sommarskorna på.

Publicerat - 2012-04-29 @ 22:01:56
Har varit i Nykabi hos svärföräldrarna nästan hela dagen. Har bytt till "sommarskorna" på bilarna, sparkat boll med Novalie, och så har vi blivit bjudna på en massa "kaffe" med dopp. Då vi kom hem slängde jag ihop en sen middag, och efter det hade jag så mycket energi i kroppen att jag möblerade om i Novalies rum (igen), samt fick T med på att plocka ut lite gamla möbler i garaget. Blev så glad i själen av detta, och äntligen kan man se ett ljus i tunnelns av senaste tidens renoveringskaos. Kanske man vågar börja bjuda hem folk igen..

lite sol och renoverings rapport.

Publicerat - 2012-04-28 @ 10:21:23


Här lyser solen fram mellan molnen idag, så jag tror vi ska bege oss ut om en liten stund. T är på jobb, vet inte ännu då han slutar, men hoppas det inte blir allt för sent. Vi borde nämligen hinna till Kodintera för att kolla lite kakel som skall sitta på "hyllan" framför luckorna till den öppna spisen, samt ett "handfatsskåp" till hemmagymmet. Igår fick vi hem laminatgolvet (blev svart denna gång) som skall vara i båda rummen, så bara VVS montören varit och installerat tillbaka elementen och fixat handfatet så skall det läggas och sen börjar det väl vara ganska färdigt. :-) Men nu göra sig klar för lite utelek som sagt.

från KappAhl

Publicerat - 2012-04-27 @ 15:53:27

 
7,95€ /st eller 11,95€ för två. Klart man kom hem med två. Tösen växer och t-shirts i färg, mönster och massor till sommarens lek och bus är aldrig fel!

dagens enkla middag.

Publicerat - 2012-04-27 @ 15:45:54



Som på andra bloggar senaste tiden: Hasselbackpotatis, stekta laxmedaljonger, dillsås och en grönsallad.

Lättalagat och sommrigt värre! *mums*

fem stop längs vägen.

Publicerat - 2012-04-27 @ 08:46:58

  

Kom hem
först efter 22-tiden igår kväll så därav inget bloggande. Hade program för hela dagen. Startade färden hemifrån redan efter frukost och första stoppet hade vi hos min fammo i Kvelax som bjöd på maletköttsoppa till lunch, och uppvaktade mig lite i förtid inför min födelsedag. Vi tackar för det.

Efter besöket hos fammo, blev det besök hos min bror+flickvän som numera bor i "min" gamla lägenhet i Petsmo. Där bjöds på kaffe/saft och kex och Novalie fick gosa med en av katterna. De andra hade gett sig ut på äventyr. Hon är nog sådan djurvän denhär fröken vår. :)

Sedan blev det besök hos Sophie och Fredrik samt deras son Nicohlas. Barnen lekte och även här var det kaffe med dopp som gällde. Kände redan här hur magen skulle komma att jäsa under dagen, men vaf f-n, man måste väl unna sig då folk bjuder till och det inte är varje dag man är ut på sådana här äventyr. När jag var hos Sophie så skickade min "nästa dejt" att hon fått förhinder på jobbet så vår träffis blev inställd. Ringde då åt pappa och kollade var på hemvägen från jobbet hann befann sig. Det visade att han inte hade så långt kvar, så jag tog Novalie med mig, åkte via affärn för att handla lite ingridienser till en middag och så blev det ett besök hos pappa då. Han hade köpt en present åt Novalie, en tamburin, och hon tackade på sig hjärtliga sätt och sa : "Tack så mycket, moffa du är gulli". :) Haha. Ibland undrar man hur hon sätter ihop vissa meningar, aldrig hört nåt finare. :)

Nåja, efter detta stod ännu ett sista besök på listan. Mötte upp Malin i Kvevlax och med hennes bil styrde vid kosan mot Singsby och Heidi. Vi fick en rundtur i hennes mysiga och charmiga hem, och därefter blev det ännu mer saftdrickande med dopp och lite skvaller om senaste tiden. Heidi hade två kaniner i en bur inomhus så Novalie var så uppsluakde av dem så vi kunde tala i lugn och ro. Säger bara; vilka vänner man har, fast man inte ses så ofta. -v-

Ni är GULD värda allihopa. Och tack för en prima dag!

imorgon...

