love from nelly.com

Publicerat - 2011-09-30 @ 18:37:56

Då var även dessa två mina. Den till vänster kommer säkert vara för liten, men den fanns bara i den mindre storleken så om inte annat får den hänga i garderoben som tränings motivation ;). (kan behövs efter att jag proppat i mig hälften av kladdkakan jag bakade igår för mig själv, toppad med vispad grädde dessutom!) Den till höger var bara för fin och lite annorlunda för att kunna motstå. Kul att testa något nytt, igen.


OBS! -15% ännu idag. Ange REA kod: Happy15 vid beställning bara.

"mini old me"

Publicerat - 2011-09-30 @ 13:32:03
Händer att jag läser syrrans blogg nu och då, och måste säga att jag känner igen mig i så mycket av det hon skriver. Ibland känns hon som en "mini-kopia" av mej. Skriver ner sina känslor och funderingar bara sådär utan att tänka. Var länge sedan jag själv skrev några djupa inlägg. Vet inte om det har med ålder och mognad att göra, - att man idag är mer medveten om att allt löser sig på ett eller annat sätt och därför inte sätter så stor vikt över att fundera och reflektera. Eller så är det bara så man tänker efter en extra gång innan man lägger ut något. Ibland undrar jag om det ens är någon som saknar mina "gamla" inlägg.. har mitt sätt att skriva förbättrats eller försämrats? Är det för "ytligt"? Vad får ni som läser för bild? Något ni önskar jag skrev mera om.. ? Kommentera gärna.

Torsdagslyx.

Publicerat - 2011-09-29 @ 21:04:24
   

Kom hem från gymmet, Novalie är ännu vaken pga den sena middagsvilan. Så vi bakade chokladbollar, en kladdkaka och så har mamman i huset äntligen smakat den omtalade somersby cidern, som i mitt tycke inte skiljde sig så mycket från koppabergs. Men nu har man iaf en till cidersort som duger om det kniper med den första. Jaja. Nu ska vi väl natta tösen vår. Hoppas på lite sovmorgon imorgon då..

en gråmulen dag.

Publicerat - 2011-09-29 @ 17:25:24
 

Det regnar, och jag som är ledig och hemma med Novalie idag försöker vara effektiv. Vi har varit in till centrum och handlat mat. Samtidigt passade jag på att gå in till code och köpa ett par basic plagg till mig själv. Sedan åt vi en snabb lunch i form avmikromat (så nyttiga är vi), Novalie fick se lite Nalle Puh på dvd, jag bytte kuddfodral på prydnadskuddarna i soffan samtidigt och dammsög nedrevåningen. Novalie sov en senare middagsvila vilket resulterade i att hon nyss vaknade, och är lite smågrinig. Vi har i alla fall fått i oss dagens middag som  fick bli potatismos, ugnskorv och sallad. Nu står resterna av det och väntar på T, och bara han kommer innanför dörren skall jag åka iväg på ett bodycombat pass till gymmet..

underbart mysigt.

Publicerat - 2011-09-29 @ 12:33:26

Min "pojkvän", är min bästa vän. Vi ligger ofta och diskuterar en stund om kvällarna innan vi somnar. Det är allt från vad som hänt/varit under dagen till drömmar och planer om framtiden. Och jag blir bara mer och mer positiv laddad då jag tänker på allt som är, och vad som väntar. l o v e .

om veckoslutet.

Publicerat - 2011-09-25 @ 21:07:19

Känns som man bara jobbar och jobbar, och därmellan försöker man klämma in att ägna tiden åt Novalie, träna, mysa och träffa familj/vänner - därav mina usla uppdateringar! I alla fall trivs jag riktigt bra på mitt nya jobb, det är mycket stressigt mellan varven, men jag gillar var och en av de som jobbar där och tycker alla är så glada, trevliga och generösa på sitt sätt. Känns kul med något där man får prova på nya saker, även om de tar tid att komma sig in i det och bryta gamla mönster. Så detta veckoslut har bestått av en hel del jobb, hade kvällsskifte både toesdag och fredag. Lördagen jobbade jag morgon, och direkt efter jobbet mötte jag upp T och Novalie hos hans föräldrar. Jag slängde i mig lite mat som svärmor lagat och så körde vi söderut. Novalie behövde ju nya vinterskor för denna vinter också, så det blev ett varv till skoextra, och ett inköp av ett par nya Kavat. Sedan åkte vi till Stenhaga och motonet samt gigantti. T köpte en ny telefon eftersom han gamla vägrar kunna se och sända några sms. Jag fick en ny digikamera för ett presentkort som varit oanvänt sedan jul. Efter det blev det ett efterlängtat besök hos min mamma med familj i Malax och ännu efter det ett snabbt varv via ett par vänner/bekanta i Petsmo innan vi anlände hem runt midnatt. Idag har varit en riktigt hemmadag. Vi har handlat hem mat och så har jag hunnit med ett pass bodycombat (det nya programmet). Då jag kom hem var T´s föräldrar här och det fixades med någon maskin, och lite med infarten till gården. Sen har det bara varit mys i soffan framför tv:n som gällt, och imorgon har vi ny vecka igen...Godnatt.

