sjutton

Publicerat - 2012-05-31 @ 22:04:48
Jag har jobbat senaste dagarna, och tur det eftersom en massa spring där är det ända sättet att få upp värmen numera. Här hemma har kära sambon varit och tryckt av cirkulationspumpen till pannan då det tidigare var så varmt, så vi har en innetemperatur som är lite på +17 grader (har klätt mig med två stycken långärmadetröjor på inne idag, och önskade jag orkat leta fram stickasockorna oxå)... Självklart borde det ju bara vara att bara trycka igång det igen, men bättre sagt än gjort då systemet efter en halv timme, timme låter som något som skulle kunna explodera likt ett BIG BANG viken sekund som helst, så vi blir tvugna att lägga av det igen! Och inte lovar de direkt sol på utsidan imorgon heller.

Firarsvängen.

Publicerat - 2012-05-29 @ 22:09:42

   

Ikväll har vi varit till Petsmo, jag och Novalie. Där var även min mamma och syser, eftersom vi var där för att uppvakta min brorsa som fyller 25. Efter födelsedagsfikat blev det även en sväng till min fammo för att vänta på min pappa som var påväg hem från en skolresa (han är lärare) där ett IKEA besök stått som sista punkt på deras program. Därifrån hade han nämligen hem ytterliggare tre skoskåp som ska bli mer förvaring för vanatar, mösor och dylikt, så imorgon före jag far i jobb ska de läggas upp brevid dem vi har från tidigare. Tack pappa! Och Tack till brorsan som ordnade med fika, och grattis än en gång! :)

dagnes födelsdagsbarn

Publicerat - 2012-05-29 @ 09:43:00



Grattis til brorsan som fyller 25! Hoppas du får en fin dag.

klänning om Novalie får välja.

Publicerat - 2012-05-28 @ 12:50:37

Är man tre år och får bestämma själv vad man ska klä på sig om dagarna så är klänning nr 1. Så idag fylldes garderoben på med två stycken sommarklänningar/tunikor, och till den med bamse fick man även ett par leggins med hjärtan i samma paket.

  

beställt.

Publicerat - 2012-05-27 @ 19:16:23

    

Snart hem till mig från Gina Tricot.

ett par timmar ute

Publicerat - 2012-05-27 @ 19:08:06

 
Så hann man njuta några timmar av solen efter jobbet, och klippte gräsmattan* för första gången i år.
Oij vad varmt det var! Sommar sommar -och bara tre veckor kvar till semester.

* de små plättar som inte störts av omjämningen..

eurovisionen.

Publicerat - 2012-05-26 @ 22:04:11
Har inte alls följt med denhär eurovisionsbubblan i år. Har endast kollat Sveriges melodifestival där Loreen vann med Euporhia, vilken också varit en favorit hos mig sedan dess, och en låt som jag utan att hört några andra är rätt säker på  tar  hem det hela i år. Vad tror ni som kollat mer, vem vinner? Man får bara säga en!

Novalies språksprång.

Publicerat - 2012-05-24 @ 20:30:06

Jobbat idag, och ännu följer tre arbetsdagar innan man har EN ledig dag. Har alltså inte hänt så mycket på hemmafronten mer än att jag hade ett par riktigt goda prat och mysstunder med Novalie. Alltså kan ibland inte fatta när hon blev så stor att man kunde börja ha fler och fler meningsbyten och diskussioner med henne. Hennes språk har verkligen utvecklats sedan jul och hon berättar gärna om allt hon ser och hör samt vill veta vad/var allting är. Idag förklarde hon också att vi skulle behöva köpa en stor studsmatta för att "Novalie vill ha stor studsmatta så Novalie kan studsa högt". Klart det! Är ju inte så kul att se då de lite äldre grannbarnen mitt emot och runt om studsar och har så skoij. Sade hon skulle prata snällt med pappa ;). Sedan hade hon sångstund då vi skulle borsta tänderna också och sjöng sådant de brukar sjunga på dagis.. och fast jag kanske inte fattade så mycket då flera av sångerna för mig var obekant så var det ändå så underbart att se hur hennes ögon lyste upp bara för att man fick visa mer av det man kan. Oh, Novalie, du är så härlig, mamma älskar dej. <3

nakenchock ?

Publicerat - 2012-05-23 @ 14:56:35

Menar inte att skräma skiten ur någon, fast jag vet jag är blek som ett spöke och långt ifrån vad vi kan kalla beach 2012. Men heij, sen är detta ingen modeblogg och jag råkar faktiskt gilla den mönstrade bikinin som kom med posten om man jämnför den mot allt det svarta tryckt på vitt papper. Den lade som lite färg och glädje på det hela. :)
Funderade lite om jag skulle beställa den blåa också.