Publicerat - 2012-04-25 @ 19:13:10


.. får jag äntligen  träffa dessa två gummor! Yeah! -v-

nymålad spis.

Publicerat - 2012-04-25 @ 15:28:29



Valde att piffa upp spisen och själva muren då vi ändå har snickaren här. Valde att måla "koppan" i samma mörka nyans som väggen i gymmet, den hade blivit så svart med tiden så därav vårat val. Framför där det oranga teglet syns var tidigare beiga kakelplattor som nu skall bytas till mörka. Men jag är klyven. Set det alls bra ut med en spis som bara har mörk koppa, eller borde hela spisen målas mörk, men tegelväggen förbli vit. Å andra sidan är jag rädd det blir att se ut som en stor mörk klumpi ett hörn om hela spisen blev mörk. Funderar dessutom på ett "väggord" i vitt på koppdelen vore snärttigt. Hmm.. Hur skulle ni göra? Tips tips, tack tack.

utomhusskoij.

Publicerat - 2012-04-25 @ 15:20:38

  

Efter att vi varit cyklande till butiken lämnade vi ute en stund. Så himelens fint väder och så skönt! Vi bara njöt.

en morgon.

Publicerat - 2012-04-25 @ 08:35:16
Godmorgon! Här vaknade vi till att snickaren sågade och hamrade i det blivande hemmagymmet. Vilken tur man är ledig en vecka så man får sova när man vill i alla fall. Idag skiner solen och det ser ut som ett pefekt vårväder där ute. Skall ta med Novalie till butiken för att handla mjöl som jag behöver till pizzorna jag tänkte baka till middag här idag. (gör två plåtar så har vi för morgondagen också). Hittar jag nyckeln till cykeln tror jag det får bli en utfärd till butiken på den. Perfekt!

pakethämtning

Publicerat - 2012-04-24 @ 16:46:19

Idag kom änligen den sista tröjan som jag beställde åt Novalie från H&M redan för 2 månader sen.

Hemmagym; takpanel.

Publicerat - 2012-04-23 @ 15:39:29

 
Takpanelerna börjar komma på plats.

att ha varmt.

Publicerat - 2012-04-23 @ 14:49:50

Hade Novalie att välja mellan cykeltur och vagnpromenad, och hon valde vagnen. Tänkte promenera till Rautia och kolla lite kakel och golv som vi funderar på till de rummen som nu håller på att renoveras. Fick dock varmt och svängde hem trots att vi var med än halvvägs. Men jag klagar inte. För idag är det vad jag verkligen kallar vårväder. Stannade ute en bra stund efteråt också, krattade lite löv framför köksfönstret och drömde mig bort hur mysigt det kommer bli lite längre fram med en terass just där. Har redan kollat ut soffgruppen vi skulle vilja ha där, och sen är det ju detdär utomhusspat som T önskat sig innan han fyller 30. Får se då, för även om vi bor i ett bostadsområde med inte alltför stor tomt gör det inget att någon gräsplätt försvinner. Gillar att göra trädgården till "små rum". Så självklart ska Novalie ha sin lekdel också. Tycker allt bara blir till det bättre (bara det blir färdigt :)).

plättar.

Publicerat - 2012-04-23 @ 11:03:14

 

Fick ett ryck och gjorde plättar till lunch. Måste vara första gången som jag lyckades vända dem så gott som hela. Övning ger färdighet, eller hur var det. :) Nu är det Oscars (hunden) tur att få mat, och sedan tror jag att det blir en cykeltur med Novalie, och kanske nåt parkbesök.

då var det klippt.

