nytt renoveringsprojekt, i mindre format.

Publicerat - 2012-08-28 @ 18:11:33
Mitt dockhus som min fammo köpte åt mig som liten, från strandloppiset i Vasa håller på att få en ny makeover.  Minns själv när jag som liten tröttnade på inredning och tog gamla tapetrester som lämnat då vi flyttade till Hankmo -92, för att fixa till det. Kanske inte med bästa resultat, och denna gångär mitt renoverande grundligare och blir förhoppningsvis bättre. Huset har fått en ny och öppnare planlösning med en borttagen vägg. Tapeter och väggar börjar bli fria från det gamla som varit, och snart börjar det roligaste och pilligaste med att måla och klistra in nytt innan det är färdigt för (åter)användning.
 
 
Älskade gamla lundby, som stått orört på fammos vind i årtal. Hade tänkt skrota dej för nåt nytt, men varför då det går så bra att fixa dina skavanker själv ? 
 
Novalie bara väntar, hon leker redan med det som det är då jag inte pillar på det, och pratar bara om att vi måste åka till butiken och handla dockor, klart en hel familj  skall få bo i huset. :)

magen v 15+2

Publicerat - 2012-08-25 @ 16:25:00
Det börjar synas rejält. Känner mig som i 6:e månaden minst.
Ryggen värkte då jag vaknade imorse, springer på wc varannan timme minst vissa nätter.
Fladdret i magen har kännts av cirka 1,5 v redan.
 
Nu ska vi göra oss färdiga för en roadtrip till Petsmo. Trevlig villaavslutning!

funderingar, vänbesök x flera..

Publicerat - 2012-08-21 @ 14:19:00
Haft några av de bästa dagarna på länge. Förutom den envisa tröttheten som inte vill ge med sig, så har det eländiga illamåendet som varit med 24/7 typ hela sommaren äntligen släppt så gott som helt. Har fjärilfladder i magen nu som då, och längtar att börja känna mera så man verkligen vet att allt är OK där inne, men magen växer ju i raketfart (liksom vikten) så varför noija i onödan. :)
 
Sen har vi haft besök av flertalet vänner. På lördagen kom C & F på besök, och precis när de skulle börja avlägga sig kom nästa gäng, som hade barn med sig. Barnen lades i sängar, och vagnar då klockan var långt efter läggdags, och tröttheten gjorde sig påminnd. Sedan fortsatte vi andra med att samtala en bra bit in efter midnatt, samtidigt som de snuttades på vin/öl för de som kunde. (Not for me!)
 
Igår hade vi besök av J&R, och förståss är det mer "regel än undantag" att de som besöker oss söderifrån vill ta en sväng via Korv Görans. Så det fick bli en tur dit, samt till närliggande pizzeria,  för att ta med sig maten hem och äta samtidigt som det diskuterades och skrattades åt dena ena funderingen efter den andra. Ex. om du går till en gynekolog och de säger du inte får ha sex på visst antal dagar, vad säger då tandläkaren, och skulle h*n säga nej, vem går man då till om det tredje.. jaa, ni förstår vår enorma dåliga humor! Och såklart ringde vi en kompis som är läkare för att få ett riktigt vad den tredje man kunde gå och undersöka sig till hade för yrkesbenämning.. och  inte var det då analog utan en urolog! Måndagsfunderingar då de är som bäst. :)
 
Idag har jag varit ledig, och är hemma med Novalie. Det har varit filmtajm, spel och pusselbyggande som gällt. Snart skall jag börja på med middagen och invänta sambon som varit på jobb.

ett positivt besked som fått vänta

Publicerat - 2012-08-17 @ 17:30:00
Det var inte bara arbetsavtalet om en fast tjänst på jobbet som gjorde mig glad innan semestern, bara dagar innan hade vi även fått ett plus på graviditetstestet. I vinter skall vi alltså bli fyra, och det känns så bra. <3