Stekt fläsk och promenad.

Publicerat - 2011-06-30 @ 20:38:38
Nu har jag och syrran nyss kommit tillbaka från en vagnproemand med Novalie. Tidigare idag var det förståss stranden som gällde. Jag lyckades inte riktigt smeta solkrämen jämnt på hela kroppen så nu sitter man här med röda "ko" fläckar. Kanske bra de lovat regn till veckoslutet så den lilla färg som fastnat hinner gå tillbaka så får vi ta ett nytt försök till jämn bränna nästa gång det är värmebölja. Tror det. :)

Med raska steg mot böljan blå. :)

På gång från morgonen

Publicerat - 2011-06-30 @ 08:44:58
God morgon! Vakande av att T ringde mig från jobbet vid åtta tiden. Han ville säga att han har eftermiddagen ledig. Tydligen för varmt för att jobba och få något gjort. :) Det betyder att vi har nästan en hel dag att kunna hitta på något. Passar ju bra nu då syrran är här också. Så jag steg upp och har redan knåpat ihop en pizzadeg som ligger på jäsning. Det ska vi äta här idag. Tyckte det var att bra att börja på direkt så får vi värma det om inte annat sedan då vi blir hungriga, och man slipper stå i köket då det är som varmast idag.

Kvällsdopp

Publicerat - 2011-06-29 @ 20:03:05

Packade ner badgrejerna och lite grillkorv, potatissallad samt dryck och stack till T´s föräldrars sommarställe då han slutade jobbet. Simmade, lekte och plaskade som bara vad i vattnet. Så svalkande skönt! Novalie börjar bli riktigt modig och tror hon ska kunna gå lika långt som oss (* jämnför man med mig så kanske hon redan är på samma nivå ;)),  så det gäller att ha stenkoll. Som tur har de väldigt långgrundt där och visar hon sådana här tendenser redan nu så hoppas jag att simskolan inte ska bli några problem om ett par år.




* jag befinner mig helst där jag bottnar, orkar simma max 50m om ens det i ett sträck och saknar helt tekniken hur man håller andan så alla roliga akrobatik vattenlekar är uteslutna. Skäms så för jag inte kan mer, men modigt att erkänna, eller hur? :) 

Kaxig och nya shorts.

Publicerat - 2011-06-29 @ 19:49:58

Har min syster här, och Novalie går som på högvarv. Jag passade på att sköta lite ärenden då gumman sov sin vila. Idag har posten nämligen levererat två stycken paket som jag fått hämta. Det första ett par jeansshorts från H&M som jag spanat och varit sjuka på sedan första vårkatalogen med dem kom, det andra två stycken kaxig bordslampor från Ellos som jag fynande på 60%!

För choklad älskande själar

Publicerat - 2011-06-29 @ 11:50:22




Såg denna nya pollypåse i butiken idag och handlade hem.
De är verkligen goda! Rekommenderar till alla Polly älskare :)

Sol och vatten..

Publicerat - 2011-06-28 @ 13:55:12

Oij vad vi har längtat efter detta; solen och stranden. Lite mer färg på huden, ett svalkande dopp och att  pressa tårna mot sanden, kan livet bli mer underbart? Nej! Därför tänker jag inte sitta nu utan fortsätter ute med bikinin på, solstolen bekvämt ställd och en tidining i handen, medan tösen sover middagsvila.

 



Midsommar

Publicerat - 2011-06-26 @ 12:26:48

Det blev en riktigt glad, lugn och mysig midsommar. Trevligt sällskap. Mycket mat och dryck. Sällskapsspel och spel. Roligt då man gör något som passar alla, och de flesta kan vara med på. Låter bilderna tala. 








Vi som firade tillsammans 2011 var; Sofia, Iggy, jag, Novalie, Fredrik, Heidi, Simon, Thomas och Anders.

en dag i vasa

Publicerat - 2011-06-23 @ 20:18:56

Hunnit med mycket idag, och är glad att morbror kunde ha Novalie så man fick sköta alla ärenden på de olika ställena själv. Hade lite otur och fick köa ganska länge på både anvia och saunalahti, men nu är både kabelkortet inlämnat och uppsagt, och likaså internetabonemanget. Passade på att gå via Gina Tricot och en sportaffär på vägen tillbaka till bilen, och tur var det. Reade nämligen en collagejacka, leggins och ett halsband åt mej själv. Sedan fick en mörkgrön tunika med ett brunt smalt flätat band runt midjan följa med mig hem. Tycker man behöver lite annat än vitt, svart och brunt i garderoben. Tror jag ska ha legginsen och tunikan på mej imorgon, midsommarafton till ära. Då ska vi vara på T´s föräldrars sommarstuga, och umgås med några vänner över god mat.

