veckoslutet som var och gick..

Publicerat - 2011-10-31 @ 08:48:46
Jag har jobbat precis hela helgen. På lördag körde jag morgontur och igår var det kvällstur. Lite har vi ändå fått gjort här hemma. För då jag kom hem i lördags och vi ätit middag så gick vi ut på gården. Städade upp lite inför hösten och så fick T ett ryck och sågade ner brudspireabuskarna utanför köksfönstren och flyttade dem med lillmaskin ut mot vägen. När vi hade bäddat ner Novalie i säng åkte han till makuuni och införskaffade lite godis så vi kunde ha en ordentlig myskväll med Jack Sparrow och Pirates of the caribbean 4 i tv-rutan. Igår var det inte så mycket program, jag gjorde lite hushållssysslor i form av tvätt, disk och städning innan jag drog iväg till jobbet och Novalie fick tillbringa resten av dagen med fammo eftersom T var på älgjakt. Nu ska jag snart dra iväg till gymmet.. blev inte ett ända pass draget förra veckan då det var en massa småsaker som skulle fixas och ordnas hela tiden, denna vecka skall jag hinna dit minst tre pass gånger har jag tänkt, skärpning!

nu är det fredag igen.

Publicerat - 2011-10-28 @ 20:33:55
 
Det har varit skönt att vara ledig, och hemma med Novalie. Jag har varit riktig huslig när det kommer till kockandet idag, och middagen bestod av hemmagjorda köttbullar, potatismos och sallad. Då T kom hem från jobbet var vi hela familjen och fredagsshoppade ett som annat nyttigt och onyttigt, så var hans föräldrar hit på en snabbvisit. Just nu har jag laddat upp med chips+dipp framför tv:n och försöker se Idol på TV4, men vet inte vad som är fel. Årets Idol lockar inte alls på samma sätt som tidigare och jag sitter inte klistrad vid tv:n och vill se allas uppträdanden. Hade det kommit något annat eller vi haft en bra film att kolla hade jag lätt skippat programmet. Är årets idoler för unga? Eller är det konceptet man börjat tröttna på? Vet inte.. Kollar du idol?

mina gummor.

Publicerat - 2011-10-27 @ 20:51:04

Jag är så tacksam för att dessa två personer korsade min väg, de kommer alltid förbli speciella för mig. Vi 3.
Saknar er! dags för en träffis snart.

en dag i jobbets tecken.

Publicerat - 2011-10-27 @ 19:29:38
Idag skulle jag varit ledig, men var på jobb 7-14, som jag lovat dem för någon vecka sedan. Tycker det är så tråkigt att vara ledig fler än 3 dagar i sträck. Kanske roligare om man hade saker att göra och kaarn var ledig samtidigt ibland, men då så inte är fallet så jobbar jag gärna lite extra ibland. Här hemma har det varit lite små aktiviteter som gällt. Tog en kort promenad med Novalie på kvällskvisten, och sedan tittade vi lite på  T, hans pappa och en "snickare" som försöker få någon slags början till en hundhage. Nu borde stolparna som skall hålla upp det hela vara på plats, så blir spännande att se då allt är klart. Kanske jämthunden Santtu kan flytta in redan i slutet på nästa vecka?...

det går sakta, men framåt.

Publicerat - 2011-10-26 @ 15:24:54
Idag har denna tapet till vårt sovrum blivit beställd. Leverans väntas inom en vecka. Angående vardagsrummet är vi nu inne på att måla allt vitt och längre fram göra denna ena väggen med 3D dekor, om vi nu inte skulle fastna för någon tapet trots allt. Och igår hade vi hit en person som skulle fixa med nya ritningar till garaget som skall bli hobbyrum. Så det rör på sig sakta men säkert. :)





en förmiddag i hankmo, eftermiddag i vasa.