Publicerat - 2012-04-22 @ 21:21:17
Vi var ute på gården, Novalie lekte vid hundhagen med Oscar. Sprang vid stenarna som avgränsar till grannen. Pratade med honom eftersom han var ute på gården,  och berättade glatt vad hon hette, vad hundens namn var och var på gården mamma och pappa höll hus. Hon fick en godispåse med chokladägg av honom som försenad påskhälsning. (Han hade inte hunnit öppna dörren då vi var dit på påsk) .. Novalie går in på egen hand, och letade säkert rätt på saxen för att öppna påsen, som mamman i huset en stund senare plockar undan för att allt inte frossas i allt på direkten. Missar tydligen att se saxen som säkert ligger på samma bord. Pratar med sin egen mamma i telefon, och en kort stund senare kommer en tös med sax och hår i handen, avbryter samtalet mamman är uppe i och säger något i stil med  "mamma, titta jag har klippt hår!" Varav mamman inte hinner med så mycket mer än att snabbt ta till sig saxen och lägga bort den. Men där var det ändå.

Betyder det att vi såhär tre år och tre månader senare först skall behöva "barnsäkra" lådor... ?

Måste iaf erkänna att hon inte klippte så dåligt. Hon tog bara bort 1-2cm ner i topparna på ena sidan och klarade det utan att de tog med örat också. Blivande frissör nästa.. ?

min tur.

Publicerat - 2012-04-21 @ 12:19:28

Det sa stopp igår ikväll. Hur jag än ville ha dendär portionen från Korv Görans som T  hämtat, ville det bara vända sig i magen och jag gav upp efter någon tugga. Har försökt äta lite idag men inget vill vara kvar... så det var alltså min tur att bli magsjuk ändå. Tror jag byter sängen till soffan och glor lite tv/film, och är för en gång skull glad att solen ville lysa med sin frånvaro även idag.

välkommen till "kloakerna".

Publicerat - 2012-04-20 @ 18:47:34

Samtidigt som jag älskar att vi har projekt på gång och renoveringen framskrider, samt att vi skaffat en hund som för tillfälle blivit Novalies bästa vän här hemma är jag så led denna oreda det ställer till med. Städade huset grundligt för tre dagar sedan, och av detta syns inte ett spår. Ena ändan av huset består av ständigt dammkaos, och värst är det då rummen som renoveras såklart är som genomfart och närmaste granne med det rum där vi duschar. Andra ändan består av ständiga fläckar på golvmattan, och saker som plockats undan (läs: satts på högre nivå än fisk) för att de inte ska tuggas sönder, samt hinder som man ständigt ska kliva över för att man begränsat utrymmet att städa, vilket leder till ett ännu mer råddigt intryck! Jag hoppas vädergudarna börjar höra mina böner snart för jag längtar tills hunden kan vara ute om nätterna, och jag längtar efter att få börja inreda våra rum ordentligt utan att saker skall flyttas mellan dem. I alla fall för ett halvår framåt, för ännu återstå ju bara renoveringen av.. typ.. resten av huset (vilket är minst hälften - finns gott att göra på ca 230 kvm.) Så istället för välkommen till slott, välkommen till kloakerna.

födelsedagen närmar sig.

Publicerat - 2012-04-20 @ 08:05:00

Det börjar närma sig min födelsedag, så tänkte skriva ner lite vad som önskas. (Jo, mamma det är "bara" två och en halv vecka kvar nu! Så jag har väntat lääänge med denna lista nu ^^) Vi gör den kort;

  • pengar till IKEA (skall ha nya köksstolar och en byrå till sovrummet.)
  • iittellas mattallrikar (vita), drickglas (klara), vinglas (klara).
  • vita träramar i olika storlekar för att få upp några fotografier på väggen!

 

en längre cykelpremiär.

Publicerat - 2012-04-19 @ 19:44:48

Eftersom jag köpte cykeln stax före vintern kom har det inte cyklats så mycket. Har blivit en testkörning ut till korsningen, och sedan cyklade vi bara längs våran väg då cykelstolen nyss hade monterats. Så blev det "takatalvi", men ikväll tog vi en ordentlig runda runt vår del av Sandsund. Både mor -och dotter tyckte detta var härligt så lär nog bli fler och längre turer vartefter. Ser redan framför mig hur vi packar en picknickkorg, och tar en tur med cykeln för att avnjuta den. Vill ha ordentlig vår och sommar, NU!


Nöjd tjej i cykelstolen.

(Borde verkligen få undan allt bråte, blir trött att se resterna av
renoveringen överallt, Forden (traktorn) är nu ingen skönhet den heller. :))

projekt hemmagym; väggarna målade.