Trevlig midsommar.

100 km

Publicerat - 2011-06-23 @ 07:43:24

På dagens agenda står en roadtrip till Vasa. Skall till minimani, och leta fina korgar/boxar att ha alla hudvårdsprodukter, smycken mm i. Kanske en sväng via Gina tricot, Lindex och Veromoda också och kolla nån outfit till midsommar. Shoppade annars två stycken nya sport bh:n på Lindex igår, fick i nerverna av tortyren från kliniken. Inga tröjor eller linnen som passade utan att den stack fram på något fult sätt...

spegel spegel på väggen där...

Publicerat - 2011-06-22 @ 08:36:52

Klarade mig med en alvedon igår på hela dagen. Tänkte att detta var ju ingenting, lade mig ner för att sova, men det började förstås trycka på ännu mera vid stygnen och svullnanden kändes mera av. Efter en stund var det nog bara att pallra sig upp och ta en alvedon+tradolan. Blev ändå inte till att jag somnade förrän sent, då T äntligen kom hem från jobb. 

Trots en sen nattsömn så vaknade jag pigg och alert nu på morgonen. Novalie skall vara hemma med mig nu de två veckor som jag ännu har semester. Fortsätter att plocka och fixa småsaker här hemma. Har nu fått upp två stycken tavlor i gästrummet, och en myslampa. En helfigursspegel hittade också sin rätta plats, samt en vägglampa i det som jag har tänkt som läshörna på vinden där man kommer upp. Kul att fixa och doona. :)

Kladdkaka, tavlor, lampor

Publicerat - 2011-06-21 @ 19:32:35
Fick lite mera energi på eftermiddagen, och var sugen på något gott så rörde ihop ingridienser till en kladdkaka. Sms:ade en vän och frågade om hon ville ta barnen med och komma på en kaffe, men det blev inget. Så vi får ha hela kakan för oss själva då ;). Usch, får så dåligt samvete då det varit så mycket godsaker senaste tiden. Känns som man firar något var -och varannan helg. Sedan måste man ju få unna sig en glass om dagen om man så vill då det äntligen är sommar. :)

Med sockerenergin i blodet åkte jag sedan och hämtade hem Novalie från dagis. Fick två stycken tavlor och en lampa uppskruvade på väggen i hennes rum. Känns så bra då man börjar få ordning på något rum. Igår kväll var det hjälpköket som fick 2 hyllor på plats. Har pratat med T om att spara pengar till en ikearesa i höst, men som det ser ut nu får vi nog dela upp den på två omgångar för jag vill få ordning på vårt sovrum nu! Blir så led alla kläder som inte får rum i skåpen..

VILAT

Publicerat - 2011-06-21 @ 13:49:15

Skjutsade Novalie till dagis 7.30 imorse, och har sedan dess vilat största delen av dagen. Att man kan vara så trött efter en operation. Det goda är att det verkar läka bra, och det blir enklare att komma sig upp ur sängen på morrnarna. Mitt största oros moment just nu är en liten förhårdnad på utsidan av högra bröstet. Men det hinner väl ge med sig än. Är ju ändå bara 5 dagar sedan operation. Jag är även lite gul på insidan av det bröstet också, och i förrgår och igår kändes det riktigt mycket då luften "sipprade" ut i vävnaderna. Idag har jag inte tagit mer än en alvedon heller, tänkte se om jag börjar klara mig utan värkmedicinen. En sak är iaf säkert; det är så roligt att äntligen kunna fylla ut kläderna och bära dem som de ska! Kommer köpa massor av skjortor och vanliga t-shirts nu. Och jag är glad att det inte är några "porrtuttar" utan att de ser helt normal stora ut.

Kaxig bordslampa

Publicerat - 2011-06-19 @ 14:16:42

Denna bordslampa klickade jag just hem från ellos.fi, -60% rabatt dessutom. Kommer bli perfekt i vårt sovrum bara vi tapetserat om, och får hem vår nya säng + sängbord från IKEA.  (Bild lånad från styleroom.se) Fin va? :)



Vaken

Publicerat - 2011-06-19 @ 09:41:27

God morgon! Här har vi tagit sovmorgon idag. Steg upp runt halv tio, och har just ätit frukost. Idag skall vi åka in till Vasa och besöka min barndomskamrat Thomas, som stack hit då jag ännu var kvar i Stockholm. Han och hans kärlek åker tillbaka dit ikväll så måste passa på då vi har lite tid kvar. Hörs sedan!