  

Happy happy happyland.

Publicerat - 2011-09-21 @ 19:42:43

Får jag skryta med hur mycket jag älskar att bära t-shirts ibland numera, hur härligt det är då toppar man haft från tidigare nu sitter som de skall och hur kul det är att bära klänning - och man bara letar tillfällen att få fixa till sig lite extra (men det kanske man får ändå!) :)) Älskar att ha ett par "twins" som fyller ut mer än A-kupa och där H&Ms största ännu är för stor! Dessutom känns de äkta, och jag tänker mycket sällan på att de är opererade. Yes! Yes! Yes!

bara sådär i förbifarten..

Publicerat - 2011-09-21 @ 19:37:43
.. så är Novalie 2 år och 9 månader nu helt utan blöja dagtid, alltid. Härligt!

En weekend i Stockholm

Publicerat - 2011-09-20 @ 11:38:56

Har varit en rolig, men intensiv weekend i Stockholm. På fredagkväll när vi anlände med taxi till Sköndal och klev innanför dörren hos min barndomsvän Thomas var det bara stt slänga sif´g i soffan med tacos till middag och en kall cider/öl i handen framför idol. På lördagen bjöds det på ägg-bacon frukost innan vi begav oss med buss och tunnelbana mot Stockholm city. Där var det shopping och lite mat på en mysig restaurang som gällde. Sedan åkte vi snabbt tillbaka till Sköndal med shoppingkassarna i handen för att byta kläder, eller kanske ta en dusch innan avfärd och besök till Grönan och efter det baren. Denna kväll var min barndomsvän schysst och lät oss åka ensamma hem till hans lägenhet i Sköndal, medan han själv campade på annan plats. (Något som uppskattas av två stycken småbarnsföräldrar med en lite trotsig snart treåring hemma. :)) På söndagen dök han upp igen strax efter lunch och då begav vi oss på lite mer shopping, men i Farsta centrum. Vi fick ju inte glömma Novalie som var hos fammo och faffa hela veckoslutet, så det blev lite presenter till henne. Efter shoppingturen i Farsta var det åter full fart och vi hann vara cirka en timme hemma hos min barndomsvän innan vi för andra dagen i rad och tredje gången styrde med buss och tunnelbana in till stockholm city för längre middag på en restaurang innan bion (Jägarna 2). Perfekt avslutning på helgen, och gårdagen gick egentligen bara åt att sköta en efterkontroll från operationen jag gjorde i Stockholm för tre månader sedan, samt utnyttja ett presentkort på gratis färgning av bryn och fransa och plockning av bryn innan vi tog tunnelbana och tåg ut till det väntande flyget på arlanda - hem till en tös som överöste oss med kramar - och precis som oss bara ville hem igen. Home sweet home <3

 
1. Ett av de dagliga smatalen hem för att höra att allt var väl med Novalie hos fammo och faffa. 2. Vita
skor var tydligen pop. 3. Underkläder och bikini måste man ju ha, gissa hur roliga de är att shoppa nu! :)
  
3. Vinterjacka från Zara. 4. Min favoritparfym från Gucci, söt klänning från H&M. 5. Ett par snygga lågskaftarde stövlar från skopunkten som min älskling tog åt mig. Nöjd att jag höll mig till det mest nödvändiga. Novalie fick prinsess saker, memoryspel och en Nalle puh film!.Filmen är redan sedd en gång, seplet spelat och prinsess styrselnprovad. Nu skall jag fortsätta leka med vår tös. Skönt med ännu en ledig dag hemma innan jobb.

Tre till.

Publicerat - 2011-09-13 @ 17:57:20
  
Någon av dessa skulle jag också ha kunnat ha. Älskar färgen på den till vänster! Och den vita i mitten funderade jag på innan den svarta (som jag klickade hem). men resonerade att det är höst. Därav valet på den jag tog.

Hemklickat.

Publicerat - 2011-09-13 @ 17:43:34


Klickade nyss hem denna från nelly.com.
En utmaning dethär med spets, men man måste ju testa.

arbete utomhus pågår.