Publicerat - 2012-04-19 @ 16:53:25

 

Har hänt en hel del med garaget som skall bli hemmagym sista tiden. Alla fönster är på plats, ytterväggarna är mer isolerade, gipsskivorna på plats, elektrikern har dragit elen för spotlightsen i taket, väggarna är finspacklade, grundmålade och idag målade med den slutliga färgen. Vi har valt samma vita färg på väggarna som det vi numera har i vardags -och sovrummet, men här ville T också ha en fondvägg i en mörk färg, vilket jag tyckte lät bra med tanke på att en stor spegel kommer sitta en bit ut på just denhär väggen, för att spottar ska läggas in på var sida om den också. Snart dags för takpanelen och sen borde vi bestämma oss för vilket golv vi ska ha här. Det lutar i alla fall mot ett mörkare lamninatgolv.

stora damen kan själv.

Publicerat - 2012-04-19 @ 16:30:34
Plötsligt var det en sådär skum tystnad. Och en sådandär som man inte får något svar på hur man än ropar; "vad gör du? var är du". Det är bara att gå och se efter själv. Då sitter hon där, vid köksbordet, har plockat fram en plastskål, smör och en kniv. Vad gör du frågar jag. "Novalie vill baka" är svaret. Först tänker jag att jag ska plocka in allt i skåpen igen.. har ju lovat att det inte ska vara några sötsaker i veckorna, men hur ska man kunna motstå någon som tagit initiativ på ett sådant gulligt sätt och "tänkt själv"*. Ska vi se vad vi ska baka? frågade jag. Ett glatt tjut följt av ett ja kommer fram. Vi gör en chokladkaka, vispar lite grädde och nu har vi just avnjutit den som dessert till dagens middag. Charmunge. -v-

 
.. kan dehär två verkligen vara samma tjej ? .. :)

* imorse hittades även en tandkrämstub på lavoarkanten,  mera tandkräm på kanterna av lavoaren, korken till tuben på golvet och en hellokitty tandborste som ännu hade spår av överflödig tandkräm kvar. En närmare titt på tösen visade på en vit mustasch.. så att hur fenimin min sambo än må vara mellan varven tror jag han kan avskrivas som "skyldig".



pussel.

Publicerat - 2012-04-19 @ 11:41:23
 

Här har vi tagit det lugnt, kollat tv, ätit lunch, byggt med tågbana och alla pussel, men snart ska vi bege oss ut. Funderade ta ett varv till ett loppis jag inte kollat in än, och kanske boka ett bord på samma gång. Har funderat åka till IKEA i juni/juli och då brukar det gå åt lite slantar. Bra då om man kan tjänta lite extra slantar på nåt gammalt.

Bloppis

Publicerat - 2012-04-19 @ 09:45:50



Elise Ryan. Oanvänd. Stl XS.
50€, kan diskuteras. Mejla!

nu se det snöa...

Publicerat - 2012-04-18 @ 08:05:20

Dendär snön är verkligen inte önskvärd här just nu. Tänk att det är knappt två veckor kvar till första maj och det ska se ut såhär. Att kolla 10-dygsnprognosen gör en inte gladare heller.. mest bara grått och åter grått. Nåja, här har vi i alla fall kryat på oss. Och idag skulle jag ha varit ledig, men eftersom vi har flera som fått flunssa på jobbet så har jag lovat ta ett extra pass och ska således befinna mig på jobb från 13.30-21.30 idag. Novalie får vara med fammo några timmar på eftermiddagen eftersom inget dagis var inbokat. Innan jag åker i jobb skall kylskåpet fyllas, så det tror jag vi ska åka iväg och göra bara jag fått fram borstat bilen. Ha en bra dag!

fick inte åka på jobb.