Publicerat - 2011-10-25 @ 21:38:17


Idag har jag varit ledig. Så det fick bli en tur till Hankmo, där min fammo bjöd mig och Novalie på lunch. Fammo är världens omtänksammaste som finns, och med henne pratar jag om nästan allt. Hon står mig mycket nära. När min faffa dog i vintras blev hon ensam kvar i huset de bott i över 45 år, men snart skall hon kanske flytta till något bekvämare. Inte så lätt för någon som samlat och sparat på allt. Vi pratar ofta om de där och hur det ändrats från generation till generation. Själv är jag ju snabb på att göra mig av med saker jag inte anser nödvändiga längre och tycker om att förnya. :)

Efter lunchen med fammo, åkte vi till GW gallerian utanför stan för jag skulle byta en jacka som Novalie fått för knappa två veckor sedan. Hon hann bara använda den ett par gånger så var dragkedjan sönder, vilket jag inte accpeterar på ett så nytt plagg. Troligen fabriksfel och det var inga problem att byta även om vi köpt den på rea. Hon fick också ett par strumpbyxor och en söt klänning som jag tror hon får ha till jul sedan. Efter det och ännu något ärende i Stenhaga åkta vi in till centrum. Träffade min vän Åsa, som jag kännt sedan sjuan på högstadiet. Blev en snabb "kaffe" på Görans konditori där vi betade av det viktigatse i samtalsväg innan vi skildes åt. Hon flyttade nämligen över kvarken i sommras pga kärleken (vad annat.. :)) så gäller att träffas och ta den lilla tid som finns.

Nu ska jag snart ge mig för kvällen. Kännt mig riktigt frysen sen jag kom hem så skall bli skönt att krypa ner under täcket småningom.. gonatt.

ett random inlägg om man skall hinna med i svängarna..

Publicerat - 2011-10-22 @ 09:56:30
Godmorgon!

Igår var en trevlig dag. Mötte upp en vän på Asian Garden i centrum tillsammans med Novalie och vi åt en god lunchbuffe. Efter lunchen åkte vi hem för att Novalie skulle få sova lite dagsvila och sedan åkte vi hela familjen till frissan för att få våra hår fixade. (eller jag och T). Novalie var riktig duktig hela besöket, även om hon började bli trött igen mot slutet. Vi hade med ett stort ritblock som hon fick rita på, samt trip, äppel och xylitolgodis att kunna ta in för att hålla energin och humöret något i shack. Vet inte hur andra med barn som snart är tre år har det, men vi köper oftast godis med xylitol åt Novalie och det är max 1gg/v som hon får det. Visst får hon smaka annat också som choklad, bullar och glass, men då man inte alltid får hjälpa till med tandborstningen hennes och den blir som den blir, ve och fasa för jag som är tandskötare i utbildningen så tycker jag extra xylitol verkligen behövs. Ibland tuggar hon tuggummi också något som hon lärde sig då hon började på dagis som 1,5 åring där de fick tugga efter varje måltid nåt som jag saknar på nya dagiset där det inte tuggas alls...

Idag då? Idag skall vi snart bege oss in mot centrum. T har skickat mig att fixa så vi får ordning på det trådlös nätverket här hemma så vi kan flytta datorn till arbetsrummet vi fixade till efter IKEA. Jag skall inhandla ett par "mommo-strumpbyxor" som jag kan ha unde rklänningen jag funderade ha på mig ikväll. Novalie skall till fammo och faffa på skötas över natten så både jag och t skall ut och roa oss. Kommer bli så att vi delar på oss från början av kvällen för att mötas upp senare. Han med 2 st av sina kompisar hemma hos en av dem, och jag med en kompis här hos oss. Måste försöka hinna städa huset före bara...

- 50 & 70% rea

Publicerat - 2011-10-21 @ 08:54:13
 
... kan man stå emot då? :)

Goddag, goddag..

Publicerat - 2011-10-20 @ 14:32:53

.. eller godmorgon! Nu har jag vaknat efter min andra och sista vaknatt. Vilka nätter jag haft, men kanske lika bra så man hållits vaken. :) Om en liten stund skall jag hämta Novalie på dagis och sedan kommer min pappa hit runt 17-tiden, antar det är någon som kommer vara glad åt att se moffa. :) Annars vet jag inte om denna dag har så mycket att bjuda på. Fick just ett meddelande att jag rymdes med på ett bodycombat pass ikväll, så hinner jag så får jag väl fara på det då. Behövs nog efter att T lämnade några smarrypinnar kvar i kylskåpet.. antar lådan är tom då han kommer hem ;)

det kom ett paket.