  

 

 

 




att njuta till max.

Publicerat - 2012-05-23 @ 14:40:17

  





 

.. Så härligt som det kan bli då man är ledig mitt i veckan, och får ägna all sin uppmärksamhet åt
Novalie för ett par timmar ..

oh sunny day.

Publicerat - 2012-05-22 @ 21:16:23

  



En dag då vi försökt vara ute så mycket som möjligt. Jag har fått fönstren putsade på framsidan (inte hemmagymmets), ännu ett jordlass har kommit till gården och vi har fikat på terassen. Det bland annat, och inte så mycket mer.

Ljusglimtar.

Publicerat - 2012-05-20 @ 10:00:11

  
  
.. This is life!  .. 

badtunna

Publicerat - 2012-05-19 @ 07:28:37



På eftermiddagen inväntar vi att min vän Carola och Thomas vän Fredrik, som dessutom är fadder åt Novalie, ska komma hit. På schemat står middag och tunnbadande*. Finfint väder har vi också! :)

* om någon i Jakobstad-Nykarlebytrakten känner igen tunnan kan jag säga att den tidigare ägdes av ett annat bolag som sysslade med uthyrning av den. Numera tillhör den min sambo och hans en vän, men den går fortfarande att hyra för såväl privatpersoner som företagare/firmor. Finns då att hämtas från Jakobstad eller Petsmo beroende vart man bor. Vill man veta mera är det bara  att ta kontakt med Thomas på [email protected] eller mig så förmedlar jag det vidare. 

nya stolar, reklamation och skoskåp.

Publicerat - 2012-05-18 @ 20:23:53

Oh, denna dag. Först hade vi lite sovmorgon till 8.30 då VVS montören ringde på dörren för att meddela att han kommer och drar alla rör och lägger upp det sista elementet i hemmagymmet/spisrummet imorgon. Efter det blev det frukost och så kastade vi oss i bilen för lite uppköp till renoveringen på Rautia. Sen via hemmet igen bara för att slänga av sakerna och fortsätta bilandet mot Vasa. Köpte äntligen våra nya kökksstolar, svarta - istället för det vita från Asko. For via minimani för att säga ett snabbt hej till pappa och brorsan som också var i stan, samt för att handla hem mer hundmat. Tänkte sedan åka och kolla shoppingutbudet i GW gallerian, men ångrade mig i korsningen vid starkki och for istället vi Carolas föräldrar för att hämta skoskåpet hon haft hem åt mig från IKEA för ett par veckor sedan. Bilade vidare mot Kvevlax, for vi affärn där och ringde min fammo för att åka dit umgås samt slänga in lite varmmat innan vi fortsatte hem. Hemma skulle stolrna monteras, men då jag kommit till det sista paketet och skruvat fast den sista sisten på stolbenen ville den inte stå plant, upptäckte också att sömmen gått upp på en annan, försökte kasta om mellan stolarna så jag åtminstone skulle ha en hel, men tydligen är det något med skruvhålen på den enes sits så det gick inte, vilket betyder att jag nu skall reklamera två stycken och således får vänta fyra veckor på de nya eftersom jag råkade nappa de sista från deras lager idag. Bättre gick det i alla fall med skoskåpet som jag skruvadeupp på väggen, som istället för skor skall få agera förvaring för mössor, vantar och dylikt.. Bra så. Nu blir det att sätta på bastun och ta en lång dusch!!!

   

en extra söndag

Publicerat - 2012-05-17 @ 11:01:47
Då vi fick göra vår egna arbetslista på jobbet för denhär tiden hade jag inte alls räknat med att det skulle bli en extra söndag mitt i veckan... När det sedan också visade sig att jag lagt in mig på jobb och kvällsskifte dessutom kändes det först faktiskt lite motvilligt eftersom gubben för en gångs skull också är ledig då. Men då han nu bara ligger och tycker synd om sig själv pga huvudvärk (ni vet karar och att vara sjuk ;) och det att man faktiskt tjänar det dubbla idag så tror jag nog jobbet skall vara med lockande ändå. :) Så snart så.. :D

mitt i veckan

Publicerat - 2012-05-16 @ 08:53:12

Godmorgon!

