en paj färdig, en i ugnen..

Publicerat - 2011-12-31 @ 11:02:15
 

.. och salladen färdig, det är vad vi åstadkommit såhär långt idag. (eller jag) T hade stegring igår kväll, vet inte ännu hur det är idag eftersom jag låter honom vila så han skall ha lite energi med Novalie när jag far till kvällsskiftet snart. Tycker det är en schysst deal. :) ***GOTT NYTT ÅR***

nya löften (?)

Publicerat - 2011-12-29 @ 19:34:59
Så var det två dagar kvar på det gamla året, och sedan får vi skriva 2012. Har funderat fram och tillbaka på dethär med nyårslöften.. brukar vanligen skippa det, men efter att ha diskuterat saken med T och vi båda är överenes om att lite bättre vanor vore på sin plats så ska vi se hur det blir. Det vi funderat på är att inget godis, glass, kex, bullar* skall få komma i närheten av oss med start efter 4:e januari eftersom han fyller då och vi ännu planerar nån kaffebjudning då.. så vad tror ni, vem av oss trillar dit och vem av oss håller ut? :) Har ni några löften? :)

(* skall förtydlig att vårt löfte självklart inte kommer gälla hela året, utan en tidsplan och undantagstillfällen skall få förekomma. Ex. när nån fyller år, högtider.)

dendär snön..

Publicerat - 2011-12-29 @ 14:39:12

När vi vaknade imorse var marken täckt av snö. Eftersom det var plusgrader ville jag passa på att skölja av bilen så vi gick ut. Novalie som inte varit ute på ett par dagar pga ovädret var så glad. Hon mockade med spadarna, skulle prångt ha ut sin trehjuling, och tills sist när jag var färdig med bilen gjorde vi en snögubbe (eller snarare fågelskrämma?) Återrstår att se hur länge vi ska få se den, eftersom det börjat regna igen och det bara slaskar. Börjar faktiskt vara lite led detta vinterväder nu, och hoppas ännu på snö och en riktig vinter i åtminstone en månad eller två. Sen får våren komma på riktigt. 


   

Novalie & Nicholas

Publicerat - 2011-12-28 @ 20:37:07
   

Har haft en av mina äldsta tonårsvänner på besök idag, samt hennes sambo och deras pojke. Novalie som haft tendenser att vara väldigt "min, mitt" vissa gånger, och så även idag vande sig småningom och de började komma rätt så sams. Hon påpekade också vad man fick, och inte fick göra. Jag gillar verkligen att träffa vänner som har barn, så kul att se samspelet mellan de små och så tycker jag åldersskillnaden blir mer märkbar fast man inte tycker 1,5 år något alls.. men oij så fel man kan ha. Inser att tiden verkligen går alldeles för snabbt så det gäller att ta tillvara på den. Snart är det inte okej att pussas med mamma mera.

bråda dagar

Publicerat - 2011-12-27 @ 17:40:27
Det har varit bråda dagar, mycket att göra och många att hinna se. På juldagen var vi till Kvevlax och hälsade på min fammo, samt en sväng till Hankmo för att besöka min pappa där jag även fick träffa min bror och hans sambo. Även om visiten blev kort var det roligt att träffa min bror, har inte sett honom sedan han tog sitt pick och pack och gjorde som jag och flyttade en timmes bilfärd därifrån, fast åt motsatt håll... Tänk så det kan bli! :)

Igår var det T´s syster som höll kaffepannan varm, då de samlade föräldrar och syskon med familjer från hennes respetive mannens sida. Novalie som uppskattar sina några år äldre kusiner, speciellt de i lågstradieåldern, stod färdig i dörren och hade klätt sig själv med jacka, skor och handväskan över axeln innan jag just och just förbrett henne på vart vi skulle. och jag och T som inte ens var klara.. Hennes trotsiga och envisa humör som tar musten av oss var och varannan dag nu för tiden - fick mig vid synen av henne så - att skratta. (Inga utebyxor skulle på och först inte mössan heller. Det och att sedan veta att hon flera gånger om dagen säger meningar som "kan inte" "vill inte" "orkar inte" fick mig att vilja sätta en etta framför hennes nyss fyllda tre år.... Är det inte underligt hur "lillgamla" de kan var ändå. :))


(Tänk er dena plutt 1m längre och med 10 år till på nacken så vet ni vad jag menar)

Men dagen var inte slut där, för precis när vi kommit hem igår kväll svängde min vän Carola in på gården. Hon om någon kan verkligen få mig med på noterna så eftersom vi frossat i julmat, och godis senaste dagarna trotsade vi blåsten och for på en länk. Sen blev det en stund framför brasan i spisrummet i väntan på att bastun skulle blir varm och då vi varit där, och T hunnit med att träna lite han också, nattade vi Novalie och kollade film.