Publicerat - 2012-04-17 @ 10:15:08

Novalie har inte kastat upp alls här hemma sedan jag hämtade henne på dagis igår. Dock sov hon ett middagspass på två timmar sent på eftermiddagen igår, och även nu verkar det som hon skulle vilja ta en tupplur. (annars är energin hennes på för fullt!) Vi har just ätit lunch. Skulle haft kvällsskifte på jobbet idag, och hade faktiskt tänkt åka. Fammo hade lovat hon kunde passa Novalie dedär timmarna mitt på dagen då T inte ännu slutat och inte skulle haft någon möjlighet att sluta tidigare. Men då jag ringde jobbet tyckte de att jag skulle vara hemma ändå, full förståeligt att man inte ska dra smittan dit. Så nu har jag tagit tag i en lite större städning här hemma som innefattar rengöring av toaletterna, torkning av köksbänkar/skåp och dammsugning+golvtvätt. "Lilla Oscar" må ha charmat våra hjärtan, men han är inte så charmig då han lämnar pissfläckar här och var. Längtar efter varmt väder så han kan sova ute om nätterna. Han är ju ändå snart 11 veckor.


Oscar - inte så oskyldig som man ser ut.

så sött.

Publicerat - 2012-04-16 @ 16:23:57



Det är något speciellt med barn som sover. Jag tänker ofta tillbaka på dendär tiden då hon var nyfödd och inte gjorde så mycket mera än åt och sov (om man borster från dendär åldern då hon var 3-ca 12v, och vägrade sova dagssömn och bara skulle äta, äta, äta) Vår bebis, som om bara två dagar blir 3 år och 3 månader. -v-

åka hem med sjukt barn.

Publicerat - 2012-04-16 @ 13:28:44
Nu är jag hemma. Blev att åka tidigare från jobb, då de ringde från dagis och sa att Novalie kastat upp. Misstänkt magsjuka. Så nu är det mys och barnkanalen som gäller. 

Sen gjorde en sak att humöret for, men säkert reder det upp sig. Bara så trött på att försöka och vilja hjälpa folk ibland, som inte är på mitt ansvar att jag blir ledsen. Önskar nån ville lyssna, ta till det man säger och våga ta emot en utsträckt hand. Gör bara så ont i själen, att det skall vara så.

då dagarna bara rinner iväg.

Publicerat - 2012-04-15 @ 20:09:43
Ännu en dag som bara gått i ett "huij". Hann bara hem och byta kläder efter jobbet, så kom T´s föräldrar till oss och tog med Novalie och hund hem till dem så han och jag kunde fara på bio och se Titanic i 3D. Välbehövligt med lite egentid även om det inte blev mer än så. -v-

nu är han äntligen här

Publicerat - 2012-04-14 @ 16:53:10


Vår 10 veckor älskade jämthund. Men vad skall han heta..?

inför hockey VM

Publicerat - 2012-04-14 @ 08:47:56







Bilder: Privata

Varit fullt upp här igen. Igår var en mycket händelserik fredagen den trettonde, men enbart i det goda tecknet. Inga olyckor eller missöden. :) Jag och T var b.la och kollade på en träningsmatch mellan Finland och Norge som spelades i Vasa ishall och där lejonen vann med enkla 3-0.

tisdag morgon.

Publicerat - 2012-04-11 @ 09:11:11

 

Kvällsskifte för mig idag, vilket betyder att Novalie inte måste vara på dagis förrän klockan nio och att hon oftast hinner vakna av sig själv och vi hinner äta frukost tillsammans innan hon skall dit.

öppningen

Publicerat - 2012-04-10 @ 18:08:25

 

Så hade vi en öppning mellan spisrummet och blivande hemmagymmet. Måste säga att det faktiskt hänt massor på en vecka. De nya isolerade väggarna är nästan klara, och imorgon byts troligen det sista fönsret ut och sen börjas det med taket i gymmet! Spännande!!

vi tog en promenad ändå..

Publicerat - 2012-04-10 @ 18:02:06

  

Efter att vi häckat inomhus hela för -och eftermiddagen - lekt tebjudning, frissör och dansat - så ryckte vi upp oss och gick en vagnpromenad. Uppfriskande och lite rosiga kinder på vår vinterbleka* hud var inte helt fel.

* påminner mig om att sola lite solarium inte skulle vara så dålig idee´.

en inomhusdag.

Publicerat - 2012-04-10 @ 12:22:22

  

Suck! Hade så önskat solsken tills idag, med en lång vagnpromenad eller cykeltur, lek i parken men istället är det grått, snöfall och inomhuslek/mys som gäller. Barnkanalen är sådeles på, vi har lekt tekalas, käkat ugnpannkaka som jag gräddade igår och lasagnen är färdig och behöver bara värmas eftersom vi tänkte äta lite senare.