Publicerat - 2011-10-18 @ 18:37:14
 
  

Några av sakerna som var i paketet. Allt från H&M, till mor och dotter. (såg nyss att skjortan var på -50% just nu.)

börjar vaka inatt, halsfluss och förkylning på G

Publicerat - 2011-10-18 @ 09:52:45
Godmorgon! Igår skulle jag ha varit ledig, men jobbade extra 7-14 istället. Hämtade Novalie på dagis, och vi åkte för att handla. Sen börja matlagningen, och precis då maten var klar steg T inannför dörren. Kvart över fem satt jag på datorn och kollade vilka gympass som var lediga och jag skulle kunna boka in denhär veckan. Då råkade jag se att det fanns fyrta platser lediga till bodycombaten som skulle börja inom en kvart. Så jag bytte snabbt om till gymkläder och hann precis. Känns att man börjar kunnaprogranmet nu! Efteråt var det förtåss solariet som gällde.

Idag skall jag börja vaka, vaknatt 1/2. Har sovit som en stock inatt. Tog "sovmorgon" till klockan tio. Steg bara upp för att göra en par smörgåsar och ge ett glas mjölk  till Novalie, så fick hon se på barnkanalen under tiden, eftersom hon var mycket piggare än mig och steg upp på samma gång T åkte till jobbet strax efter sju. Kände också att det pickade i halsen då jag vakande imorse, och att en förkylning verkar vara i antågande. Många som är sjuka nu, så inte så konstigt om man själv skall råka på det.

Har inga planer på vad vi skall göra idag, verkar lite gråmulet ute. Kanske blir en städdag. Skulle iaf behövas.

en tjuvkik.

Publicerat - 2011-10-16 @ 18:16:09

Efter en lååång dag på IKEA igår, kom vi hem 00.00 och sex timmar senare var det väckning för jobb 7-14, medan T åkte på älgjakt och Novalie fick vara med fammo under tiden jag jobbade. Så man kan ju bara ana vad jag sysselsatt mig med sedan vi kom hem... 
 
.. just det, skruva IKEA möbler. Hos oss är det jag som gör detta och jag gnäller inte. Älskar att se resultatet växa fram och få till det "själv". Nu är det bara datorerna och lite småfix kvar så har vi ett ordentligt arbets/hobbyrum! Återstår att se om vi kan hålla ordning och reda också.

toppendag.

Publicerat - 2011-10-14 @ 19:39:42
Haft en toppendag med en massa mammor och barn i Petsmo idag. Tänk så livet kan ändras på ett litet ögonblick. Ena dagen festar man tillsammmans, andra sitter man och pratar barn, bröllop mm. Så roligt att leva och lära. Innan träffen i Petsmo var jag med Novalie till GW gallerian i stenhaga, shoppade lite vinterkläder och lunchade på koti-pizza. (Tyckte vi kunde unna oss lite skräpmat idag då vi inte äter det varje dag.) Och efter umgänget i Petsmo åkte vi hem till mommo, så nu får Novalie lite egentid med henne, moster och tupperwaremoffa medan jag och T styr bilen mot tammefors ikea imorgon. <3

ledig onsdag.

Publicerat - 2011-10-12 @ 19:07:03
Varit fullt upp hittills denna vecka. Jag har jobbat kvällsskifte både i måndags och igår och dessutom har jag varit riktigt flitig och hunnit med ett gympass båda dagarna. Zumban som jag var på för andra gången igår börjar redan gå bättre, men jag är nog ingen "dansös". Kul har jag ändå, det är väl huvudsaken. :)

Idag har jag varit ledig hela dagen, och eftersom jag inte ville vara hemma och jäsa i tråkigt väder frågade jag Novalie om vi skulle åka och hälsa på "mammas fammo och moffa". Hon bröt ut i ett glädjande "Jåå" , och vi packade oss i bilen söderut. Min fammo bjöd på plättar, o så kom min pappa dit så vi slapp köra till flera ställen. Hon fick lite småsaker av min fammo som hon köpt på loppis, eller hittat på vinden sedan jag själv var liten. Pappa hade ett stort ritblock med som hon fick. Efter besöket hos min fammo åkte vi på en snabb "kaffevisit" till Ella som också var ledig, och hemma med sonen Viggo. Kul att träffas och prata bort en stund. Kom på att vi nog inte träffats sedan i april-maj, så det var på tiden. :)

Hemma blev det en lite senare familjemiddag än vanligt, Novalie tog ett kvällsbad, och nu väntar jag bara på att "bonde söker fru" på TV4 skall börja. Sen är det snarklådan som gäller.

mera träd.