Och idag avslutade vi med lunch på O´leareys i centrum innan hon åkte hem igen och resten av dagen har varit helt lugn. Är som hela familjen skulle vara hellt utpumpade och ett tag såg det ut som Novalie skulle sova middag hemma för första gången på flera veckor.. hon hade nämligen själv tagit av sig alla kläder utom trosorna och bäddat ner sig i soffan med täcket på framför barnkanalen... men än är vi alla vakna.


Gissar och hoppas på en tidig natt för att återfå den rätta dygnsrytmen.

Julafton 2011, ett år.

Publicerat - 2011-12-25 @ 10:48:10

   
Helt ofattbart vad som kan hända på ett år. Från att ifjol ha firat julafton ensam hos mamma, då Novalie var hos T eftersom vi var separerade, fick vi denna jul vara tillsammans alla tre. Idag är det dessutom ett år sedan jag och T sakta riktigt på riktigt började dejta för att se vart det skulle landa igen. Tänk att de kunde sluta och bli så bra, trots prat om; en gång slut = alltid slut. Men där ser man; KÄRLEKEN ÖVERVINNER ALLT.

Nåja, igår var det ju som sagt julafton. Jag hade jobbat och vakat hela natten så dagen gick verkligen i ett huij. Sov till klockan halv tre då jag steg upp och tog Novalie med mej i duschen för att få oss ordentligt uppskrubbade och rena så vi kunde ta på oss våra julklänningar. Hoppade sen in i en varm bil som pappan i huset startat upp och fick köra den ca 20km långa sträckan hem till hans mamma och pappa. Där blev vi och t´s ena syster familj bjudna på en ordentlig julmiddag. Då vi ätit klart började vi fundera på tomten, och att det kanske var dags för honom att dyka upp. Mycket riktigt gjorde han snart det, och tydligen hade alla varit mycket skötsamma under året som gått eftersom ingen blev utan klapp. När tomten hade delat alla julklappar, vi hade tackat honom och sedan öppnat dem blev det dags för kaffe med dopp. T´s syster som ännu skulle hinna till mannens föräldrar på en till klapputdelningen tackade för sig efter det, och så gjorde även vi. Vi åkte hem och lät Novalie vara uppe lite längre för att hon skulle få leka lite med sina nya saker, och vi skulle bygga ihop ett familjens duplohus som hon fick innan hon lade sig. Då det äntligen blev tyst i huset plockade jag fram julgodis, chips och julmust och sedan blev det filmmys med T innan vi också kröp till kojs. En helt fantastisk julafton var åter slut.

  
Och här har vi mig med två nya favoriter; raggarsockorna som nån snäll "fammo" hade stickat och skickat med tomten.. Halskedjan i silver av T som verkligen vet vad jag gillar... denna kan man kombinera med olika accessoarer och vips, där hade vi pricken över i:et och nåt som verkligen är Kristina igen.. - ett hjärta, vad annars ;) Tack tack. :)

Från oss alla, till er alla...

Publicerat - 2011-12-23 @ 13:48:38

sen vi åker i backen..

Publicerat - 2011-12-22 @ 15:22:29
  

 
.. hejhå va det gå´! :)

Hade en lång sovmorgon idag igen, klockan elva steg vi upp hela familjen. Åt frukost och promenerade till parken.
Jag hjälpte även tomten att hämta de sista julklapparna. Så nu är allt färdigt för jul. Idag blir det hembakadpizza
med grönsallad till middag. Passar på att göra så det räcker för morgondagen också så vi slipper tänka på mer mat
och vad vi ska äta innan julafton. Jag kommer vaka två nätter nu också så jag kommer sova största delen av dagarna som är kvar. T´s mamma sa att de hade tänkt vi skulle samlas vid dem 16-tiden för middag och sånt på julafton, och tiden passar riktigt bra med tanke på dehär skiftena jag har framför mig.

sista passet för i år.

