gymmat och solat.

Publicerat - 2011-08-31 @ 20:10:46

Drog iväg på gym nästan direkt T kom innanför dörren från jobbet. Blev ett pass bodypump, och efteråt solade jag lite solarium i ca 10 minuter. Så ljus som jag är så får jag ju kämpa med att få ha lite färg ens. Sedan vet jag ju att man inte ska sola för ofta, och för länge åt gången. Vissa brukar fråga hur man ens kan tänka sig att sola solarium eftersom det är "cancerframkallande", men skall man tänka på allt som påstås framkalla cancer skulle man ju inte kunna leva. Allt med måtta bara. T for på länk nu när jag kom hem, bra kompletterat. :D Önskar bara vi hann träna mer tillsammans. Borde verkligen införskaffa dendär cykeln och kanske en kombinerande cykel-joggingvagn.















Hösten är här och vintern närmar sig.

Publicerat - 2011-08-31 @ 15:25:48

   

 
Detta måste jag därför skaffa:

* en ny enkel kappa i svart som matchar det mesta eftersom dragkedjan är sönder på den gamla.
* en snygg sportjacka, för vinterbruk.
* fodrade vardagsskor
* svarta stövlar
* några fler koftor/cardigans
* en cykel! skulle köpa en i våras, men än har det inte blivit. hoppas finna på rea. den ska ha minst 3v, korg+kjolnät.

Viktigast är de tre översta, och cykeln. Har inte haft en ordentlig cykel sedan högstadiet och skulle gärna ta cyklen till affärn istället för bil så länge det är före för det, och man inte ska ha det storhandlat. Dessutom får man ju se så mycket då man cyklar, och Novalie kan hänga med bakpå i en cykelstol eller cykel/joggingvagn. Ni ser, jag håller mig till mitt nya "sportiga" jag. :) Vill vara ut, ut, ut så mycket som möjligt! Ingen soffpotatis. Så därför har jag bestämt mig för att inte försöka shoppa något annat än det jag verkligen behöver nu först, gäller även då vi åker till Stockholm. Så Thomas H, påminn mig om det! :D

hemma med sjukt barn

Publicerat - 2011-08-31 @ 12:10:07
Igår när T hämtade Novalie på dagis sade de att hon haft lite lös mage och att tempen visat på 37,5. Hemma med T hade allt sedan varit "nej" och "vill inte", tempen under armen visade 37,8, och när jag kom hem från jobbet hade hon ännu inte somnat så hon fick somna med oss. Sedan bar jag henne till egen säng, eftersom hon var så "livlig" i sömnen, och där sov hon sedan hela natten till klockan nio imorse. Dock vekrar hon feberfri hittills idag så om de inte svänger och kommer tillbaka ikväll får hon nog åka till dagis imorgon. Sedan är vi ju lediga resten av veckan. Har iaf varit mysigt att kunna vara hemma med henne idag, hon är så rolig då hon pratar längre och längre meningar, även om viisa ord är helt oförståeliga ännu. Vi har också läst "emma dagis" som är den boken som skall höras om och om igen. Hon har nog andra Emma och Totte böcker också + en del andra, men "emmas dagis" ska det vara. Jag läser inte ens texten i den längre för jag kan den utantill.. och idag pratade vi mycket om bilderna. Nu skall jag läsa tidningen och äta lite glass, samt  hoppas tösen skulle somna till sin middagsvila. (hör hon är uppe på rummet och leker trots att hon nyss lade sig ner..)

förmiddags gym.

Publicerat - 2011-08-29 @ 08:53:06
Novalie är förd till dagis. Och nu skall jag börja packa för att dra mig iväg till gymmet på ett pass bodycombat. Efter det blir det en snabb sväng hem för att duscha innan jag beger mig mot mitt nya jobb. Ska bli spännande! :-)

ändrade planer

Publicerat - 2011-08-28 @ 19:36:11
Hade bokat in ett bodycombat pass idag på eftermiddagen, men avbokade. Istället blev det en 6 km lång promenad med T då vi promenerade från hans föräldrar ner till deras sommarställe. Där grillades det korv och bjöds på blåbärspaj med vaniljsås till kaffet. Novalie har just badat och nattats här hemma - T är ute i hemmagymmet - och själv ska jag slänga mej i soffan, och käka rester av det jag hittar i kylskåpet. Imorgon börjar jag mitt nya jobb, spännande!

