till kvällens mello.. Ooops.

Såg annars att de kommit en hel del frågor i frågestunden tidigare i veckan så det skall jag svara på efter helgen hade jag tänkt. Så har någon ännu nåt de undrar över när det gäller mig eller nåt jag skrivit om i bloggen så är det bara att scrolla ner till det inlägget och skriva frågan där. Ha en fortsatt trevlig helg!

Bloppis.

Publicerat - 2012-02-17 @ 19:47:54


Klänning från Elise Ryan.
Stl XS. Oanvänd! Lappen kvar.
50€ (eller högstbjudande)

voi voi va härlit´!

Publicerat - 2012-02-17 @ 16:11:26

Har varit i jobbet från 7-15, hämtat hem Novisen på dagis och hade ett paket i postlådan som jag nu vet att jag måste skicka tillbaka och reklamera! Att jag inte lär mej att jag inte är nån size 0, nåja, i och för sig är det ju bara andra gången detta händer... men då man ska bli så hypnotiserad av vad det står modellen till en viss längd bär för storlek så drar man sin slutsats därifrån att denna klänning är nog större/mindre än normalt i storlek och sen blir det såhär.. Nåja, posten har iaf upp till kl 18 till och med här i lilla Jeppis så får väl kila iväg nu då bara :))

i en dans.

Publicerat - 2012-02-16 @ 19:04:45



Så har vi torsdagskvällen till vana varit på FunkyKidz, och efter en dusch och kvällsmål blev det John Blund för prinsessan. T for iväg på hockeyträning och mamman skall nu njuta av lugnet och pyssla om sig själv. (Kanske lite ansiktsmask.) Då sambon kommer hem blir det kvällsbastu.

min bil och jag.

Publicerat - 2012-02-16 @ 14:52:34
Idag är jag och min bil ovänner. Den vill inte starta, troligen nån dörr eller nåt som inte varit ordentligt fast så det har dragit ur ackon. (hatar eltekniken till alla dörrar som är på den!) Kommer bli värre om vi inte får det åtgärdat ikväll eftersom T nyss sålde sin bil och vi därmed inte har nån extra bil till förfogande och vi båda ska på jobb imorgon, olika tider! Suck. 

För att få nåt annat att tänka på eftersom jag inte fått anstränga mig så mycket senaste veckan - och min förkylning som jag varit däckad med sen i måndags nu känns bättre - tog jag en vagnpromenad med Novalie. Så härligt att komma ut. Ikväll står det funkykidz på schemat också bara vi slipper iväg, och imorgon är det som sagt dags för jobb ska vi hoppas! :)

*

Update: Min bil och jag är vänner igen. Skall hoppas det fortsätter så imorgon... :)

snyggt från Gina Tricot .

Publicerat - 2012-02-16 @ 10:05:41

  

           

så j-vla bra.

Publicerat - 2012-02-15 @ 19:52:18

nu har vi båda sängborden till vårt rum .

Publicerat - 2012-02-15 @ 15:56:02



flätan.

Publicerat - 2012-02-15 @ 10:30:52

  
Så roligt då man nu får fästa saker i Novalies hår och hon inte rycker bort det efter fem sekunder.
Här kollar hon barnkanalen som nästan ständigt skall vara på även om hon skulle leka med annat.
Men nu ska vi åka iväg och handla.

drömmen om nya vårklänningar.

Publicerat - 2012-02-15 @ 09:31:32

  
Från http://www.nelly.com

Frågerundan.

Publicerat - 2012-02-14 @ 18:22:00


" .. vilken är din favorit, vad är det bästa, berätta om, varför .. "



Tänkte försöka mig på en frågestund, så passa på och
ställ din fråga i detta inlägg, så får vi se när jag svarar. :)

undrar vem hon fått det av ? :)

Publicerat - 2012-02-14 @ 17:25:21
Fick som sagt hem ett paket från H&M på posten idag. Det mesta åt Novalie eftersom hon ännu en gång växt ut det mesta i garderoben och vi sakta går mot vår. Jag själv hade beställt en bikini denna gång, och färgen var faktikst underbar. Kommer bli perfekt till en liten solbränna senare i sommar. Provade den ju så den skulle passa och visade den för T. Då kommer Novalie på att hon också vill visa pappa sina kläder och säger; "Pappa vänta lite, Novalie osså visa" så kommer hon med sina plagg. Speciellt klänningen älskade hon, eller hon älskar väl de flesta klänningrna nu för tiden eftersom man kan snurra runt med dem så "kjolen" höjer sig. Så är man så fiiin. Gullunge! -v-

Hämtat paket från posten.