Publicerat - 2011-12-21 @ 18:58:55
Jobbade kväll i måndags, och igår då jag kom hem från jobbet vid 16-tiden va jag så trött att jag låg och vilade mig så gott som hela kvällen efter vi fått i oss lite mat. Idag har jag varit ledig och vi hade sovmorgon ända till efter tio, närmare halv elva. T hade en fläktrem om skulle spännas på paketbilen så efter att vi ätit en sen frukost brummade vi iväg till Nykaabi hela familjen. Hälsade på en stund hos hans föräldrar och när vi kom hem blev det att laga middag som bestod av potatismos, ugnslax och grönsallad. Efter det åkte jag till gymmet, och passade på att  sola lite i solariet innan det var dags för årets sista pass bodycombat* När jag kom hem var det T´s tur att träna, så just nu är han i hemmagymmet och gymmar och så fort han kommer in skall vi bada bastu hela familjen - mitt i veckan mys då det är som bäst alltså. :-)

* nu har jag fryst gymkortet resten av denhär veckan och nästa. Har flera dagar ledigt i mellandagarna och då vill jag bara ha tid med familjen och vännerna att passa. <3

Grattis på 3-års dagen Novalie!

Publicerat - 2011-12-18 @ 16:25:22
   

Idag när vi vaknade var det nollgradigt och marken var vackert vit täckt av snö. (Denhär hösten har varit minst sagt ovanligt varm, och det snö som föll passligt till lucia hade redan hunnit regna bort.) Dina paket öppnade du i mammas och pappas säng och denhär födelsedagen var inte pappret det roligaste, och du kunde själv blåsa ut dina tre ljus på Nalle Puh tårtan som du pratat så mycket om. Andra som firat dej på plats idag var fammo, faffa, moffa och mammasfammo. Mommo kunde inte komma då hon jobbade, och hos kusinerna var det influenssa. De kommer därför uppvakta dej lite senare, men glad är du ändå. Du fick bra och nödvändiga saker som strumpor, kläder och en cykelhjälm. En doktorväska som du fick att leka med till dina dockor är något du plockat mycket med liksom råttfällaspelet. Vi är glada att få vara just dina föräldrar, och du har växt och utvecklats så mycket på dethär åren. Detta år har dit tal utvecklats enormt mycket och du förstår allt vi säger och kan själv prata minst tre ord per mening. Sedan tre månader tillbaka är du också helt blöjfri både dag och natt. Du är ofta väldigt glad och framåt, men kan också vara en väldigt envis och bestämd ung dam. Hur som helst, älskar vi dej för den du är. Grattis till dina tre år vår älskade Novalie. -v-

  

"partyt hos mommos"

Publicerat - 2011-12-17 @ 19:33:28

   

Pleppo Live - "Välkommen till mommos", på Wasa Teater var en bra rivstart på kvällen igår. Var så skönt att bara sitta ner och låta skrattmusklerna jobba i nästan tre timmar efter att som vanligt jäktat och på hela dagen för att hinna med så mycket som möjligt då man en gång var i Vasa. Vi var ett gäng på 7 pers som for på denna föreställning, sedan fortsatte sex av oss kvällen med en liten förfest på vårt hotellrum. Hår stylades, naglar lackades och det skvallrades innan vi åkte ut i nattvimmlet, tog ett kvällsmål på Hesburger, och checkade ut 12.00 idag. Hämtade upp Novalie hos fammo och faffa i Nykabi och så blev det genast att förbereda för nästa party som vankas imorgon då vår älskade dotter fyller tre år. Blir tidig natt här ikväll då vi hoppasvakna i god tid före Novalie så vi hinner smyga in och väcka med lite sång och paket från morgonen.

//Och tack till ALLA för igår.//

jobba i team, bästa passet.

Publicerat - 2011-12-13 @ 19:54:49
Idag har vi hjälpts åt med städningen här hemma. Är det nåt jag avskyr så är det att putsa och gno på ställen där den mesta av skiten samlas, men då man hjälps åt går det så mycket smidigare. Så medan jag putsade och fejjade i köket, fick T äran att ta badrummen (wc). Bra fördelning, eller hur :). Så nu hoppas jag att vi ska klara oss med att bara finputsa det sista senare i veckan så det inte är så mycket kvar att göra då vi ska ha Novalies treårskalas på söndag. Sen har vi hunnit med att beställa tårtan (tårtorna), så fick det bli tortillas till middag.

Nu ikväll har jag varit till gymmet och passat på bodycomat 50. Det nya programmet startade igår så nu är det det som gäller i tre månader framåt. Jag tycker det var ett av de bästa passen de haft av de jag hunnit vara med på under den tid (år) jag gymmat från och till. Prova på! :-)

Hur har man tid? Hur har man råd?