Vilket härlig väder at vakna upp till. Fick lite sovmorgon till strax efter åtta, och sedan blev det att äta frukost och skjutsa Novalie till dagis. Själv funderar jag om jag skall städa lite där nere, eller om jag ska åka in till stan en sväng. (då man för en gångs skull kunde fönstershoppa i lugn och ro). Tror nästan jag skall köra alternativ två. Städa hinner jag en annan dag. :)

Och klockan 14 skall jag vara i jobb. Ha en bra dag! Tjoho.












halleluja för en fin kväll.

Publicerat - 2012-05-15 @ 20:52:59

  



Pappan åkte på träning, vi for och handlade lite mer sommarblommor, och stannade ute tills pappan kom hem.
Sådana här dagar/kvällar vi alla trivs som bäst. Halleluja för det, som Novalie ser ut att gestalta.
Och Oscar han är numera utehund och trivs, även om han avundas vi som får använda hela gården. :)

solteckningen.

Publicerat - 2012-05-14 @ 20:05:26



Novalie har verkligen gjort ett språng i ritandets tecken nu. Då min bror var på besök var det målarböckerna som dominerade och nu försöker hon mer och mer rita innanför strecken. På frihand ritade hon idag en massa solar, och på min morsdagspresent som var en disktrasa hade hon enligt henne själv ritat ett tåg, och visst kunde man se det var en tågvagn/ett lok med hjulen under. Min fammo konstaterade dessutom att hon redan är halvvägs till skolåldern. Hujedamej vad tiden går fort säger jag bara!

träningsdax.

Publicerat - 2012-05-14 @ 17:15:00


Nu åker jag iväg på ett combatpass. Länge sen sist!

att ordna saker för någon annan.

Publicerat - 2012-05-14 @ 13:28:11
Alltså, jag tycker det är jätteskoij att ordna och sätta ihop saker för någon annan. Jag är nog ett "ordningsmannafreak". Gillar saker som är välplanerade och har struktur, försöker tänka ut att alla som vill vara med skall kunna vara med. Ingen ska känna sig utanför eller att de inte kan delta. Men det värsta med detta är också att man ibland självrannskar sig själv för mycket. Nu när allt börjar vara på klart, så tvekar jag, vill skrota allt och börja från noll. Fast jag vet att det är bra, och kommer vara uppskattat och ge en hel del goda skratt. Att få skapa tillsammans med andra för att glädja ännu någon annnan är ju något av det bästa som finns.

trettiotvå.

Publicerat - 2012-05-14 @ 09:09:27

Så efter helgens frossande då man haft "kalas" och firat morsdag var det nu dags att ta tag i mitt löfte. 32 var antalet personer som gillade en viss status på min fb för ett tag sedan, så detta betyder att jag från och med idag och 32 dagar framåt skall avstå det som stavas kex, bulla, godis och glass. Mina största fälla kommer nog vara allt som är i någon form av choklad, men min hy mår bättre av det så om inte annat får jag tänka på det! Då kör vi. :)

hemma på vår gård.

Publicerat - 2012-05-13 @ 07:44:59

 

Vet det ser för j-vligt ut på vår gård just nu. Ibland undrar man om vi faktiskt håller på att få ordning eller om vi bara skapar mer oreda, men T håller bara på att fixa till sluttningen som skall bli jämn så man har något mer att vara på. Så härligt att ha något att sysselsätta sig med på utsidan. Det ska vara trivsamt hemma, och speciellt då man saknar sitt eget lilla sommarställe vid vattnet.

att vara på gott humör.

Publicerat - 2012-05-12 @ 16:18:05

Varit en helt kanon dag idag igen. Min pappa och fammo kom ut på eftermiddagen och jag bjöd på "födelsedagsfika" med dopp. Nu har de alla åkt hem och huset känns plötsligt tomt. Efter middagen skall vi nog gå ut en sväng eftersom solen behagat komma fram igen.

 

 

fredag, rosor & porträtt.

Publicerat - 2012-05-11 @ 21:35:20

Denna fredag har varit bra på alla sätt och vis. Efter lunch tog jag Novalie med och bilade söderut mot Vasa. Hämtade brorsan och hans flickvän i Petsmo och de följde med oss hem och kommer vara här tills imorgon då min pappa och fammo kommer. Tillredde min nya favorit; hasselbackpotatis, stekta laxmedaljonger med dillsås och grönsallad som middag åt oss alla, och efter det har vi myst med chips+dipp, godis och en kall i soffan framför hockey VM på tv:n.

