mamma och syrran på besök!

Publicerat - 2012-09-29 @ 15:06:00
Veckan har bestått av jobb och kursande. Igår var jag ledig, men hade fullt upp med att fixa här hemma. Huset såg ut som ett bombnedslag - inget man visar mamma precis - och var just hon och min systersom skulle komma på besök. De stannade till och med över natten så vi har haft riktig kvalitetstid; pratat, kollat film, slappat, gått på stan och hämtat hem pizza, men nu åkte de nyss hem. Har iaf varit supertrevligt att ha dem här. Så trevligt att vi inte hann ta några bilder trots att vi alla hade kamera :)  Bjuder därförpå en bild av de nya uteblommorna jag bytte ut sommarblommorna till strax innan de kom istället... :) 
 
 

en stadstur söderut.

Publicerat - 2012-09-21 @ 20:05:34
 
 
Idag har vi tillbringat dagen i Vasa, jag och Novalie. Mötte upp min vän Johanna för lunch på Rax, och sedan blev det spring i alla möjliga affärer för att kolla efter en ny cykel åt Novalie, en brio spis till lekstugan och slutligen mera mammakläder åt mig på H&M. Kom hem med allt utom spisen, eftersom den färg som jag önskade var slut överallt.Efter stadsbesöket svängde vi in via Kvevlax och blev bjudna på middag hos min fammo. Även pappa och lillebror gjorde oss sällskap där en stund. Nu är det godis och mys i tv-soffan framför någon film med sambon som gäller! Kanske lägger upp bilder på en del av inköpen imorgon..

ny matta.

Publicerat - 2012-09-20 @ 17:39:00
Redan vid första synen på Prisma i våras var det kärlek. I nästan två månader gick jag och suktade och när både morsdag och min födelsedag närmade sig skulle den bli min, men då var den plötsligt inte där. Kollade givetvis med personalen om de fanns flera, men tyvärr, de tog bara in ett visst antal och en del fanns det bara en av i vissa kulörer. Ringde då Prisma i Vasa, men där hade de inte det märket. Googlade och hittade den till slut på en hemsida, men förtåss var priset några tior extra. Nåja.. sommaren fick komma och gå och vid besöken på Prisma har man ibland hoppats på under, att de skall ta in flera, men utan resultat. Så i början av veckan gjorde jag slag i saken och köpte den som jag googlat fram och idag kom den! Bra med färg, som T sa. :)
 
 
Den är inte fläckig om någon tror det, den skiftar i ljus/mörk turkosblå, svart och grå!

första sjukskrivningen.

Publicerat - 2012-09-20 @ 12:23:00
Efter att ha fått må som en prinsessa senaste veckorna, bortsett från tröttheten om kvällarna och lite molande värk i rygg och nedredelen av magen vaknade jag igår med mer ryggont. Varken att sitta, stå, gå eller ligga för länge fungerade. Hela ryggen strålade. Fick bli ett extra rådgvingsbesök eftersom jag själv inte kunde avgöra om det var värt att jobba med eller inte. Hon tyckte ändå att sjukskrivning lät som en god sak. Och samtidigt kollade vi bebis hjärtljud som slog med fina 150 slag/minut, allt för att dämpa oron hos en orolig mamma som inte heller hade kännt några mer fosterrörelser eller fladder i magen sista veckan. Redan idag känns ryggen bättre, så hoppas och tror att tre dagars färdigt inplanerade lediga dagar i arbetsschemat skall räcka så man är tillbaka på måndag igen. Som grädde på moset kände jag små rörelser nästan hela kvällen igår och de har fortsatt lite idag...bara att stressa ner! :-)

att köpa vagn

Publicerat - 2012-09-17 @ 17:30:00
 

När vi väntade Novalie köpte vi barnvagnen redan kring vecka 20. Det var en begagnad kombi Knorr Nizza (numera Congo) med lufthjul. Den blev tyvärr "uppnött" och har sedan Novalie var dryga 2,5 år fungerat som extravagn hos fammo och faffa. Har hon behövt vagn har vi haft hennes emmaljunga scooter, vilket är ett märke jag gillar. Så nu då vi står inför ett nytt val med barnvagn är tanken att vi skall åka till Seinäjoki där de säljer just emmaljunga. Tror valet kommer att falla på en citycross med citykorg, eftersom vi vill ha en stabil vagn som passar de flesta underlag. Dessutom verkat den smidig och lätt , samtidigt som den är så snygg! Citykorgen önskar jag i vitt läder, medan sittdelen får vara vanlig svart och gärna kombineras med någon snygg åkpåse, exempelvis en av dessa från the buppa brand. (favoriten längst till höger..:))
 
 
 
 
 
 

han som var min bästa vän.