VILLAAVSLUTNING

Publicerat - 2011-08-28 @ 13:40:30
 

 

Egna familjen, och några vänner, Kebab -och tacopaj, ostbricka, prinskorvar, köttbullar, sallader, räkröra, kalla drycker, sällskapsspel, lite fyrverkerier och slutligen en film. Mer än så behövs inte, och egentligen tycker jag fyverkerier är helt onödigt (föredrar dem endast på nyår), men tradition är ju tradition från barnsben.

It´s all about my "krona" and friendship.

Publicerat - 2011-08-27 @ 11:23:47
Varit två stycken hetsiga dagar, och denna ser inte sämre ut. I torsdags var mina gummor Malin och Heidi hit på en blixtvesit med husvisning, och sedan "kaffe" på cafe Fredrika i centrum. Igår var det min tur att fara på roadtrip, blev Vasa och snabbt skvaller på Wayne´s Cafe med Carola. Vi betade hastigt genom det vi missat då hon har varit i Mexico hela sommaren. Fräschare och snyggare brud får ni leta efter. (Novalie hade lite svårt att säga Carola så det blev "krona". Därav min rubrik)

  
Carola&Novalie på Wayne´s cafe, och sedan en bild på oss alla tre. (lägger kanske in en med Heidi och Malin sedan också bara Heidi skickar bild(erna). ;))

nu var det klippt

Publicerat - 2011-08-25 @ 13:38:40
Jag svor kanske lite väl mycket då vi nyss kommit ut på förmiddagen och klippj-veln vägrade starta trots bränsle och 3-6 tryck på dendär knappen som kalls "schocken" eller hur det nu stavas. Lät iaf så på Novalie då hon ropade från sin lekplats..  Nåja, hittills är hon ju väldigt tam då det gäller fula ord. Gångerna det kommit ur hennes mun går knappt att räkna på en hand. Jag och T använder dem mycket sällan i vanlig mening men är vi stressade och irriterade kommer de nog fram.Vilket jag såklart blev. Nåja, ändrade planerna lite och for iväg på ett ärenede till posten och butiken istället. Åt mellanmål, förberedde dagens middag och "nattade" en flicka till middagsvila, sen tog jag nya tag! Och maskin startade på första försöket. Så nu är det värsta klippt ändå!

 
Ungefär 1/3 av vår gård. Finns alldeles för mycket buskar, träd och små rabatter. I höst ska vi rensa bort och omorgansiera en del av det. Och det där gula, det är huset det. Fönstrena uppe är gästrum, nere till vänster kök och det ensamma fönstret till höger Novalies rum. Här planerar vi bygga en terass eftersom all kvälssol kommer på denna sida av huset. Grunden görs troligen i höst och då flyttas/åker buskarna.

om dagen

Publicerat - 2011-08-24 @ 20:13:22

Idag har jag varit och vikarierat på Malmska. Slutade egentligen i lördags, men eftersom det skulle bli att vara hemma en hel vecka innan nästa jobb startar så lovade jag komma om behov uppstod under några dagar. Så det var det. Hämtade Novalie på dagis efteråt, åkte hem och lagade thailändsk kycklingwok med ris till middag. Tycker det är så gott med thailändsk mat, och nyttigt med grönsaker som skall blandas med. Efter maten hade jag lite tumis tid med Novalie innan T kom hem från jobbet, och en stund senare kunde avlösa mig så jag fick fara iväg på mitt bodypump pass till gymmet. Känns helt underbart att ha fått starta igång med någon slags träning på allvar. Nu försöker jag bygga upp ett jämnt träningsschema så jag alltid börjar fara till gymmet på samma dagar och tider, i den mån det nu går med ett skiftande arbete.