 

Blev uppvaktad med rosor av min sambo idag, och ett porträtt av brorsan och hans flickvän Jessica, som hon ritat. Tycker hon är så grym att rita och borde göra något mer av sin talang. Ser ni vem porträttet föreställer?

dags att ta hand om sig själv.

Publicerat - 2012-05-10 @ 19:11:20

Usch, varit alldeles för lat senaste tiden. Ätit för mycket choklad och onyttigheter samt struntat helt i träningen förutom några enstaka cykelturer och promenader. Det märks på min hy må jag lova. För jag har faktiskt noterat att vad man stoppar i sig, och hur man lever har stor inverkan på kropp och själ. Därför skall jag nu medan dottern just tagit natt och T är på kickboxningsträning passa på att ha lite egentid. Jag skall lägga ansiktsmask, ta en varm och välbehövlig dusch och fixa benen silkeslena...














detta med köksstolar, ännu en gång.

Publicerat - 2012-05-09 @ 10:57:20
 

Jag har länge spanat in stolen till höger som kommer från IKEA och heter Bernhard pris 149€/st. Men så såg jag ett reklmablad från ASKO för en tid sedan och såg att de hade denna till vänster till specialpris. 59€/st istället för 139€/st. Jag skulle alltså nästan få 3 till priset av vad en kostar på IKEA. Men frågan är, vill jag ha dem? Stoppningen ser iaf aningen mjukare ut, men detdär rutmönstret gör mig tveksam.. Vilken gillar du? Eller någon som kan tipsa om ännu ett liknande alternativ och billigare än IKEAS?

är det ingen vanlig dag?

Publicerat - 2012-05-08 @ 10:35:16
.. nej för det är min födelsedag. Hurra Hurra Hurra! Jaha, så hade man sina 27 år på nacken då, även fast man ser ut som sjutton. (För den som inte fattar så är grejen är den att folk har otroligt svårt att gissa min ålder och ofta lägger mig betydligt yngre än vad jag är.) Svårt att veta hur man skall tolka det, men i och med att jag närmar mig de jämna 30 med stormsteg får man väl vara stolt. Har nog min mamma att tacka för det eftersom folk haft samma "problem" att gissa ålder på henne, och hon också fick agera lite på 20+ även då hon närmade sig 40. Får hoppas det håller i sig här också ;). Kommer i alla fall inte att fira denna dagen något extra, tar det då jag fyller jämnt. Idag blir bara en vanlig dag som alla andra, kanske jag gör några enkla rulltårtsbakelser till efter maten eftersom vi råkar har lite färdig vispad grädde i kylen sedan jag gjorde plättar igår. Säkert kommer mina föräldrar, syskon och svärföräldrar komma hit också, men det blir nog lite längre fram och olika omgångar. Som sagt, inte så viktig ålder att fira. Men jag tackar ändå för alla gratulationer som kommit in idag via facebook och telefon. :) Slänger även in ett stort GRATTIS åt min vän Rebkka som fyller 32 år idag.

vardagsrum piff.

Publicerat - 2012-05-07 @ 22:22:36
Sen vi fick färdig renoverat vardags -och sovrummet har det varit trögt med allt som ska skruvas upp på väggarna. Idag fick jag i alla fall tummen ur och handlade hem några billiga gardinstänger från JYSK och så var äntligen gardinerna i vardagsrummet på plats.

mycket snack om väder..

Publicerat - 2012-05-06 @ 18:25:46
.. men det kan ju bara inte hjälpas. :) Jobbat morgonskifte, och varit ute i nästan hela tiden sen man kom hem. Kliar i fingrarna att börja städa upp på gården. Funderade på kommande terass, och gick en promenad allesammans med Oscar. Blev mera glad då man såg att det börjar grönska mer eller mindre på gräsmattorna i kvarteret. Snart, snart, snart är sommaren här. Yes, jag älskar solsken helt klart. :)

dripp dropp..

Publicerat - 2012-05-05 @ 09:14:03

Vilket tråkigt väder vi har där ute idag, men kanske passar bra att man skall på jobb 13.30-21.30 då. Här har jag just vaknat, Novalie kollar barnkanalen och T är på jobb. Har inte så mycket planer här alltså, men tror jag ska ta Novalied med mig och åka en sväng till Prisma idag igen för att dubbelkolla att mattan jag hade spanat in där verkligen inte är slut. Hoppas de kan ta in flera i så fall, för jag blev så besviken igår då jag såg att en matta i turkosfärg som jag spanat in i månader inte fanns annat än som rundmodell just nu och vi ska ha en rektangulär... blir att kolla de andra Prisma varuhusen annars...

freeedag!