Publicerat - 2012-09-12 @ 20:43:00
  
  
Nalle Puh, han som varit med sedan dag ett på BB. Som pappa köpte den dagen man föddes, som varit ens bästa vän från dag ett. Som hängt med vid sovstunder, bilturer, resor, lekar inne som ute är försvunnen. Idag när vi skulle gå ut på gården hade hon den med sig. Jag såg själv hur hon höll ett stadigt grepp om den och höll den tätt intill sig mesta dels av tiden. Sedan ville hon in och jag sa hon fick fara, jag skulle snart följa efter. När hon kommer in ropar hon att jag ska hämta Nalle Puh och pekar att den skall vara bakom en sten. Men hur vi än i flera turer finkammat och sökt på gården (de ställen där hon var och inte var) så hittas den inte. Spårlöst försvunnen. :/ Samtidgt som jag ser det som ett tecken - den har ändå hängt med i vått och torrt i snart fyra år, nästan blivit kvarglömd i flera affärer, är mer svart än gul i färgen trots åtskilliga tvättar i maskin - den börjar ha gjort sitt, och vi har velat avvänja henne från den, så känns det ändå så sorgligt. Hade ju tänkt att vilket sätt den än "försvann" på längre fram så skulle vi ju veta var den är, ha den i någon gömma och spara tillsammans med några speciella/minnesfulla saker. Som tur är verkar sökandet med massor av tårar utan resultat ändå gjort sin verkan, för vid och efter nattningen har det inte hörts ett ljud om frågor med nallen, och hon sover redan sött.
 
(I smyg söker jag ännu nallen och tänker inte ge upp hoppet att hitta den.. :))
 

läskigt skede.

Publicerat - 2012-09-12 @ 08:47:00
Tycker jag kommit in i ett läskigt skede av gravidteten just nu. Illamående är typ helt borta, och det ända som spökar är en lite öm rygg och all trötthet. Fjärlisfladdret jag kände tydligt flera gånger om dagen för någon vecka sedan är inte lika aktivt, kommer bara snabbt nu och då, så jag blir nästan osäker på om det är nån där inne, trots att allt var bra för en och en halv vecka sedan. Väntar att få känna ordentliga sparkar. Å andra sidan var inte Novalie den livligaste bebisen heller, hon svarade mest då man puttade till magen. :-) 2 oktober skall vi iaf på rutin UL. Längtar. <3

irriterad till max

Publicerat - 2012-09-11 @ 18:55:00
Var som sagt och hämtade ut Novalies nya cykel. Kom hem, kollade instruktionsboken, som var bristfällig då de tydligen visar bild på 2 cyklar.. en vuxen och en barn, men inte just vår modell! Efter att ha vänt fram och tillbaka, sökt alla verktyg som behövdes för att kunna göra monteringen är cykeln äntligen ihop skruvad, med bara styret kvar att spänna fast (bara vi hittar detdär verktyget som vi vet vi har nånstanns). Började på med stödhjulen så länge, men inte kommit längre än att den ena är på eftersom det verkar som att stödfoten som satt färdigt på cykeln måste skruvas bort på andra sidan för att det andra stödhjulet alls ska komma på plats. (den behövs ju ändå inte så länge stödhjulen är på) Men vad man kan bli irriterad. Googlat efter bilder på Yosemite 16 " cyklar med stödhjul bara för att se bild om det är så man ska göra.. men utan resultat. Var sista gången jag skruvade ihop en cykel.. Skall hålla mig till heminredningen istället. Där är iaf ritningrana mer tydliga och korrekta! Gahh..

Good Morning! :-)

Publicerat - 2012-09-11 @ 06:58:00

Godmorgon! Ännu en ledig dag. Novalie vaknade av att T gjorde sig redo för jobb, och eftersom jag ändå behövde till badrummet så blev det att vi tog morgon helt. Har nyss ätit frukost, Novalie kollar sin nya favoritfilm med Olle som hon bara pratar om, vilket för en som inte är så insatt här är "alla vi barn i bullerbyn". Tror hon gillar Olle för han får ha skomakarens hund. Vår Oscar är ju typ i samma storlek, och han är ju hennes bästis ute på gården. :) Annars ser det ut att bli en regnig dag idag, hoppas dock på uppehåll så vi kan vara ute på eftermiddagen och testa Novalies nya cykel som vi ska hämta från posten idag. Blev en 16" med stödhjul, orange vimpel och en stång som mamma/pappa kan putta på med då benen inte orkar. Men tydligen har vi glömt en viktig sak; cykelkorgen! Novalie var så arg då jag sa att cykeln inte hade nån och visade bild, så vi får väl köpa en sedan i nåt skede. Känner mig nästan dum som inte tänkte på det, hur skall hon annars få med alla sina väkor och dockor. :) Dessutom är det verkligen på tiden att hon får en cykel för vi har bara haft en trehjuling innan så en ordentlig cykel var det på tal om redan innan sommaren, men så blev det fullt upp och jag var bara ständigt illamående, yr och trött. Som tur är verkar jag ha fått ny energi senaste tiden, och vore jag inte gravid så skulle jag definitivt dra igång med ordentlig träning igen! Gymmet jag var på tidigare blev tvugna att upphöra fån 1.6, och eftersom vi började vänta så kändes det ondöigt med nytt gymkort. Dessutom börjar vårt gym här hemma vara i skick. På måndag borde vi äntligen få spotlightsen till taket installerade, och så är det klart! Ska visa bilder sen. :) Antar dock att  crosstrainern kommer bli min bästa vän där då allt annat som T har i pirncip  bara består av skrot (=vikter) :-) Ha en bra dag!