det lilla som motiverar

Publicerat - 2011-08-23 @ 20:37:07
Imorse före T åkte till jobbet kramade han om mig och kysste mig som i vanlig ordning. Sedan kände han på baksidan av mitt lår och sa "vad fasta och fina lår du fått". Även om jag tror att två dagars intensiv combat träning inte kan visa sådana resultat redan så blev jag glad. Kul med sporrande komplimanger. Så istället för en rask promenad körde jag intervaller, joggade två lyktstolpar och promenrade raskt mellan två. Så jag hoppas det gick jämnt ut med mina 2,5 syltmunkar och en burk chokladpudding från tidigare idag. Inga stora dietändringar alltså. ;)

mamma

Publicerat - 2011-08-23 @ 19:32:49

Min mamma har varit här idag, och en väninna till henne. Mamma och syrran hade städat igenom syrrans gamla saker så nu har Novalie en hel låda full med barbie, hästar och bratz dockor. Hon har varit sysselsatt med det hela kvällen, och jag måst erkänna att jag också tyckte det var kul att prova kläder och klä dedär dockorna igen. Jag satt nästan som klistrad brevid henne och satte väskor, skor och hattar på. Jag är ju inte så mycket "lekmamma", och jag saknar verkligen att inte kunna ge mer av det ibland. Även om Novalie inte kräver så mycket av det utan leker bra på egen hand. Men kanske så det skall vara, ingen kan ju vara bra på allt. Jag är ju iaf duktig på att läsa böcker om inte annat, och i perioder läser vi varenda kväll vid nattinng. Sedan tycker jag också om att hitta på saker, så jag tror funkykidz kursen blir jättebra för oss båda. (Riktigt mor-dottergrej, även om det är tillåtet för pappa att också följa med på det.) Nu skall jag bege mig utan på en raskpromenad innan True talent startar på tv3. Novalie sover redan och T är ute i hemmagymmet.

Gårdagen

Publicerat - 2011-08-23 @ 07:06:53
Igår var jag en riktigt toppen hemmafru! Startade dagen med ett pass bodycombat på gymmet efter frukost. Hemma igen blev det ett litet mellanmål, och sedan städade jag hela huset, dammade och dammsög. Några stolar som "följt med huset" bars ut i garaget, jag satte uppe några tavellister och fixade med en läshörna vid trappgången på vinden, även gästrummet gjordes om lite. Sedan var det tvätt som skulle tvättas, och disk som skulle diskas. Hämtade Novalie på dagis och åkte in till centrum. Hittade äntligen en burk för tvättmedel på Katarina Maria,den mysisgaste inredningsaffären i Jakobstad. (allt hon har i form av väggord, skyltar, förvaring mm är på svenska eller engelska :)) Hemma igen blev det att laga middag och äta. T kom hem, och vi lade upp en ny lampa i Novalies rum. Sen kastade jag mig på soffan, för trött för att blogga, och kollade Barnskrik och jäkelskap på TV4. Idag är dagen då min kära mamma kommer hit för första gången sedan vi flyttade. Väntar! <3

  

Bodycombat.

Publicerat - 2011-08-21 @ 17:40:39
Idag har jag varit på ett första träningspass till gymmet, bodycombat. Det är min absoluta favorit av alla pass som finns att välja mellan, och sedan kommer bodypumpen. Har bokat in mig på ytterliggare två combat pass denna vecka och ett pump. Fick verkligen en riktigt enregikick av det hela idag, och jag lovar jag tog igen mig de *fem minuter jag missade. Nu kör vi!

  



* då jag kom till parkeringen på gymmet upptäckte jag att jag glömt gymskorna hemma. Men jag vägrade skippa lektion, så det var bara att köra hem och hämta. Tur man inte bor mer än 5-6min bort.

Slutjobbat och mys.