Frivillig operation

Publicerat - 2011-06-18 @ 11:21:39
Jag har varit väldigt nervös, förväntansfull och spänd.  Men nu är det över. Det jag tänkt på i över tio års tid, men vågade ta första steget  till först i våras. Då privat, med en kirurg i Vasa. Blev dock inget gjort här, eftersom han och mina önskemål om slutresultatet inte gick ihop. Så jag sökte vidare. Hittade en klinik i Stockholm som enligt sökningar inte haft några anmälningar senaste fem åren, nöjda kunder och humana priser. Ringde och pratade med dem, och beslutade genast att det skulle bli konsultation och operation samma dag då jag väl fick tiden bokad. Kände direkt att det var folk att lita på, och har nog heller aldrig blivit så bra bemött av kirurg, sköterskor och personal som där. Så torsdagen den 16:e juni gjorde jag äntligen min bröstförstoring. Just nu är jag bara så stolt över mig själv. Hoppas att allt ska läka som det ska. Håller tummarna! :)

"spännande med allt nytt nu"

Publicerat - 2011-06-15 @ 20:48:25

Jag lever. Flytten är över, även om det blev lite stressigt. De flesta av sakerna är på sina platser, och resten får jag ta itu med då jag orkar. För nu är jag i Stockholm sedan igår kväll, och har idag påbörjat första dagen på en nästan tre veckor lång "semester". Kommer dock inte vara här i tre veckor, utan är förhoppningsvis hemma igen på fredagkväll. :) Idag har jag varit på stan med min barndomsvän Thomas och hans kärlek. Köpte ett par nya skor, högskaftade adidas, och det är allt. Just nu slappar jag framför tv;n i hans lägenhet, medan de packat sina resväskor och stuckit iväg till Finland. Man kan ju undra vad jag gör ensam kvar här, men grejen är den att jag har något jag ska in på imorgon. Något jag väntat länge på att göra. Så nu håller jag bara tummarna på att allt ska gå bra. Hoppas det! För jag saknar verkligen T och Novalie. Tur det finns telefon och internet så man kan ha kontakt! <3

Solskens humör

Publicerat - 2011-06-10 @ 13:57:56
Novalie har varit på inskolning till nya dagiset. Jag har handlat mat, lagat mat, ringt om försäkringar och betalat räkningar. Känner mig riktigt flitig och på gott humör nu då allt börjar vara på klart. Ikväll ska vi till T´s föräldrars sommarställe igen (var dit igår också). Gäller att ta tillvara på tiden, sommarn och värmen.

Tjockis is back

Publicerat - 2011-06-08 @ 23:39:14
Nu har jag packat färdigt, det som rymdes i bilen denna gång. Nu är Novalie rum så gott som tomt om man bortser från resesängen, docksängen, gunghästen och en matta. Inatt sover vi vår sista natt här. På lördag ska jag och T umgås med våra vänner som bor här, så det sista som soffa, vardagsrumsbord, matbord och tvättmaskin tar vi då. De två sista arbetsdagarna innan semester har jag tänkt pendla.

Idag har jag och Novalie varit med tjock tv´n tillbaka till Malax. Fick en sådan till "låns" då vi flyttade hit till lägenheten i Petsmo. Haft en jätte trevlig kväll där med moster och "tupperware-moffa". De har en stor studsmatta på gården och gissa hur mycket Novalie trivs på den. Vi borde nog skaffa en egen, så mycket som hon skrek då jag berättade att det var dags att åka hem då vi varit ute och hoppat 45 minuter redan. Mommo skulle ut med arbetskamraterna så henne såg vi bara skymten av.

Att sommaren är här märks också tydligt. Då jag hämtade Novalie på dagis idag hade de fyllt ett bad ute på gården med vatten så barnen kunde leka med båtarna. Tösen var våt från naveln ner till fötterna, så jag var tvungen att byta hennes genomvåta skor till gummistövlar då jag hämtade henne. Självklart så råkar hennes sandaler vara hos T i Jakobstad, och jag är osäker om skorna hinner torka tills imorgon så det blev ett varv via Prisma på hemvägen från Malax. Hittade ett par söta ballerina tygisar i rosa med vita prickar så fick bli dem. Kan vara bra att ha ett par sådana också. Lätta och bekväma om fötterna.

Nu skall jag ta natt. Hoppas du också sover gott.