Sell By Rent

Publicerat - 2012-09-10 @ 16:27:36
Vart en sväng till det moderna loppiset "sell by rent". Hittade ett par vintertossor till bebis. Passade samtidgt på att boka ett eget bord, så just nu går jag igenom allt vad som kan tänkas sälja, för fick bord redan från fredag! Har bestämt för att sälja billigt bara för att slippa dra hem så mycket som möjligt. Så bor du i Jeppis trakten, check it out!

på radio nyss.

Publicerat - 2012-09-10 @ 12:16:00
Fördelen med dendär tonårvolymen dottern har på radion är ju att man nyss fick höra denhär.
Agnes är grym, svårt att tro att den blyga flickan som vann idol 2005 och denna är samma person. :)

vad man gör en mulen dag.

Publicerat - 2012-09-10 @ 11:58:00
Är ledig, och det största jag åstadkommit idag är att hänga en tvätt som lämnade i maskin igår, och vispat ihop lite chokldmousse med Novalie som efterrätt till gårdagens laxsoppa som  vi åt till lunch. Annars leker hon för fullt med sina dockor, och spelar radio x3m på någon förfärlig tonårsvolym. Skruvat ner flera gånger, men det skall tydligen vara högt. Dessutom får mamma inte vara med och leka, utan skall "gå bort härifrån". Och eftersom jag städade hela huset i lördags då T drog på grabbkväll till Vasa, och Novalie övernattade hos fammo och faffa för mamma skulle på morgonjob på söndagen, så är det för dagen stryket ur "saker man kunde göra" listan. Funderar istället på att dra iväg en sväng in mot stan och leta rätt på detdär "moderna loppiset" som alla pratar om. Borde själv fixa loppisbord och förhoppningvis tjäna lite slantar så man kunde satsa på en IKEA resa i oktober. Hade menat åka denna månad, men då bilen oväntat hamnade på en del reparationer i förra veckan så är det stopp.

Lediga dagar.

Publicerat - 2012-09-05 @ 13:28:00
  
Det har hänt massor här dehär lediga dagarna. Mesta till sambons förtjänst. I lördags hämtade han som sagt hem en lekstuga åt Novalie, och den har verkligen kommit till flitig användning. Hon älskar att koka och bjuda på mat där, både åt mamma/pappa eller dockorna. T har börjar gräva ner rör för regnvattnet och nu har vi det 60% klart. Bara de på baksidan kvar. Det har körts bort resterna av oljegruset/asfalten som vi valde att ta bort för att vi förstorade parkeringen ifjol och ändå tycker det är lite ondöigt med asfalt på gården. Även en hel del ris från träd som sågats ner åkte med i samma lass. Sedan verkar det som att en del av vår gräsmatta börjat grönska, så kanske har vi en ordentlig sådan att vistas på vid lekplatsen ännu innan snön kommer. Vill ju få "grunden" i skick så jag får börja pyssla med "mitt" nästa vår/sommar då jag ändå är mycket hemma. :) Förutom jobbet ute på gården har vi också hunnit med lite egentid bara jag och T. (länge sedan!) Novalie åkte till fammo och faffa för att övernatta på lördagen och då passade vi på att fara på bio och se the expendables II. T ville så gärna ha mig med, och fast jag tror att jag inte sett ettan, och därmed inte hade några förväntingar så ångrar jag det inte. Superfilm! Så rekommenderar! :)

lekstugan.

Publicerat - 2012-09-02 @ 10:14:00
När jag var på jobbet i fredagskväll ringde T och sa han köpt en lekstuga. Igår var han efter den till Vörå och nu står dendär på våran gård. Ända nackdelen kanske är att den var väl liten, och hade T vetat det innan så hade han nog skippat den, men då skulle han kommit hem tomhänt, och Novalie visste ju var som var på gång. Nåja, gäller att inreda smart, och jag gillar den faktiskt. Den är ju bara för söt. :)
 
  
Inredning är provisorisk. Skall köpa en ny lekspis att ha där tunnan står, hyllor skall upp på väggen ovanför och bordet kanske bytas ut till en bänkskiva som löper brevid spisen, som kan fungera som "avlastningsyta" eller just bord. På utsidan skall en postlåda upp, och kanske en blomlåda under fönstren.