Publicerat - 2011-12-12 @ 20:07:21
Fick en fråga för några månader sedan hur jag och T kan hinna med så mycket egentid. Förutom att han gymmar hemma i vårt garage som snart skall bli ett ordentligt "hemmagym" så har han nu i höst börjat med rinkbandy 1ggr/vecka och ishockey 1-2ggr/vecka. Själv gymmar jag 2-3ggr/vecka beroende på arbetsskift och lust.

För oss är det så att T ofta tränar på de tider då Novalie redan har gått och sova. Själv åker jag och tränar då jag vet att han är, och kan vara hemma. För mig är den en självklarhet att man ska kunna ha pappan att vara själv med sitt barn också. Sedan har Novalie aldrig varit speciellt mammig eller pappig av sig och det har varit viktigt för mig/oss att bygga upp en god relation till hennes mor-och farföräldrar så hon känner sig trygg där och de med henne. Jag är otroligt tackasam att vi har föräldrar (och syskon) som vill passa henne med jämna mellanrum, och detta gör att vi även kan unna oss tid tillsammans bara jag och T.  - Ibland med biobesök och kvällar hemma - ibland med vänner och lite roligare aktiviteter än att bara vara hemma his någon.

Vi tycker att vi mer och mer börjar hitta en balans mellan allt, och vi har verkligen jobbat för det. Sedan vet jag inte om någon tycker att vi även shoppar en hel del samt lyxar till det lite väl med övernattningar och resor här och där, men där kan jag säga att det inte handlar om några dyra eller jättelyxiga saker. Vi letar alltid förmånliga priser på det mesta, och sedan har varken jag eller T några laster med tobak, alkohol eller spel. Därför har man också råd med det där "lilla extra". När vi övernattar på hotell så är det sist och slutligen inte så mycket dyrare än att vi skulle ta taxi hem till ex. Petsmo där vi bodde tidigare. Vi vet också att vi skulle få övernatta hos någon av mina föräldrar eller kompisar, men här ser vi även chans att få mer tid tillsammans genom att välja hotell.

Vill man att ett förhållande skall hålla länge är det viktigt att man ger varandrea egentid, men också kan ta sig en tid då man gör saker tillsammans både som familj och bara som par. Novalie är sist och slutligen vår högsta prioritet, och självklart ser vi till att även göra roligare saker tillsammans med henne.

3

Publicerat - 2011-12-10 @ 19:53:13
1) 6 dgr kvar till Pleppo live och hotellövernattning.
2) 8 dgr kvar till Novalies tre års dag! Tre år?! Den där lilla plutten.. :)



3) 14 dgr kvar till jul, julmat och julklappar..

jobb, gym, bastubad och fredagsmys

Publicerat - 2011-12-09 @ 19:52:00

Kul att vara tillbaka i jobb efter sjukskrivningen, och en massa lediga dagar. Känns som jag har ny energi. :) Nytt var också att Novalie för första gången vägrade komma hem från dagis idag, tydligen hade de haft det så skoijigt där och nu då snön kommit så vill ju alla barn vara ute och leka i snön- tyvärr råkade jag komma då de nyss klätt på sig och var påväg ut..


Ikväll har jag varit på ett pass bodycombat, så nu har man tränat 3ggr denna vecka! Måste ju ta igen det jag missat då jag var sjuk... problemet med tränandet är ju att man alltid tycker man är värd dendär extra godis eller chipspåsen eftråt, och idag kunde jag inte välja så det kommer att frossas i både makuunigodis och chips då idolfinalen börjar. Så har vi badat bastu.


Heja Amanda F! (bild lånad från expressen)

I helgen blir det jobb för hela slanten.

premiär för båten*

Publicerat - 2011-12-08 @ 20:07:39

  

 
 Var i Nykaabi på eftermiddagen och vi inledde vinterns pulkpremiär vid rummelbacken.

* då Novalie fick pulkan till födelsedagen ifjol kallade hon det för "båt", därav rubriken :)

julfesten

Publicerat - 2011-12-08 @ 10:08:22
  

Igår hade de julfest på Novalies dagis, utomhus. Förutom bänkar och stolar hade de plockat fram kälkar som barnen fick sitta på, det var små och stora ljuslykotor här och var, lite höbalar, stubbar och så blev alla bjudna på varm glögg/saft och kakor efteråt. Sade åt T att ett vinterbröllop i framtiden kanske inte vore så dumt ;). Så mysigt var det! Novalie var ängel eftersom hennes sida hade klätt ut sig till Josef, Maria, herdarna och just det änglar. 

