Gräsmatta premiär.

Publicerat - 2013-05-30 @ 15:33:40
 
.. Chill på gräsmattan i skuggan .. 
 
 
 

"utflykt"

Publicerat - 2013-05-29 @ 21:39:35
Idag har vi (jag och barnen) tillbringat största delen av dagen i Nykabi hos deras fammo. (faffa och pappasen på jobb). Samtidigt som vi varit där har vi passat på att ta en vagnpromenad via mitt jobb och kollegorna så de fick se Milea. Min pappa dök också upp i staden, eftersom de var på skolutfärd, och skulle upp i vattentornet och kolla. Vi hängde förstås på då Novalie aldrig varit dit upp ännu. Hon tyckte nog det var ganska intressant att se stan uppifrån och speciellt att se fammos och faffas hus med pappas grävmaskin på gården. Uppe i tornet bjöd moffa på glass åt oss vilket var väldigt uppskattat i värmen. När de sedan hade färdigt uppe i vattentornet och brummade tillbaka söderut gick vi och köpte pizza som vi avnjöt ute i skuggan hos T´s föräldrar. En bra dag med andra ord. :) 
 
  
 
  

back in time.

Publicerat - 2013-05-26 @ 20:13:59
Efter denhär veckan som kommer skall Novalie ha sommarlov i 10 hela veckor! Jag hoppas därför extra mycket att det blir en fin sommar, ungefär som vädret varit nu senaste veckorna så vi verkligen får ta tillvara på tiden ordentligt och fixa med allt möjligt smått och gott. Inne har vi varit alldeles för mycket nu i vinter, vilket märks då hon vill vara ute hela tiden och bara tjatar om att vi ska fara på promenader ännu så hon skall få cykla. Nu har vi försökt ta in en picknicksdag i veckan, så i torsdags hade vi då återigen picknick vid lekparken innan det var dags för vårfest vid Novalies dagis på kvällen, och där hennes grupp bjöd på smurfdans och alla vara utklädda till små smurfar. :) Gillar verkligen den sida hon är på vid dagis just nu, personal som verkligen bjuder på sig själva och verkar trivas ihop så det sprider bra stämning både bland barn och föräldrar, så borde det vara överallt. I helgen har vi också varit utomhus en massa, och det märks att det är fler än vi som gillar läget just nu. Novalie har stött på flertalet dagiskompisar då vi varit i parken, och äntligen har man då fått chansen att byta mer än ett hastigt "hej" med någon av deras mammor och vet lite mer om vilka de är. Annars är det ju bara barnen som känner varandra och vet vems förälder som är vems. :)
 
  
  

Milea 3 mån 1v

Publicerat - 2013-05-26 @ 19:51:00
Nu har Milea äntligen börjat uppskatta att ligga på golvet. Hon kan ligga längre och längre stunder och iaktta sakerna i babygymmet och "jollra" med dem. Vi har också börjat träna aktivt på magläge, något hon inte gillar så mycket, men idag orkade hon en bra stund innan det var färdigt. Dagtid har hon senaste tiden sovit lite "hackigt". Ibland blir det flera en timmes snuttar, och andra dagar sover hon 2-3 pass varav det längsta är mitt i dagen då hon kan dra till med 2,5-4h. Natt har vi 20-8, och det har hänt att hon sovit allt i ett sträck, men ofta vaknar hon mot morogonsidan vid fem, sex och ska ha lite mjölk innan hon sover vidare. Hon somnar alltid själv i egen säng med napp, snuttisdjur och speldosa.
 

tisdag.

Publicerat - 2013-05-21 @ 16:24:33
  
 
   
Idag har vi som vanligt tagit en vagn/cykelpromenad runt området där vi bor med ett stopp i lekparken. När vi kom hem avnjöt vi varsin portion glass ute på terassen för att få lite svalka. Novalie har också lekt med sina barbies där, medan jag fixade med mat och annat som skall skötas inne. (Vågar inte riktigt ha henne att leka själv ute på gården om jag inte kan kolla till henne varje minut, även om hon nog sköter sig och hålls inom lovliga gränser.) Nu tänkte vi fara ut igen en stund innan det är dags för kvällssysslorna.
 
Och jo, som den uppmärksamma ser så har N på sig jacka på första bilden trots värmen! Försökte säga till henne att hon inte behövde något annan än klänning (även utebyxorna tänkte hon dra på sig först!), men är man 4,5 år och vill bestämma själv så blir det som det blir. Hon tog dock av sig jackan ganska hastigt sedan ;) Hoppas du också njuter!

Gårdagen.

Publicerat - 2013-05-21 @ 15:30:00
 
  
 
 
Milea Angelina
 
3 månader 20.05.2013
 
Längd: 61 cm Vikt: 6120
 
Varför skall tiden gå så snabbt? Vi som nyss kom hem från BB. Nästa månad ska denhär damen å börja smaka på "päärona". Tänk det. :) Dessutom fick två av mina vänner från högstadietiden smått i helgen också. Grattis säger vi till er och njut, njut, njut! Och skoij det ska bli med mamma-bebisträff sen i sommar. :)

picknick premiär och ovanligt namn.

