Midsommar 2012

Publicerat - 2012-06-24 @ 14:44:55
I år har vi firat midsommar i Molpe, vid en väns kusins villa. Anlände mot kvällssidan på midsommarafton grillade, badade bastu, och hade trevligt. Hade tänkt stanna kvar eventuellt tills idag, men efter att jag gick och lade mig på fredagskvällen och sedan vakande mot morgonsidan av att behöva gå upp på "toaletten" så blev det inte så. Hade en enorm svindel, kallsvettades och pulsen var hög. Svindeln satte sedan i resten av dagen, och efter att ha varit via akuten igårkväll då vi kommit hem visade sig att jag hade lågt blodtryck, 106/76, inte konstigt att det bara svindlade. Har sovit 12h inatt, och  idag verkar svindeln borta, men jag är väldigt matt. Vill ändå tacka vårt sällskap för förståelsen och för hjälpen vi fick att få hem allt. (de körde dryga 200km extra för vår skull).  Vi hade det bra.
 
  
 
 
Eftersom jag blev dålig blev det inte så mycket bilder, men att vi trivdes syns ju! Och Novalie hade så rolgit med all fisk som skulle prova fångas. Älskar sånt här, att bara vara och inte ha någon närhet till uppkoppling på nätet eller se tv. Saknade det inte alls! Hoppas vi slipper på liknande äventyr ännu innan sommarn är slut.

frissabesök och shopping.

Publicerat - 2012-06-20 @ 08:48:19
Igår var jag i Vasa traken hela dagen. Novalie var i Malax, och min systser skötte henne så jag fick fara till frissan för att få mitt hår slingat och sedan ta en shoppingtur på stan i lugn och ro. Kom hem med en blommig mönstrad klänning från Gina Tricot, som jag bara älskar. Återstår att se hur länge bara eftersom jag har tendens att trött på sådant som är för mycket mönstrat och sällan bär det, men just denna satt som en smäck, och till det priste hade jag kunnat köpa fem till. Fynd!
 
      
 
Klänningen jag shoppade längst till höger, det andra följde också med hem + lite till.
 
 
 

om en utflykt

Publicerat - 2012-06-17 @ 09:15:01

Hej Hej! Igår var vi på utflykt. Vi började i Ähtäri, och trots att vi varken fick se elefanter eller klappa lejon så var det en mycket lyckad utfärd. 

   
Med glada miner var vi på gång..

  
Björnarna som bara sov ifjol då vi var (det regnade då) visade sig från en betydlig alertare sida.

  
Och med tålamod fick vi till sist syn på järven som kom ut från sin håla. Ugglorna fascinerade de minsta mest och bambi var bara söt. Dagen avslutades sedan med shopping i tuuri där bara "nödvändiga" saker följde med hem. :) Tack för sällskapet vi hade med oss!

vilken start på semestern.

Publicerat - 2012-06-15 @ 17:15:44

Är så himla glad. Då jag kom till nattvaket igår hade arbestgivaren lämnat tre stycken papper där min namnteckning skulle på, ett fick jag ta själv och på pappret står det nu att jag från och med 1.9.2012 har tjänst tillsvidare, vilket betyder att jag har fastanställning!! Känns så otroligt bra! Så har jag även klarat mina 32 dagar utan godis, glass, bullar och kex, så gissa vem som frossat i det mesta idag, men något att fira allt med ska det vara och så är det ju faktiskt helg! Glad.



Shoppade en rosa korg, perfekt för picknick i det gröna eller få hem matvarorna ur affären med. :)

väntan.

Publicerat - 2012-06-13 @ 09:38:36

Väntar bara på semstern som startar om två dagar. Skulle jobbat kväll idag, men fick stanna hemma eftersom Novalie hade feber då vi kom hem igår kväll. Hon var ovanligt "stillsam" och trött av sig under vårt Vasa och Malaxbesök, och hon har varit hes och haft förkylning på G så det var väntat. Hade ialla fall en toppendag eftersom vi fick umgås med mommo, bli frisserade hemma hos Johanna och inte att förglömma en av de egentliga orsaken att besökt som var planerat till fredag blev redan igår; Nu är köksbordet med sina nya stolar komplett. (i väntan på rikedom och drömmen om EAMES VITRE stolarna..)