Publicerat - 2011-09-12 @ 16:41:32
Igår när jag kom hem från jobbet stod en traktor med lavett och stoppade ingånegn till vår infart. Det var T´s pappa som transporterat hit T´s en grävmaskin som han ska ha i jobb denna vecka. Passade ju perfekt då han fick jobb så nära hem, så nu har vi äntligen fått börja ordna med den nya parkeringsplatsen på vår gård. Vill slippa ha bilarna parkerade mitt framför dörren, och det bästa är allt ljusinsläpp som kom bara av att de sågade ner 3 stycken stora björkar som stått där parkeringen nu skall komma. På samma gång som vi nu är i farten så tar vi även bort alla buskar och rabatter vi inte vill ha kvar. Finns inget bättre än då man får börja planera lite mer från noll. :)

 


"regnpromenad"

Publicerat - 2011-09-10 @ 10:54:07
  
Det duggade endast lite lätt, så vi tog på regnkläderna och promenerade till parken. Novalie börjar bli riktigt duktig på att gå, men när vi satt i ladan började hon prata om "kissa pottan" så det blev att skynda hem, och då skulle hon absolut inte gå själv så nu har man träningsvärk i höger arm efter att ha bärt henne. (Så tror vi tar med vagnen "ifall att" nästa gång.) Hon kissade iaf på pottan bara en stund efter att vi kommit in så falskt larm var det ju inte. Vi åt lunch och nu sover hon middagsvila. Jag ska jobba hela helgen så jag får snart ställa mig för kvällsskiftet. T som var sjuk igår tycker han börjar reda sig så det är ju tur. (Bara jag som klarat mig hittills och det gör mig lite orolig eftersom vi far på vår resa inkommande fredag...)

förkärleken för förvaring

Publicerat - 2011-09-09 @ 19:36:05


Det blev genast myckter mer städat i "torrskåpet". Ordning och reda!

egen förmiddagstid.

Publicerat - 2011-09-08 @ 11:22:08

Novalie var jag med till dagis runt nio, och tiden efter det har jag spenderat med att sola solarium och köra ett pass med crosstrainer på gymmet. Efter det hem och laga lite mat, slökolla "våra bästa år" på TV3, lägga på en ansiktsmask och snart är jag redo för att kliva i duschen innan kvällsskifte på jobbet kallar. Det var denhär dagen.

funkykidz start

Publicerat - 2011-09-07 @ 19:36:25
Idag var det premiär för funkykidz kursen som jag anmält Novalie till. Hon tyckte det var rikitgt roligt att springa, hoppa och skutta omkring. Även jag njöt av att vi fick ha denhär mor-dotterstunden tillsammans, och jag tror vi båda ser framemot nästa tillfälle. :) Idag fick alla barnen starten till ära även en ballong med sig hem, och Novalies lycka var ännu större.

en ledig dag

Publicerat - 2011-09-06 @ 20:38:01
Idag har jag varit ledig. Försökt ägna så mycket tid som möjligt åt Novalie, så på förmiddagen innan regnet kom gick vi en vagnpromenad och lekte av oss i parken. Sedan var det dax för lunch, och efter det när Novalie sov sin middagsvilla passade jag på att ta tag i högen med rent byke och få in det i skåpet. Har till och med strykit det mesta idag, så jag känner jag är värd några extra plus i kanten för det.  Stryker nämligen inte mer än jag måste, tycker det är onödigt jobb för något som ändå bara blir skrynklit sen då man drar det över huvudet. :) Nåja, sedan har jag också hunnit städa det värsta i köket, lagat middag och slutligen kom Novalies fammo (farmor) hit så jag och T båda kunde fara på föräldrarmöte till N´s dagis. Blev så glad då en mamma sedan frågade varifrån vi var och det visade sig de bor på samma sida som oss här i Sandsund. Kanske man vågar hälsa nästa gång man går förbi. :) Nu idol! :)

  

vi lever ännu

Publicerat - 2011-09-06 @ 08:53:50
Hade en liten bloggpaus i helgen. Vi hade bestämt oss för att vara vid datorn så lite som möjligt, och bara rå om varandra istället. Så lördagen började med att jag lyxade till det genom att steka plättar till frukost, och T vispade grädde. Sedan tog jag ut lite egentid och for in till centrum för att kolla och prova kläder i lugn och ro. När jag kom hem var det pizzabak som gällde och dte blev dagens middag. På kvällen tog vi det lugnt och bara var.