Publicerat - 2011-08-20 @ 20:22:02
Har jobbat min sista dag på Malmska idag, men lovade att jag ännu kan hoppa in några dagar i nästa vecka om behov finns, och jag har redan en dag inprickad. Blev aldrig att jag frågade eller kollade om någon längre fortsättning där. Har nämligen fått ett nytt vikariat på ett ställe där jag tror jag kommer utvecklas ännu mera, och få göra mer av sådant jag finner intressant. Men vad det är tar vi sen. :-)

Ikväll har vi haft en riktigt myskväll hemma. Novalie har bjudit på "plättar" och "kaffete", och det ledde till att vi sedan rörde ihop till en riktig smet, som fick bli våfflor. Avnjöt dem sedan färdiggräddade med jordgubbssylt och grädde precis som det ska va. Nu sover dock vår "lillabebis" och jag och T ska se film, The adjustment bureau (med Matt Damon).

då pusselbitarna bara faller på plats.

Publicerat - 2011-08-19 @ 21:02:49
Jag har på senaste tid kommit på mig själv med att ständigt, eller ofta, gå omkring och vara väldigt nöjd och tillfreds med livet. Kan säga att jag aldrig kännt så förut. Den tid som jag och T varit separerade är något vi pratat mycket om. I början pratade vi om det väldigt ofta, nu blir det mer sällan, men dyker det upp något så tar vi det direkt. Vi försöker att inte stänga in oss pga konflikträdsla, och vi har blivit mycket bättre att läsa av varandra då vi märker att någon av oss bär/funderar på något. Numer försöker vi alltså säga direkt vad vill ha ut av varandra, eftersom ingen kan vara tankeläsare och veta hur eller vad den andre vill. Jag har tagit mig an mera frihet för mina intressen. Han har börjat ta mer ansvar med Novalie. Det som ändå kanske är viktigast är att det mellan oss också ALLTiD funnits en speciell känsla, något vi tog oss tid på att fundera och lära vad det var. För utan känslor kan man inte bygga en relation. Det måste finnas detdär "extra". Något som gör att man klickar. Och jo, det klickar. Det klickar högt. Älskar dig min Thomas. <3 *skål för det* (det är ju fredag ;))

Funkykidz.

Publicerat - 2011-08-17 @ 16:26:04


Anmälde Novalie till en kurs i FunkyKidz, och tillsammans med en förälder. Start om två veckor. Tror det blir kanon. Hon älskar musik, dans och sång och jag tycker definitivt man ska uppmuntra barn till det som de verkar gilla. Hon dansar redan här hemma, och speciellt då hon är med T i hemmagymmet där han spelar en massa musik från datorn då han tränar. Dessutom ser jag det som ett tillfälle att själv lära känna nya personer med barn i samma ålder.









En vit önskelista.

Publicerat - 2011-08-17 @ 16:02:39
  

  

Dessa saker står på min önskelista hit hem just nu. De tre första från koziol, bild 4 & 5 kartell och bild 6 burka design. Har sett smycketrädet (eller det med nycklar på bild 2) och kakfatet på Sisustus INN i Vasa, sedan vet jag att Säde på Brändö har brödlådan, som jag också skulle vilja ha en kaffe och te burken i samma serie. Fina saker. :)

One month to go.

Publicerat - 2011-08-16 @ 21:37:16
Då var det bara en månad kvar till den efterlängtade helgen på tumis för mig och T i Stockholm. Frågan är om vi skall våga oss till Sköndal där min vän bor, och där vi fått lov att bo. (http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/inrikes/article13478530.ab) Vad ska man säga? Vart är världen på väg? Ska vi spärra in oss mer än vi redan är med rädsla för att gå ut på offentlig mark, eller är det för de flesta redan har för mycket innetid med datorer, spel och media som världen ser ut såhär. Fattar inte!

Flitiga Lisa.

Publicerat - 2011-08-15 @ 21:23:58
Det blev en något bättre dag. (Även om min hals pickar ännu, och jag börjar känna mig mer snuvig.) Novalies pottränande på dagis hade skett utan någon större olycka, och hon har snart varit utan blöja dagtid i en vecka. Ikväll klippte jag ner vår djungel till gräs och sedan var vi och kikade på en lekstuga till N. Oij vad de kan ta mycket för en begagnad! Får sova på saken..