Publicerat - 2012-02-14 @ 13:52:27

alla hjärtans dag / vändagen

Publicerat - 2012-02-14 @ 08:34:03

  

-v- En riktigt glad alla <3:ans dag tillönskas er alla, en extra varm kram till familj, släkt och vänner.  -v-
-v- Thoms & Novalie, inte ord kan beskriva hur mycket jag älskar er. Ni är det finaste som finns. Puss! -v-

the rest of this day.

Publicerat - 2012-02-13 @ 21:22:15

Hade inte något färdigt hemma att bjuda på, men däremot fanns ingridienser till bakning så fick bli våfflor med jordgubsssylt och grädde då Rebekka & hennes kompis Jessika dök upp. Blev verkligen en snabbvisit eftersom T kom hem en halvtimme senare och skulle ha en bil förd på service och var osäker när de stängde. Fick hämta upp honom och sedan hämtade vi Novalie på dagis. Sen har de nya ägarna hämatde  Peugoten som T sålt och just nu är han på hockeyträning. Jag och Novalie tog en dusch, o så fick jag läsa snövit för femtielftegången denna vecka som godnattsaga. Prinsessan somnade bums och jag bunkrade upp med en hög näsdukar (pga dunderförkylning jag tydligen fått nu) och kollade "familjen annorlunda" på TV4.

   

ny vecka, nya tag.

Publicerat - 2012-02-13 @ 11:38:05

Jepp, det är precis vad som gäller denna vecka. Nu börjar det äntligen kännas bättre efter det som varit. Novalie är på dagis, T på jobb. Jag har varit och handlat eftersom kylskåpet var så gott som tomt. Har också hittat energi att städa upp lite här hemma (sånt kaos med alla taperester, kartonger och Novalies saker) och nu börjar det se någorlunda okej ut. Snart borde min vän Rebekka dyka upp för en snabbvisit.

snöig söndag.

Publicerat - 2012-02-12 @ 12:35:13

    

Godmiddag! Har nyss varit ute och skyfflat undan lite snö utanför ingångarna till huset på framsidan, samt garaget. Resten tar vi med schaktbladet då T kommer tillbaka från jobbet. Så väntar vi besök av hans föräldrar som skall komma och hämta lite saker som följde med huset, men som vi inte är det minsta intresserade av att ha hemma hos oss. B.la skrivbordet jag skrev om igår ska dem ta. Snart dags att börja med middagen. Tror det får bli spaheggti och köttfärssås hos oss idag...

Novalie bakar/kokar. :)

Publicerat - 2012-02-11 @ 23:07:51

vintern då den nästan är som bäst.

Publicerat - 2012-02-11 @ 14:16:57

  
Idag när vi vaknade var det endast - 4 grader. Åt en sen frukost och klädde på oss och gick ut. Så härligt med frisk luft. Sedan har jag börjat montera ner skrivbordet som följde med huset som varit i ett av de mindre rummen där nere. (Vill börja få ordning och mer vår egna stil!) Novalie har haft kaffeservering, o så har vi ritrat en massa gubbar på "ritmagnettavlan". Tulpanerna är från igår, och piggar upp köksbordet. Köpte med en bukett till mamma igår också bara för att, och vill man ha en orsak så kan man ju tänka att det börjar närma sig "alla hjärtans dag".



besökt mamma ikväll.

Publicerat - 2012-02-10 @ 21:42:43

Efter en dag som inte började på bästa sätt, då inte all fakta fanns, vilket ledde till att det brast så kändes det så skönt då allt var avklarat och vi hela familjen kunde åka hem till min mamma med familj. Var så kul att höra om deras Thailandsresa och syrran hade fixat med en liten present åt Novalie. Ett diadem med röd/rosa öron som blinkar. Novalie älskade det, och så fick hon äntligen 3-års presenten från Ines. (Var ett par ponnysar och det passar så bra eftersom en sång man kan få höra nu som då är "vad du är söt min kära lilla ponny..") Vi tackar!

(Hade med kameran, men glömde ju självklart att ta bilder.. kanske lägger upp nåt imorgon) 

mamma är hemma! -v-

Publicerat - 2012-02-09 @ 18:24:15
Pratade med min syster i telefon - hon, mamma och min styvfar har kommit hem nu efter två veckor i Thailand. I år har jag varit så avundsjuka på dem som fått vara iväg. Vi hade också tänkt fara på en solsemesterresa i vinter, men ändrade oss då vi ville fixa lite här hemma nu först. Om vi hinner ska vi besöka dem imorgon!! Inte set dem på två månader så ska bli sååå roligt!

saker som snurrar.

Publicerat - 2012-02-09 @ 10:39:34

Har varit rätt deppig, men efter att ha suttit här och försökt få nåt skrivet har solens strålar som skiner in genom fönstret lyckas skapa nån extra energi. Jag har kunnat dra lite på smilebanden, och det börjar sakta kännas bättre.

min pappas kusin.