Söndagen började med att vi åkte iväg till T´s föräldrar i "Nyakbi" strax efter frukost. Jag fick äntligen oljan och oljefiltret bytt tack vare T och min svärfar. Går ju bättre om två stycken kan dela på den uppgiften ;). Efter Nykabi besöket bilade vi vidare söderut och mot Vasa. Gick ett varv på minimani där jag hittade en ny regnrock+byxor åt N, och sedan blev det ett besök hos bästaste Johanna medan T var och tränade rinkbandy i ishallen. Sen kom vi hem då endast 15 min återstod av årets säsongstart av Idol, fiaxde oss för kvällen och gick och sova.

Och igår var vi åter igen in i vardagen med jobb. På kvällen efter att N lagt sig hann jag även med ett pass bodypump vid gymmet. Kommer inte hinna träna så mycket som jag skule vilja denhär veckan eftersom vi ska på föräldramöte ikväll,imorgon är det start av N´s funkykidz grupp tillsammans med en förälder, torsdag jobbar jag kväll och sedan hade vi redan fredag. Bara det håller upp idag får vi väl försöka hinna med en promenad..

bra start på helgen

Publicerat - 2011-09-02 @ 22:22:43
Hade inte bokat in mig på något gympass idag, men eftersom T slutade tidgare idag såg jag min chans att se om det fanns någon ledig plats på combaten och jag hade tur. Så det blev kvällens pass. Tog verkligen ut mig ordentligt och gav allt, vilket kändes så oerhört skönt efteråt. Tycker jag fick en riktigt bra kickstart inför helgen. Annars så verkar Novalie vara frisk från magsjukan, inte kastat upp en ända gång nu på ett dygn. Dock kändes hon lite varm ikväll och tempade 37,4. Kanske hon sover bort det. Nu natt.

bland väggar och golv

Publicerat - 2011-09-02 @ 22:15:57
T slutade jobbet redan vid ett tiden. Det gjorde att vi alla fick lite extra tid med varandra idag, och hann med såndat man annars inte hinner. Så vi bestämde oss för att åka in till centrum och kolla lite tapeter. Jag är så sjukt taggad att börja få vår egna stil på väggar och golv här hemma, och efter att ha varit i affären blev det mer verkligt och jag längtar tills vi kan börja på. (dock kommer vi bara knapra tapet och inte lägga upp något själva utan att anlita proffs så det blir rätt från början.) Så för att få mättat mitt värsta behov av fixande och trixande köpte vi istället lite kontaktplast, så nu kan jag börja fixa om mitt gamla dockhus jag hämtade hem från fammos vind för ett tag sedan. :)

mera om igår, och lite idag.

Publicerat - 2011-09-02 @ 07:59:02
 

Novalie var verkligen sjuk igår, och att det var fråga om magsjuka gick inte att undvika. Det ända hon åt med god aptit var glass (och så drack hon saft) även om det kom upp lika snabbt igen. Först runt 16.30 somnade hon för "middagsvila" i fotöljen framför tv:n och barnkanalen, samtidigt som jag dammsög. Var bara att bära henne i säng. Hon vaknade först en kvart före sju och verkade mycket piggare eftersom hon dukade med plättar, sylt och grädde och vi sedan  "fikade" i hennes "nya" om möbelerade rum. Kollade också i några böcker, och jag förhörde henne på olika saker vad det var, sen byggde vi lite pussel. Vid tio tiden kom pappan i huset hem, han hade varit och kollat några nya jobb, samt varit på rinkbandy möte i Hankmo angående denna vinter. Novalie hade fått vara uppe (eftersom vi ändå är lediga idag) och gick och sova strax efter det. Sov sedan hela natten (även om vi samsovit sedan tre då hon vaknade till och jag trodde hon skulle kasta upp igen, men icke.)  Imorse gick iaf lite gröt med saftsoppa ner så hoppas verkligen hennes mage skulle vara bättre idag. Har ett paket som ännu är ohämtat på posten, och borde åka via dagis med en lapp om föräldrarmötet samt hämta hem hennes älskade Puh björn. (även om vi klarat oss ovanligt bra utan den.)

hemma idag igen.

Publicerat - 2011-09-01 @ 08:25:53

Novalie hade ingen mer feber igår kväll heller, så vi ställde in oss på en dagis dag idag. Vid tre tiden inatt vaknade vi dock av att någon stod och ropade "mamma, jag ha pytt" från hennes rum. Då hade hon själv vaknat, stigit upp ur sängen och kastat upp lite på golvet. Torkade upp, och tog henne med upp till vinden och gästrummet där hon och jag sedan försökte sova resten av natten. Hon hann kasta upp ännu en gång, men somnade till sist. Jag började också känna mig konstig i magen, men säkert bara för att jag tänkte på det hela. Fick iaf ringa dagis och jobb och säga att jag stannar hemma...