Veckoslutet.

Publicerat - 2011-08-15 @ 15:34:54

Fredagen var bäst. Novalie lämnade hos fammo och faffa i "Nykabi", och hade det bra där med villabesök och korvgrillning, medan jag och T styrde bilen till Köklot för att umgås med vänner och bekanta. Det var möllkyspel, pilkastning, fiske, god mat och bastubad med kalla läskande drycker som gällde. Vädret visade sig från sin bästa sida och jag (vi) hade gärna bott där hela helgen. Dock kallade jobbet, så en del tid har gått och det. Och tiden jag inte jobbat har jag varit en riktigt PMS kärring som irriterat mig på allt och alla. (mens, sömnbrist och halsfluss är ingen bra trio) Idag är en bättre dag skall vi hoppas. Ny vecka - nya tag. :)



Barn/Junior fotölj i rotting.

Publicerat - 2011-08-12 @ 14:10:19
  
37,99e/st 20€/st på JYSK. Än en gån, REA is the shit. Som jag spanat på dessa, men tyckt de varit
alldeles för dyra. Köpte hem den första i onsdags och hade tänkt nöja mig med det, men T tyckte
vi ändåkunde ha två. Lika bra det så kanske hon kan bjuda nån kompis på "kaffete" sen.. :)
Nu är det bara ett passande bord som saknas då.

Benen fulla med fart.

Publicerat - 2011-08-12 @ 11:34:03
  
 
  
En förmiddag på skolgården. Novalie börjar bli riktigt duktig på att gå, och promenerar gärna själv.
På hemvägen blev det att plocka lite blommor, stenar och kvistar. Det sista används som "ljus" i
sandkakakor/tårtor eller att koka sphagetti i kastrullen..
Gullunge vår <3

En eftermiddag i Vasa.

Publicerat - 2011-08-12 @ 08:47:54
Hann inte med något bloggande igår. Först hade vi sovmorgon, och sedan tog jag en roadtrip med Novalie till Vasa. Hade tänkt köpa ett par skor på andiamo eftersom de hade -20% på alla normalprisatta och redan utreade skor, men hittade inga jag villen ha som fanns i min storlek. Otur. Tog iaf ett varv via H&M och köpte nödvändigheter som en kofta, strumpor, och ny bh (äntligen verkar jag ha hittat rätt storlek!) istället. Novalie fick ännu en långärmad blus och ett par tights med skinn på knäna. På Gina Tricot hittade jag en cardigan och försökte välja en annan färg som kontrast till det mesta svart, vitt, brunt, grått man redan har i skåpet. Tycker det är roligare om man vågar använda lite färg! Efter stadsbesöket blev det middag hemma hos min pappa, och en snabbvisit via min fammo. Fammo tycker ju hon ser oss så sällan sedan vi flyttade, hon är van att jag springer där minst en gång i veckan om inte mer. Men nu har vi faktiskt varit dit rätt ofta de sista veckorna. Jag tycker inte alls det är så jobbigt, och lång väg att köra. Men säkert kommer jag åka dit betydligt mindre då det blir mörkt och halt. Ogillar att köra bil då.

 


Jo, påväg in till Vasa igår så tankade jag förresten på TB i Nykarleby. Länge sedan man tankat så billigt som där, jag fick nämligen nästan 13L för 20 finska gamla mark (3,33euro) ;) Haha! (Tänk om det faktiskt varit så på riktigt, då skullle man verkligen kunna åka långt, vart som helst, när som helst.. Man tycker ju att det vid dethär laget inte borde finnas ett ända ställe som anger priset i mark längre. Hur kan de ha missat det så länge? Lever Nykabi borna sitt eget liv? Därför det går så bra för farmarna ;))

















Gym -> checked. :)

Publicerat - 2011-08-10 @ 19:52:59


Nu har jag fixat med gymkort. Bara att hoppas att lusten och motivationen håller i sig så man kommer igång, och får någon regelbunden rutin på det hela. Måste försöka tänka på att ta det lugnt nu i början bara.. (har ju en tendens att köra på för fullt då jag en gång börjar så jag sedan tappar intresset efter ett tag.) Not this time! Nu kör vi. Någon som hakar på ett Happy new year 2012? ;)














Kuddar.