Publicerat - 2012-02-08 @ 13:18:43

För snart tre år sedan fick vi en inbjudan till ett dop på andra sidan pölen. Orten var Umeå, och det kom från min pappas kusin, som är i ungefär samma ålder som jag. Hon är barn till min farfars bror, och eftersom min farfars alla tre syskon aldrig har bott nära så har det blivit att man inte vetat så mycket om dem, och närmare kontakt knappt existerat. För vår del blev det inget dop, men eftersom hon lämnat en adress med en önskelista på dopgåvor på familjeliv så blev det att jag sökte upp henne där, och efter en stund byttes vårt kontakforum till facebook. Där ploppade sedan fler av pappas kusiner fram, och idag har man mer eller mindre kontakt med en del av dem. MEN just denna tjej, som i övrigt heter Anna, har visat sig vara en väldigt lättpratad och ödmjuk tjej. Vet inte hur många gånger man nu som då fått upp en liten chatruta med ett inledande "Hej! Hur mår du" Och man vet man kan svara från hjärtat. Vet inte vart jag vill komma med denna text, men kanske är det att jag uppskattar kontakten med Anna, och känner mig trygg med henne trots att vi aldrig (ännu) träffats.

städat och ordnat i Novalies rum.

Publicerat - 2012-02-07 @ 19:54:14

 

Kände för en förändring och möblerade om Novalies rum. Lade Expedit hyllan att stå mer på höjden istället. Nu finns det ordentligt med utrymme för lek mitt på golvet, men konstigt nog har ju sakerna en tendens att ligga utspridda över hela huset hur man än gör. Känns iaf luftigt med den nya möbleringen - så fick man det städat ordentligt på sammagång.. kasta sånt som var söndert.

 

 

dethär med stolar till köket.

Publicerat - 2012-02-06 @ 11:09:28




 

Har suttit och bläddrat runt på nätet och kollat stolar till köksbordet. Men oij sådan beslutsångest man kan ha. Har varit inställda på de längst upp till väntser i bild, bernhard från IKEA 149€/st. Sedan hade jag funderat på att lägga två stycken Kartells Master Chair (längst ner till höger på bild) på vardera bordsändan... MEN sen hittade jag även Tobias från IKEA i transparentfärg och även förmånligast med sina 79€/st. Eames stolen är ju bara att dö för, men pirslappen på 260€/st lockar inte precis. Hmm.. Tur man inte behöver bestämma idag, är bara så led våra nuvarande kantstötta vit/bokfärgade stolar...

Monday

Publicerat - 2012-02-06 @ 10:51:26

Goddag! Novalie är på dagis, T i jobb och själv har jag hunnit med att fylla på kylskåpet med lite mat inför veckan, tvättat en maskin tvätt och haft igång en diskmaskin. Maskinerna har börjat tystna så blir väl att tömma dem småningom och lägga sakerna på dess rätta plats innan det bär det iväg till jobbet.

söndagsjobb, tapetrivning och presidentval.

Publicerat - 2012-02-05 @ 19:59:26
Hade ingen undertemp mera igår kväll så idag blev det jobb. Efter jobbet har vi fortsatt tapetrivningen i vardagsrummet och nu har vi inte mycket kvar. Gick snabbt när vi väl hjälptes åt. :) Sen har vi självklart varit och röstat fram Finlands nya preseident, som numera tycks heta Sauli Niinistö.

drömmen om värme.

Publicerat - 2012-02-04 @ 13:37:56

Har en del av min familj som just nu befinner sig i Thailand, och snart skall komma hem. För snart fyra år sedan var även jag och T med på den resan. Då var det mitten av mars, och temperaturen där var 37 grader ännu på kvällen då solen lagt sig (det var kolmörkt) och klockan var 22.30. För varmt tyckte vi! För ni kan ju tänka er vad de måste varit på dagarna då solen gassade från en klarblå himmel. Men vi fick veta att denna period var Thailands varmaste och det skulle vara bättre att resa dit i december/januari. Efter att ha pratat md folk som varit just denna period verkar det också mera lagom. För en tid sedan fick vi veta att en av T´s vänner nu eventuellt planerar resa dit i januari nästa år, och vi har långsamt börja fundera om vi skulle hänga på. Dock finns det några saker som gör mig tveksam, och det ena är ju det att vi inte är ensamma längre och resan dit med flyg tar 12-13 timmar. Men efter denna vecka med temperaturer upp emot nästan -30 grader så kan jag inte annat än börja gilla ideén. Lite värme mitt i smällkalla vintern hos oss är inte fel, och det finns fler som rest med barn. Och blir det inte Thailand kan jag bra tänka mig nåt annat, så länge det innehåller sol och bara sandstränder.

undertemp.