Publicerat - 2011-10-09 @ 16:11:15
.   

 
Jag var helt inställd på att tapetsera väggen i vardagsrummet bakom tv:n med den sista ner i höger hörn, tills jag fann den som är nr 2 uppe i högern hörn och bara måste få in den i vårt sovrum. Då började jag fundera om det blir liiite väl mycket träd och nu går tankarna fram och tillbaka. Byta bort tanken på den i vardagsrummet eller sovrum. och vad lägger man istället i det rum man väljer bort. Blir gaaalen. (Plötsligt har vi en scen från "fem myror är fler än fyra elefanter" , vilken skall bort och varför? ;))

För att ni skall få mer helhet kan jag ju berätta att vi kommer köra vitt på alla vägger som inte blir fondvägg i detta hus, och vitt eller vitt/grått golv. Även det mesta av våra möbler går/kommer gå i vitt föutom soffan och köksbordet som är svart. Och alla rum är separata.

Ju mer jag stirrar på dessa nu så är det nr 1 och 2 eller 1 och 3 som hör ihop om jag måste ha träd på flera ställen..

vardagsrum - steg ett!

Publicerat - 2011-10-08 @ 08:57:02

Fick ett överraskande besked och grönt ljus av T igår. "Det vore ju bra om du kunde börja tömma vardagsrummet på sånt du orkar bära själv". Detta betyder att det är precis vad jag tänker göra. Vem vet? Kankse knaprar vi tapet innan helgen är slut, och sedan skall nyt golv läggas och nya tapeter/färg upp! Wii. :)

Nyttigt

Publicerat - 2011-10-07 @ 10:59:07

Förde Novalie till dagis lite efter nio, och då vi kom dit visade det sig att hon skulle kommit först till elva idag. Måste nog börja kolla en extra gång före jag far hemifrån vilka tider jag satt in. Ofta åker hon till nio då jag har kvällsskifte i jobb, men sedan har jag också kommit på att det ibland är mysigt att ha dedär förmiddagarna då jag ändå är hemma med henne så jag försöker dela det. Och idag var tydligen den dagen jag tidigare planerat in för det. Nåja, gick ju bra för dem att jag lämnade henne där iaf. Efter det så åkte jag till gymmet, solade lite solarium och tog en sväng via butiken för att handla grönsaksbiffar åt mig själv till lunch. Undrar om jag är den ända som tycker det är gott? T är inte så över förtjust, och Novalie bryr sig inte heller. Och i skolan då vi fick denna rätt så kunde jag faktiskt förstå varför vissa är vegetarianer, jag lägger iaf gärna en klick lätt majonäs på dem så är de ännu godare. Förutom att äta nyttigt har jag också gjort nytta genom att dammsuga lite här hemma och sätta in alla rena sängkläder som blivit tvättade och hängt på tork i skåpen. Så nu måste jag nog få en medalj T! ;) <3 Snart jobb...

 

en kväll med program

Publicerat - 2011-10-05 @ 15:30:49

Jobbat morgonskifte 7-15 idag. Hämtat hem Novalie på dagis, skalat potatis och lagt att koka på plattan. Stekt maletkött och kryddat med taco som lagts ovanpå ett lager blandat philadelphiaost och creme fraische för att avslutas med ett lager riven ost överst --> en tacogratäng som nu är i ugn. Provat klänningarna från nelly.com som var i postlådan i väntan på att maten jag förberett ska bli färdig. Och bara den är klar skall jag iväg med N på veckans funkykidz. Sedan hem för att äta och göra andra nödvändigheter innan jag själv åker på ett zumba pass, som förhoppningsvis slutar med att jag hemma igen bara får sjunka ner i soffan och kolla bonde söker fru. Det är planerna denna onsdag kväll.

dörrar, fönster, hylla.