Vi får väl försöka på ett leende ändå. :)

annandag påsk.

Publicerat - 2012-04-09 @ 13:50:56
Igår var det tyst, vi befann oss ännu i Koskö på eftermiddagen, och när vi hämtat Novalie och kommit hem kastade vi bara i oss lite lättmat och sedna gick jag för att försöka vila mig en stund innan nattskiftet på jobbet, och nu har jag nyss stigit upp för jag blev så hungrig. T tog Novalie med och for till fammo och faffa, så om jag inte lägger mig igen skall jag nog passa på att städa lite. Tror inte det kommer hända så mycket mer här idag. Lördagskvällen var i alla fall bra med tunnbadande och liten utgång efteråt. Jag körde på min nya outfit som jag handlade på code innan:
 
* virkad topp från Vila
* nitskärp Pieces 
* "skinnjacka" från Only. 










 


























påskafton.

Publicerat - 2012-04-07 @ 11:21:03

  

Goddag! Här har vi börjat dagen med en frukost som knappt ville bli till något. Tror någon var lite upprymd om var påskharen gömt ägget, och att idag var dagen då vi skulle inleda dethär med att gå påskhäxa till någon annan än familjen. Så här har det frossats i choklad redan, så vi fått säga stopp och gömma undan godiset till nästa lördag. Vi kommer fortsätta påskfrirandet med att Novalie lämnar hos fammo och faffa och får åka och se påskbrasa med dem ikväll, medan jag och T far till Koskö och badar tunna med några vänner, min bror och hans flikcvän och sedan kanske fortsätter ut i vimlet. Fortsatt trevlig påskhelg!

what i love

Publicerat - 2012-04-06 @ 21:50:27
T sitter med dörren stängd till arbetsrummet, och lirar gitarr till b.la låtar av Kent på datorn. Och jag kan inte låta bli att tjuvlyssna, gilla det och bara vilja kasta mig i hans famn och hångla upp honom. Varför får jag för mig att han är så grymt bra och extra sexig bara för han klarar av att ta några accord på gitarren :)






en bön, sannolikhet, livlina, tur ?!?

Publicerat - 2012-04-06 @ 21:42:40
Ja, vilket skulle du välja. Vad tror du var vår räddning? Ikväll skulle vi nämligen föra en badtunna till koskö där påsken skall firas imorgon. Innan vi startade funderade vi vems bil vi skulle ta, eftersom det visade sig att båda skulle behövas tankas i vilket fall som föll valet på paketbilen*. Sagt och gjort, vi packade våra saker och åkte iväg. I maxmo slog det T att nyckeln till tanklocket var hemma!! Vi skulle alltså inte kunna tanka bilen och lampan hade redan lyst rött en stund. Vända om eller fortsätta då man är nära målet. Vi fortsatte, jag och Novalie hoppade av vid min fammo och T fortsatte med badtunnan till Koksö. Två timmar senare satt vi igen i bilen och påväg hem, frågade T om han visste hur vi skulle lösa problemet med tankningen... han sa lite lätt att han redan bett en bön och det var bra om jag gjorde detsamma, hae vi tur skulle vi klara oss åtminstone till Nykarleby, min gissning var Oravais. En bit före Tesses cafe märkte jag dock hur bilen redan börjae "knycka" och en bit norr om infarten till Vassor vad det stopp. Ringde något samtal, funderade .. när... T hittar en extra nyckel i handsfacket till bilen som han aldrig använt, som visar sig passa till tanklåset. I lastutrymmet finns tanken han använder då maskinerna skall tankas, som råkar ha så pass lite men mycket brännolja i sig att vi kan lyfta ut den ur paketytrymet, koppla den till ackon på bilen så den automatiskt tankar de få litrarna i bilen och vi får fortsätta färden till närmaste mack, tanka ordentligt och vi är tryggt hemma. F-n vad vi skrattat åt detta i efterhand. Snacka om att bruka alla livlinor till max!

* Tur att den försvinner ur vår ägo efter påsk! Varför ska man skilda nycklar till bilen och tankluckan?!?

nu är det påsk !