Publicerat - 2012-02-04 @ 10:37:21
Vakande strax efter sex då klockan ringde imorse, skulle vara i jobb kl 7. Klädde på mig, men kände mig inte riktigt riktig, mätte feber och hade en undertemp på 35,2. (har 36,6 normalt). Tydligen är det så att när man är sjuk, och kroppen är nedsatt av olika anledningar och inte orkar höja temperaturen - då sänker den tempen istället. Så är väl bara att lyssna på kroppen då och bädda ner mig i soffan med näsdukarna brevid och kolla tv resten av dagen.... Brr..

kvalitetstid en fredag förmiddag.

Publicerat - 2012-02-03 @ 21:31:51
När T hade fört Novalie till dagis idag på förmiddagn hann vi båda med lite ensamtid innan jobben kallade. T skulle till tandhygienisten och jag valde följa med som "moraliskt stöd" (eller ej ;)) Sedan for vi för att veckoslutshandla och i samma väva tog vi ännu en "lunchdejt" på Rosso. Nu har jag just kommit hem från mitt kvällsskifte, Novalie sover och vi planerar se en film innan vi själva tar natt.

aktiv torsdag.

Publicerat - 2012-02-02 @ 22:12:06
Torsdagkvällar i vårt hus betyder funkykidz för mamma och Novalie, samt hockeyträning för pappa. Efter att ha varit i jobb från 7-17 idag b.la pga en kurs, -fått maten färdig servad av T -, blev det bråttom för att hinna med kvällens program eftersom Novalies funkykidz startar kl 17.50. Vi kom fem minuter försent, men hade så roligt! Sedan är det bråttom hem för att hinna berätta allt vad man gjort för pappan i huset, innan han åker iväg på sin träning. När han åkte iväg passade vi på att bara mysa framför brasan i spisrummet som han sprakat igång, medan vi väntade bastun skulle bli varm. Är så kul att umgås med Novalie just nu för hon bara pratar mer och mer, uppmanar en vad man ska göra och inte göra. Liten kommendora. ;) Sen somnade hon nästan på stört då vi kramats och pussats gonatt och jag fortsatte tapet rivningen i vardagsrummet som jag försöker fixa med så fort jag får en ledig stun över. Tar tid med det sista lagret tapet, men att se att det ändå går framåt sporrar en att fortsätta. Tur vi inte tar hela huset och alla rum på en gång!

en bra, men kall dag. :)

Publicerat - 2012-02-01 @ 20:22:55
Vi är lite förkylda både jag och Novalie, så har hon ju sin öroninflmmation, men dagen har ändå varit rätt topp och nu har hon fått sin pencillin. Varit till T´s föräldrar ikväll och firat hans pappa som fyllde 68 år. Novalie har lekt och busat till fullo tillsammans med kusin Jenny så hon somnade gott när vi kom hem. Eftersom hon verkar så pigg, och inte har feber så blir det nog dagis imorgon medan mamma och pappa är på jobb.

öroninflammation

Publicerat - 2012-02-01 @ 09:34:13
Novalie hade klagat på sina öron i söndags hos fammo och faffa, men eftersom hon somnade bra och inte gnällde nåt på söndagskvällen och inte heller på dagis i måndags så hade vi hoppats det skulle vara falskt larm. Men då hon skulle gå och sova på måndagskvällen började hon bara gny och gnälla, och jag frågade vad det var. "ont i örat" sa hon samtigt som hon höll om det. Jag satt brevid henne och pajade och hon höll hårt om mig, men vaje gång hon skulle börja slumra till ville hon bara börja gråta.. tills sist gav jag henne en supp och hon somnade genast. Tänkte att såhär kan vi ju inte ha det, och trots att hon inte har feber utan är mest snuvig och hostar en aning bestämde jag mig för att ringa rådgivningen. Vi fick en tid på sena eftermiddagen och visst var båda öronen röda. Tyvärr, hade de ingen läkare på plats då vi äntligen fått det kollat så vi blev uppmanade att fara till jouren till en 19.15-tiden för att få en läkare att kvitterra och skriva ut recept. En timme väntade, och när vi sen skulle hämta ut medicinen hade apoteket stängt en hlv timme tidigare! Aldrig har jag saknat Vasa så mycket, vilket apotek stänger kl 20 i stan liksom?? Gruvade mig för att hon skulle ha mera ont i öronen än kvällen innan då hon skulle lägga sig igår och att en supp kanske inte skulle värka lika bra, men hon somande utan gnäll och utan supp så tydligen var det inte så farligt. Nu ska vi iaf hämta ut dendär pencillinkuren! Gäller bara att klä sig varmt först och hoppas T mindes lägga i motorvärman i min bil innan han själv for på jobb. -24 står utemetarn på här idag..