Publicerat - 2011-10-04 @ 13:38:27

T har varit ledig hela dagen, och vi har passat på att uträtta en massa saker som annars bara skjuts upp. T hade tänkt städa i en av sina maskiner, men då frågade jag om vi inte kunde åka och se på dedär fönstren och dörrarna till garaget som skall bli hemmagym nu då vi båda två var hemma. Sagt och gjort, så nu när det är kollat och köpt så är det bara att börja göra en planritning. Sedan skall ännu takpaneler, laminatgolv och färg till väggarna inskaffas. Så troligen är vi igång innan hösten är slut. Efter att vi hade handlat detdär så for vi på mat till ett ställe intill en av larsmos broar. Jag fick betala, och skoijade med T att dethär hade jag ju inte räknat med.. jag hade ju spanat in en hylla på jysk jag skulle ha hem. Så döm om min förvåning då T efteråt säger att "men vi far nog via jysk så får jag köpa dendär hyllan". Och vi åker och han betlar, så nu har vi äntligen en steghylla! :) Egentligen skulle jag ju bara via JYSK för att byta ett kuddfodral som hade trasig dragkedja redan vid köpet men som jag noterade först hemma.. Men vad gör nu det då man får något annat man spanat på. :D Just nu får den ha sin plats i vardagsrummet och jag hoppas ni bortser från den gula fultapeten i bakgrunden och tänker vitt! För då vi har hemmagymmet fixat så är det detta rum som kommer stå näst på tur, liksom vårt sovrum.

 
Den underbara steghyllan från JYSK. Endast 35€ på rabbatterat pris. Just nu kör vi turkosblå som accent färg.

drömmen om långt hår .

Publicerat - 2011-10-03 @ 19:06:36
  

Mitt hår från happyhair.se anlände idag. Äntligen kan man ha långt hår i ett huij! Nu återstår bara att färga mitt egna hår så det blir mer i samma nyans som hårförlägningen. Tror det blir bättre den vägen, även om man kan färga detta också.

sovmorgon och småfix.

Publicerat - 2011-10-03 @ 14:19:14

Tog en liten sovmorgon idag hela familjen, och medan T var ute och fixade med det sista gruslasset till vår parkering bakade jag och Novalie chokladbollar. T´s mamma dök upp mitt i baket eftersom hon skulle hämta grävmaskinen som T var ute och fixade det sista på gården med.  Vi bjöd henne på kaffe och chokladbollar medan vi väntade det skulle bli färdigt, och sedan brummade hon iväg med grävmaskin på lavetten. T åt en snabb lunch innan han hoppade i bilen och åkte efter henne till nya arbetsplatsen och börja jobba. Novalie sov sin middagsvila, och under tiden var jag ute och räfsade upp gruset till parkeringen som nu är färdig så långt att vi kan parkera våra bilar där. Det var det.

 

 -->

jag och mina träd.

Publicerat - 2011-10-02 @ 15:49:41
 

I vardagsrummet kommer vi troligen lägga in den populära wood tapeten från cole & son, men nu funderar jag på någon av dessa fån eco wood till sovrummet. Tror de skulle matcha den tänkta stilen i huset bra, och dessutom passa in med våra bordslampor som vi har på nattduksbordet där redan. Kan man ha för mycket träd? :)

Hello.

Publicerat - 2011-10-02 @ 13:59:13

Nu var nattvak 2/2 avklarat och jag har sovit gott ända fram tills nu. Skulle gärna ligga kvar i sängen, men skall man få dygnet på rätt köl och inte vakna piggelin klockan tre inatt så är det bästa att vara uppe. T är på älgjakt idag igen så Novalie är med sin fammo. Får väl hämta hem henne om en stund. :)

synd att sova bort en vacker dag.

Publicerat - 2011-10-01 @ 13:33:36
Solen skiner, ser ut att vara en helt underbar dag! Tror inte jag kan sova bort mer nu, så dags att göra lite nytta samt njuta av ensamheten* och lugnet.

 

* T har börjat älgjakten, så Novalie är hos fammo så jag skulle få sova så jag orkar med nattvak 2/2.

Goodnight in the morning.

Publicerat - 2011-10-01 @ 07:10:02

 

Jag har vakat hela natten, så medan ni njuter av en ledig dag, käkar en lång och god frukost med dagstidningen i handen, shoppingrundor på stan eller umgänge med nära och kära, så tar jag mitt sovpass nu. Godnatt och godmorgon.