Publicerat - 2011-08-10 @ 16:42:22
Köpte 2 st lite mindre kuddar till soffan idag, och några kuddfodral på det. Gillar som sagt basen svart, vit och grå och sedan någon/några acentfärg/er på.
Att det är REA gör det dessutom ännu roligare.



(Allt jag inhandlade idag är från JYSK om någon undrar)

Höstens första..

Publicerat - 2011-08-08 @ 11:59:12

Så hann det bara bli augusti så hade vi höstens första dos av flunssa hemma hos oss. Det har snörvlats och hostats om vartannat inatt, och självklart måste man få ha mamma och pappa nära sådana nätter, även om det innebär (ännu) en natt med för få timmars sömn. Tur det är perfekt mysväder så man med gott samvete får se hur mycket filmer och tecknat man vill idag. Och så kanske jag kunde göra något vettigt som att torka ur köksskåp, lådor och kylskåp..

Skön söndag.

Publicerat - 2011-08-07 @ 22:08:56
  

Idag har vi haft riktigt teamwork här hemma. T har dammsugit hela huset, och jag har torkat golv samt vikt in berget av rena kläder i våra skåp. Sedan åkte vi en snabb sväng och kollade det nya fästet på T´s grävmaskin, och jag fick veta vart det är min kar hållit hus och jobbat hela sommaren. ;) Efter det blev det Vasa* för att inhandla födelsedagspresent åt T´s en kompis, som vi sedan åkte hem till för att avnjuta några goda bakverk.














* självklart hittade jag något som vi också behövde när vi var till Vasa. Tre stycken glasskålar i olika storlekar fick följa med hem. Vad kan man inte göra med dem?! Den ena fick bli till att förvara löken i.


sovrum - sänggavlar.

Publicerat - 2011-08-07 @ 10:21:13
Jag har varit inne på en mer lantlig stil på sovrummet, som denna till höger med sängstomme från Ikeas Hemnes serie..

 

Dock har jag efter bostadsmässan och det att jag är ombytlig och lätt vill kunna förändra stilen med enkla medel börjat fundera på en mer modern och enkel variant. En helvit täckande sänggavel bara..

   
Tycker dessa är mer ombytliga i sin helhet, och jo, jag gillar ju kvistar, sten och natur inlsag så självklart bara måste jag sätta in de två sista bilderna :)

 Sedan är ju denna med inbyggd hylla från ISKU så fin! :)

Vi hade iaf tur med vädret..

Publicerat - 2011-08-06 @ 18:33:27
Trotsade regnet och virrade som planerat iväg till Ähtäri. Vilken mysig dag det blev.

 

  

 
 
  

 

att få till det.

Publicerat - 2011-08-05 @ 09:10:01
Godmorgon! Nu har vi ätit varsin stor portion med mannagrynsgröt, smörgås och ett glas mjölk. Nu skall vi bege oss mot Vasa. Kommer också besöka min pappa och bror, fammo och en kompis. Känner mig mer utvilad idag, tänk vad en timmes längre sömn kan göra skillnad, och inga drömmar såvitt jag minns har jag haft inatt. Have a nice day! :)

     
(och så EN bild på mor och dotter till det ;))

Trött och gnäll.