Publicerat - 2012-05-04 @ 16:33:36
Vill att min sambo kommer hem nu. Kylskåpet börjar gapa tomt så jag tänkte vi skulle åka och handla hela familjen. Eftersom det är fredag misstänker jag att det smiter ner en som annan godsak också. Brukar i alla fall bli så och ännu lite till då sambon är med. ;)

trädgårdsdrömmar.

Publicerat - 2012-05-03 @ 10:16:35

Som jag skrev igår så har man alltid massor av planer för sommaren. En till sak som jag önskar mig just nu och också vill  fixa är trädgården;

  • en stor terass på framsidan av huset där vi kan njuta av kvällssolen. Till det vill jag/vi ha en stor soffgrupp i konsrotting, stort svart matbord i trä+stolar, en gasgrill + några större rottingkrukor i olika storlek.
  • pallkargar, i dessa ska det planetras b.la sallad, gräslök, dill, persilja och jordgubbar. Pefekt att piffa vilken varmrätt/efterätt som helst med.
  • lekstuga och stor studsmatta så vi får flytta en del av inomhusaktiviteterna dit ut och ha skoij samtidigt --> stora- som små.

Tyvärr kan man ju inte få allt på en gång. Och folk med erfarenhet brukar ju säga att ett eget hus eller trädgård blir aldrig färdigt. Så man vet ju vad man har att se framemot, och på sätt är man aldrig sysslolös.. :)



 

bilder på utomhusmöbler lånade från jysk.fi

go to work

Publicerat - 2012-05-03 @ 09:56:53
Solen skiner, T är på jobb, N på dagis och jag har en lasagne i ugn. Efter det kanske det blir en snabb sväng via gymmet och sola lite för 13.30-21.30 skall jag infinna mig på jobb, har fyra arbetsdagar framför mig. Bra så.


Bild fixad genom PicJoke.com

sommarplaner.

Publicerat - 2012-05-02 @ 13:42:06
Det är så himla typiskt. Tror de flesta känner igen sig. Solen hinner bara börja titta fram och man känner hur den tar sikte mot sommaren och genast är planeringen av semesterresor och trädsgårdsdrömmar i full gång. Här är vi inte sämre. Problemet är att allt ofta skjuts upp och då sommaren börjar närma sig sitt slut så har man kanske hunnit med 1/3 av alla tänkbara planer.. Därför sa jag åt T att jag gärna ville planera in något rätt snart, och gärna börja med en mindre resa nu med familjen efter allt som varit här hemma med renovering och så. Fick ännu en arbetslista i handen och upptäckte att andra helgen i juni vore perfekt för en liten roadtrip. Varför inte mumindalen i Nådendal eller kryssning med en dag i Stockholm och besöka ex Kolmården (men då åker man ju båt bara nattetid och vore ju trevligt att sitta på däck och se skärgården med alla klippor, sommarstugor och segelbåtar.. ) Hmm.. Vad har ni för sommarplaner? Resa, vara på villan, fixa trädgården...?

njuter av vädret.

Publicerat - 2012-05-02 @ 13:33:06

Här bara vi njuter av att solen börjat tittat fram om dagarna. Tog Novalie med ut, och medan hon klättrade på stenar, lekte i sandlådan, sprang fram och tillbaka med Oscar vid hundhagen så passade jag på att börja kratta löv ut vid vägen.. det är så mycket löv och kvistar att det känns ändlöst att ens börja på. Varför är folk så petiga med att det ska krattas? Löven försvinner ju ändå bara man klipper gräsmattan en gång eller två sedan. Lövträd borde förbjudas! Men då är de ju så vackra att se på om hösten ändå, innan de fäller sina löv.. Hur som haver så tog vi en liten mellanmålspicknick på det hela, drack saft och delade på den sista rulltårtsbiten. Tyvärr finns inga bilder att visa, eftersom min kär sambo lånade min kamera till jobbet i fredags, och glömde den i maskin. Gissa vem som ligger risigt till om den inte är med hem senare idag..

1 Maj

Publicerat - 2012-05-01 @ 13:18:46

 

Idag var det då första maj, och en vecka kvar tills man fyller år. Har jobbat nattskifte på jobbet så jag har nyss stigit upp, T har en kompis som övernattat eftersom de var ut igår och Novalie är hos fammo och faffa. Så fort vi piggnat till oss lite skall vi åka hem till dem så får vi se vad man hittar på... Glad vapp!