.

våffelkalas och studs.

Publicerat - 2012-06-09 @ 15:33:46

  

  
.. Lite av idag ..

det är nu det börjar.

Publicerat - 2012-06-08 @ 22:39:33

Kvällen har tillbringats vid svärföräldrarna i Nykabi, och sedan Bonäs där vi rökt lax, ätit årets första nypotatis, grillat korv och fikat. En stund man verkligen tar tillvara på och försöker njuta av varje sekund, för man vet ju hur kort den är; sommaren och tiden vid havet.



Här ska det snart tas ett premiärdopp! Men väntar nog ett par veckor ännu.

om en förändring.

Publicerat - 2012-06-08 @ 12:38:23

  

Har frissatid bokad om ca 1,5 vecka då min semester börjar, och eftersóm jag är trött på mitt nuvarande hår och önskar mera liv i det, och inte passar i någon större drastisk förändring (typ laga det helt mörkt) funderar jag slinga det i olika blonda (ev.lite bruna) nyanser.. Bara jag vågar. (ångrar mig alltid och ska vara mitt blonda jag ändå) Hmm..

det blev bara tyst

Publicerat - 2012-06-08 @ 12:28:20

Sedan Novalie var dryga tre år har middagsvilan (på hennes initiativ) hemma slopats helt. Men idag var man tydligen extra trött, för just nu ser det ut såhär då jag tänkte vi skulle fara ut en sväng..



Nåja, låter henne sova en stund då.

Lite accessoarer.

Publicerat - 2012-06-07 @ 13:02:15

 
Inhandlade ett armband och denna cikelhalsduk åt mig själv idag. Älskar bara turkost just nu verkar det som.

att inte få sömn

Publicerat - 2012-06-06 @ 23:10:38

Vakade på jobbet sista natt, och sov otroligt dåligt idag på dagen. Var riktigt trött tidigare ikväll, men då Novalie lagt sig började vi bära in lite mer träningsredskap till hemmagymmet och så är det massa funderingar på hur rummet skall möbleras på bästa sätt.. tänk då 30kvm skall kännas vara så litet då man börjar på (eller så är det T som har för mycket ;)).. gick iaf och lade oss 22.30, men jag får bara ingen sömn. Är plötsligt pigg som som en "mört". Tror jag skall kolla slutet på en dokumentär på tv3play som jag inte hann med härom dagen och sedan får jag nog ge sängen en ny chans... Inte säkert att Novalie förstår sig på ordet sovmorgon imorgon så och T har ju jobb eftersom det är vardag... Godnatt!

att göra en regnig förmiddag.

Publicerat - 2012-06-05 @ 11:28:54

Medan jag befann mig på jobb igår kväll, hade T varit med Novalie och handlat den efterlängtade studsmattan åt henne. Nu har jag just varit ute med Novalie och monterat upp själva mattan, medan hon tossade på runt omkring i förväntan, och försökte leka med annat under tiden. Bara skyddsnätet som skall på ännu så är det klart, men det tror jag nog jag väntar med tills både jag och T har tid tillsammans, om jag kan vänta. :) Oftast pysslar jag ju och skruvar ihop det mesta själv bara det går.. :)




































skickade tillbaka ALLT

Publicerat - 2012-06-05 @ 08:41:56
Fick hem mitt paket från ginatricot i fredags, och jag skickade tillbaka ALLT! Den blåa toppen var genomskinlig och inte alls som jag förväntat mig, bh:n för liten (inte läött att veta utan att prova, då det varierar så från affär till affär) och t-shirtsen var alldeles för oversizade och breda! Hittade istället några toppar jag funderar skicka efter istället, eller alternativt spana in då jag åker till Vasa nästa gång (som troligen blir nu på fredag) så man får pova och handla på riktigt utan att vänta på nåt som kanske blir fel igen..

 

.. Några nya wanties..