När vi kommit hem åkte jag gymmet för första gången på nästan två veckor. Zumba! - Det gav också bra feelis.

självständighetsdagen

Publicerat - 2011-12-06 @ 19:13:23
  

 

Idag firar vi självständighetsdagen i Finland. Hemma hos oss har vi firat med att lyssna på julsånger samtidigt som vi bakat och gräddat pepparkakor och julstjärnor. Då vi inte är så förtjusta i plommonsylt hemma hos oss fick de bli med äppel -och kanelsmak istället. Utejulgranen är på plats utanför dörren, och så har det kommit snö så hela marken är vackert vit. Kunde inte bli en finare dag.

andra advent.

Publicerat - 2011-12-04 @ 19:51:13

    

Det andra ljuset är tänt och därmed var vi halvvägs till jul. Vi har tagit det lugnt och varit inne hela dagen. Sysselsatt oss med att baka, så det blev hemmagjord pizza med grönsallad till middag och Novalies favorit; chokladbollar till kvällsmyset. Nu är T på rinkbandyträning så jag har passat på att hjälpa tomten lite med paketering och sedan skulle Novalies födelsedagspresenter slås in också.

Hur gör man riktigt med barn som fyller så nära inpå jul med paketmängder och så. Här försöker vi hålla oss till att födelsedagspresenterna kan hon få några stycken eftersom hon ska känna det är hennes dag och det inte alltid är säkert att vi har kalas samma dag, men med julklapparna ger vi bara en sak. Hon får ju ändå så mycket annat då och klappar skall ju flera ha. Sedan har vi sagt åt släkten att det är förbud på leksaker. 

Färgglatt.

Publicerat - 2011-12-04 @ 09:56:01



Denna tapet från ett av de senaste nummren i family living är bara så annorlunda, färgglad och snygg. Skulle älska att ha den i ett barnrum (undrar om Novalie skulle gilla?) Problemet är bara att jag inte vet namnet eller tillverkaren och därför inte hittat den hos någon återförsäljare ännu. Är det någon här som vet något om denna så hojta till! Tack.

julhandlat

Publicerat - 2011-12-03 @ 17:13:17

  

Idag har jag varit till Vasa och julhandlat med min vän Malin. De flesta inköp får förbli hemliga eftersom de skall via tomten innan de når huvudpersonerna, och dessa kanske är läskunniga och datanördiga nog att kika in till detta place. ;) Själv hade jag siktet inställt på en sak då det gällade mig själv och det var att inte shoppa kläder. Som tur var hade Malin tänkt samma sak. Så vi köpte oss en varsin silverring, bådas var på rea dessutom. Min skulle varit 20% och Malins var på 50% men tydligen blev hon som sålde dem lite råddig då vi provade dem lite kors och tvärs så jag fick även min på 50%. Ibland har man tur. Och skålen fredagsmys kan ju bara tala för sig själv... alla känner ju till reklamen. :)

Kartell Masters Chair

Publicerat - 2011-12-02 @ 13:14:31
 

Hur kan man inte gilla designen på dehär? Detta tror jag får bli en julklapp till oss. En stol till hallen, men risken finns att jag kommer skippa idéen med IKEAS bernhard och att dessa får fyllas på med en efter en i samlingen tills vi har tillräckligt många runt köksbordet. Enkla, moderna, snygga! Finns på bla. stockmann.

(Bilder lånade från yliving.com och kartellsverige.se)

en titt på "fasters" villa.

Publicerat - 2011-12-01 @ 21:36:10
Idag har det inte hänt mer än att vi tog en sväng till Nykabi hela familjen framåt eftermiddagen. Har hängt lite hemma hos T´s föräldrar och sedan åkte vi till hans systers villa så jag skulle få spana in den. Så himla fint det kommer bli där då allt är klart. utsikten är fantastisk då villan är på en plats ganska högt ovanför vattnet. Stora fönster som jag gillar, och färgen på utsidan var precis i den stil jag själv tänkt då jag funderat på framtida villa. Tyvärr får man ju bara drömma om en egen än så länge... tomter vid vattnet med egen strandlinje är inte speciellt billiga, och ännu mindre om man önskar en med bilväg. Drömma kan man :)

 
Bilder lånade från kastelli.fi Båda passar innanför mallen och inspirationen för "min drömvilla".
Gillar det lilla runda fönstret uppe på bilden till höger.