Publicerat - 2011-08-04 @ 21:14:48

Tror jag nämnde hastigt i något inlägg att jag är väldigt trött just nu. Beror nog på att man är kvällsmänniska, och har man morgonskifte betyder det inte mer än max 6h sömn per natt. Att jag nu verkar drömma en massa också gör att  det känns som jag vakat halva nätterna istället för att sova. Är som jag skulle minnas drömmarna ganska detaljerat, och som man vore där på riktigt. Inatt vaknade jag vid tre tiden av att jag drömde om otrevliga saker. Blev så besviken i drömmen så jag började gråta. (aldrig hänt förr) T märkte det och kramade om mig! Då kändes allt bättre och jag kunde småningom somna om. Känner mig dock fortfarande som i dvala. Arbetsdagen har varit tung fast vi haft "lättare" än vanligt. Vid et kort besök hos T´s föräldrar ikväll sa jag inte mer än nödvändigt, och att Novalie tog ut allt vad hon kunde i trots och gnäll gjorde inte att man piggnade till precis. Som tur är har jag äntligen lite fler dagar ledigt, så jag hoppas på lite längre sovmorgon och att energin skall bli på topp!




<-- på bilden från idag försöker jag ändå bjuda på ett glatt och piggt leende samt lite färg i min röda topp.

Tränat

Publicerat - 2011-08-03 @ 20:51:35
Gick ut med T till "hemmagymmet" som vi (han) har. Tränade ben, armar och mage. Var enorm skillnad att göra situps nu, och då jag försökte sist knappa två veckor efter operationen. Tar det dock sakta eftersom jag inte får träna övrekroppen aktivt så mycket ännu på en månad. Men längtar verkligen efter att få börja på allvar och skaffa gymkort. Upptäckte också att vågen visar +3kg efter denna sommar.. NOT GOOD!

Bara så inget missats. :)

Publicerat - 2011-08-02 @ 19:17:41
Det blir inte många vanliga inlägg då jag jobbar. Nu har jag iaf fått upp lite bilder från bostadsmässan, kanske det inspirerar någon. Kanske du själv besökt den och känner igen något. :) Har vi samma favorit? Eller vad gillade du? :)

Ikväll har vi haft besök av min pappa och lillebror. Bjudit på våfflor med grädde och sylt. Ikväll ska jag försöka ta en tidigare natt för jag känner att jag inte klarar mig på de 5-6h sömn som det blivit nu senaste tiden. Blir så då man egentligen är en kvällmänniska som njuter av att sitta uppe länge om kvällarna, mysa och se film. :)

Mässfavoriter/inspiration - inomhus.

Publicerat - 2011-08-02 @ 19:04:21
 
Dessa "plexiglas" liknande bord var populära. Är på jakt efter fotöljerna på bilden, någon som vet var de finns att få tag på? Annars är sovrumsinredningen helt i min stil med kuddfodralens kvistmönster och kvistar som dekoration i vaserna. :)

 
Fler sovrum

Kök; i vitt och svart. Tycker om lösningar med massor av lådor och övreskåp i liggande modell (husvagnsmodell)

Varför inte råplank istället för kakel eller plexiglas? Undrar dock hur hygieniskt/rent det är i slutändan.

Härlig matta. :)

   
Badrum - lavoar.
  
Bastuavdelningar


Alla bilder är tagna på bostadsmässan i Kokkola 30.7.2011





Några mässfavoriter -utomhus

Publicerat - 2011-08-01 @ 21:09:50
 
Vår absoluta favorit på hela mässan; Takfönstret på balkongen. Under hade de platsbyggt en säng med massor av härliga dynor och filtar i. Tänk er att ligga där och se molnen svepa förbi, eller stjärnornas klara sken en mörk kväll. Defintivt något man måste fixa den dagen man har en egen balkong att vistas på. Till höger en underbar "soffa/säng" med solskydd som går att dra upp som ett tak. Såg denna på masku tidigare i somras och fastande direkt. Blev mer kär nu då vi såg den på mässan. *måste ha*


En enkel eldplats. Här skulle man dra några lägereldshistorier/visor. :)


Tycker man om ordning och reda, samt förvaring så gillar man detta. Aldrig att jag skulle plantera grönsaker och örter på annat sätt heller. Något liknande skall det absolut vara. :)

 
Enkla, raka linjer, stenpartier och växter. Så fint! Och visst är det mysigt med en eldplats på den inglasade delen av terassen också. Mysmys!