Publicerat - 2012-04-05 @ 20:16:13

  

En dag i arbetets tecken, och där det inte hänt så mycket på hemmaplan. Har som de flesta andra handlat inför påsken. Novalie hade hem en lerkruka som hon dekorerat på dagis och sått påskgräs i. Själv är jag som vanligt ute i sista stunden då det kommer till det, men kolla ändå vad som hänt sedan imorse! (då var det ännu inget gräs och jag sådde detta i måndags) 



Om ändå snön som är kvar på utsidan kunde smälta bort lika snabbt bara sådär. Vill så ha bort den nu!

..:: Glas Påsk ::..

då tiden går så långsamt och man bara är trött.

Publicerat - 2012-04-04 @ 20:17:50

 

Känns som jag inte hunnit komma in i rätt rytm ännu heller, denhär dagen har kännts så lång så lång (vad ska det kännas på LÅNGfredagen då??!!?). Sömnen är ännu rubbad, även fast jag är dödstrött om kvällarna, lägger mig i tid och tror mig somna på studs, så TJI! Här om natten störde T´s förkylning, så för att jag alls skulle få någon sömn gick jag upp en våning. Hoppas det reder upp sig snart för vill verkligen inte gå in i väggen pga sömnbrist. Och när vi ännu är inne på ämnet sömn så har vi just nattat en upp och nervänd tös (uppe 13h i sträck och middagsvila existerar ytterst sällan hemma sedan vi fyllde tre). Hennes käreste Nalle Puh var borta, och trots att hon har två andra i lite större modell så är det den som varit med sedan dag ett som gäller. Blir tokig på dendär nallen mellan varven. När vi hade gett upp sökandet för ikväll hittade jag honom till sist på golvet bakom vasen med det pyntade riset. Därav också beviset vem som varit och flyttat om några påskägg.. Har aldrig gillat påskpynt med alla dess färger, men nu då vi har vita väggar får det vara vad som helst. (Jo, måste också ännu en gång klämma in hur mycket jag gillar våra renoverade rum :))

vågö ps

Publicerat - 2012-04-03 @ 21:42:42

 

 
 


 
Älskar denna ful-fina sak från IKEA. Passar såväl inne som ute. Pimpa med fårskinn, filtar eller kuddar.

nytt projekt; hobbyrum (hemmagym)

Publicerat - 2012-04-03 @ 11:14:58

Så har vi påbörjat förändringen av garaget som skall bli ett komplett hobbyrum (läs: hemmagym). Lite frusterad att jag inte hann ta några bilder tidigare då garage dörrarna och den gamla dörren ännu var på plats, men kollar man bakåt i bloggen och hittar en bild av huset så kan man ju se skymten av vad som varit. Slänger nog in fler bilder, om inte förr så då det är klart :)


 

med cykelturer i sikte.

Publicerat - 2012-04-02 @ 22:07:26
 

Köpte ju ny cykel strax innan vintern kom åt mig själv, och nu väntar jag bara på att cykelsäsongen skall dra igång på riktigt. Inget mera ta bilen till butiken för något paket mjölk är vad jag inbillar mig jag kommer följa. :) Borde bara införskaffa en cykelstol så Novalie kan hänga på när det bär av, men hon behöver också en cykel så hon kan börja träna på egenhand. Tror en med stödhjul är bättre än trehjulingen.

på språng.

Publicerat - 2012-04-01 @ 21:42:06

Idag har jag knappt varit hemma alls. Jobbat 7-14, och efter det mötte jag upp T och Novalie hos hans föräldrar så for vi till deras "stuga" för att grilla korv och röka lax som vi sedan åt. När vi satt där började jag prata om att jag ville besöka min bror. Han och flickvännen har nämligen flyttat från Närpes till Petsmo, och bor i den lägenhet jag bodde under den tiden jag och T var ifrån varandra, och nyfiken som man är så jag ville se hur de fått till det där. :) T tyckte det lät som en bra idé men  Novalie ville så gärna vara med fammo och faffa så hon fick stanna hos dem, och på så sätt kunde jag för första gången åka med T i  BMW´n som bara har plats för två. (Är ju att passa på ifall den snart skall säljas)