Publicerat - 2013-05-16 @ 15:04:04
  
 
Jo, vi vågade nog ta en vagnpromenad idag också, även om jag fasade för att få släpa på både vagn och cykel, men idag har faktiskt såhär långt varit en dag utan extra gnäll och trots. Idag lyxade vi dessutom till det lite extra och packade ihop för en liten picknick som vi kunde avnjuta då vi kom fram till parken, så nu ska jag försöka göra detta lite till en vana. (har nämligen tendens att inte tänka på sånt innan vi knallar iväg, utan komma på väl på plats att det hade varit trevligt..) Nu är vi iaf inne trots att solen skiner.. Novalie hittade några barbiedockor i ett skåp och är nu helt fast i att leka med dessa. Jag plockade till och med fram fler av mina och syrrans som sparats sedan vi var små. De flesta  har hon döpt till Askungen, Törnrosa och Jasmin, men en har ett litet speciellt namn som jag aldrig hade hört tidigare; Natalina! Hon är en barbie med vingar. Ingen aning om var hon fått det namnet ifrån, men jag som gillar ovanliga/mjuka namn kan inte annat digga det! Så fint. Kanske något att lägga på namnlistan för framtiden ifall det skulle bli mer tjejer här. ;)
 

värmen.

Publicerat - 2013-05-15 @ 21:53:09
  
Plötsligt var det nästan sommar. Idag har vi haft 20 grader hos oss, och vore det inte för min förkylning som ännu delvis sitter kvar så hade jag nog gått i t-shirt. Vågade i alla fall inviga sommarballerinorna och oij så skönt att slippa strumporna! Sen gillas det också att det är betydligt mindre som skall kläs på barnen då de ska ut. Milea har nu fått börja använda sin vårjacka och vi har skippat den ena mössan. :)
 
I vanlig ordning då vädret är bra försöker vi hålla oss utomhus, Novalie cyklar och jag tar vagnpromenad med Milea samtidigt. Däremot har den kombinationen inte fungerat så bra senaste två dagarna, då man de sista 500 metrarna hem fått släpa på både barnvagn och cykel då en viss dam skall trotsa och gnälla om allt då man bara vill hem efter det sedvanliga stoppet i parken. Fasar redan för morgondagen, och funderar ha en cykelfri dag med enbart häng på gården istället... inte roligt då grannar och alla man möter hör/ser vår konservation/utbrott då man försöker övervinna en fyraårings trots. Den som kan komma med tips på hur man lyckas bäst får gärna dela med sig.. ;)
 
Annars har vi haft en prima dag och till och med middagen serverades ute! Är så glad att få vara hemma just denhär tidpunkten på året. Hoppas bara värmen kunde hålla i sig eller fördelas jämnt under sommaren nu då, en lika kylig/regnig sommar som ifjol vill vi inte ha.
 

dopad.

Publicerat - 2013-05-12 @ 20:35:43
   
Lördagen den 11 maj 2013, var det då avklarat, nu har hon fått sitt namn på riktigt, vår fina Milea Angelina.
Tänk att man haft lyckan att få ännu en sådan fin dotter. Älskade barn. <3
 
 
 
 

sommarprojekt, vappen & ikea.

Publicerat - 2013-05-04 @ 08:22:00
Så hade en vecka passerat igen. Det har varit valborgsmässoafton och det betyder att vi nu vänt blad i kalendern och är nu redan inne i maj! En månad som börjat något blåsigt, och häromdagen vaknade jag så tidigt att jag även hann se ett par snöflingor falla, som tur var slutade det snabbt och ingen snö lämnade kvar. Vill verkligen det ska börja bli varmare nu så gräsmattan (det lilla vi har) får börja grönska och träden slå ut. Vi har en hel del projekt på gång här i sommar, så förutom att gräsmattan vi började fixa till ifjol nu skall bli färdig och sås in, så skall vi även börja bygga någon terrass. Skall få snickaren hit i veckan så får se då var vi startar. :)
 
 
 
    
 
Vappen firades med att i hade några vänner på besök på valborgsmässoaftons kväll. Vi hade grillpremiär, och killarna badade spa. På första maj tog vi en åktur till Kovjoki där vi kollade på får, lamm, hästar och självklart tog en tur med emmatåget. (Novalie pratar inte om annat än att hon vill vi ska åka tåg, flyg och båt, så nu fick hon ju göra en sak, även om det inte var något stort tåg.) Ballongen skippade vi eftersom hon hade fått en på marknaden i stan för bara någon vecka sedan.
 
Annars går dagarna mest åt att planera nästa helgs kommande dop som vi ska ha här hemma. Igår då jag ringde en vän berättade hon att hon tänkte ta en avstickare till Sverige, så hon frågade om jag ville ha hem något därifrån. Fick bli lite småplock från ikea, så nu har vi vas, dopskål och ljusdekoration fixade till dopet. Hoppas nu bara att dopskålen (se bild) inte är för liten! Men den var så fin och söt, och såg ut att kunna vara en sådan så då fick det bli det. :)