Full fart.

Publicerat - 2011-07-31 @ 20:48:39

Har varit ett händelsrikt veckoslut. Vi har varit till Vasa, och besökt min fammo dit pappa också kom. Gårdagen spenderades på bostadsmässan* i Kokkola, och kvällen på T´s föräldrars sommarställe där vi även övernattat. När vi kom hem fick vi besök av Sophie, Fredrik och deras charmtroll Nicholas. Nu väntar kebabpajen i ugnen och så ska vi kollla Men in black II om vi orkar.

   
Bostadsmässan i Kokkola 2011

 
@ Bonäs 2011


* tänker uppdatera mer om bostadsmässan sen, ge lite fler inspirationsbilder och berätta några favoriter.

Glad och positiv

Publicerat - 2011-07-28 @ 19:52:56
Hade ett missat samtal på lunchen, så jag ringde upp. Visade sig vara från arbetsplatsen dit jag sökt om ett längre vikariat. De undrade när jag kunde börja jobba och hur mycket procent. Så nu håller jag tummarna att allt kommer löpa hela linan ut. :)


Annat som hänt idag är att vi varit nästan hela kvällen vid T´s föräldrars sommarställe. Ätit gott och njutit av lugnet och det skimrande havet. Novalie badade med fammo och T tog ett dopp. Själv nöjde jag mig att doppa tårna. :)

ärenden.

Publicerat - 2011-07-25 @ 16:45:09
Idag är jag ledig. Sov till klockan halv tio då Novalie också vaknade. Skippade frukosten och tog en tidig lunch vid halv elva istället. Åkte via lönekontoret och lämnade mitt skattekort, sedan vidare in till centrum och Lindex där jag lämnade tillbaka en bh som jag haft hem och provat, fel storlek. Måste ta en dag då jag slipper iväg ensam, och prova ut rätt. Novalie börjar nämligen ha svårt att hållas i vagnen då man ska kolla kläder. Hon vill ju också titta och prova precis som mamma. Är hon fastspänd gapar hon över att hon sitter fast - släpper man henne kan hon gå från att vara riktigt duktig och följa med en - till att göra tvärtemot vad man säger och gömma sig in under någon klädställning. Idag ville hon gärna leka modell i skyltfönstret ut mot torget då vi var på Code. Svårt att hålla sitt eget humör i schack sådana gånger, men man försöker hålla en vänlig men bestämd ton och förklara varför man inte får göra si eller så. Hon lugnade iaf ner sig då tröttheten slog emot så det sista med att handla mat gick utan uppmaningar och tillsägelser. Hon var nöjd i vagnen, bara vi köpte en tripp trapp (trip) som hon fick dricka då vi kom hem, tillsammans med lite vaniljglass. Sedan somnade hon gott.  Så nu sitter jag här i lugnet och kollar om det sker något speciellt i Stockholm då jag och T åker dit i september. Lite mer än det vanliga att umgås, shoppa och åka ut skulle vi nog vilja göra. Tips?

Vi var på gång.

Publicerat - 2011-07-25 @ 16:13:41

Hade en riktig trevlig kväll på lördag. Den tropiska värmen, och allt folk ute på gatorna gav nästan en känsla av att man inte bafann sig på hemmaplan, utan snarare en semesterresa någonstanns på Kanarieörarn. Partyfeelisen var på topp, och jag hade gärna fortsatt på någon efterfest, men någon gräns måste man väl ha. ;)













OCH Tack Nicke för att du passade Novalie. GULD värt.

Frukost

Publicerat - 2011-07-23 @ 09:34:38



Blev frukost ute på terassen idag. Annamanna grynsgröt som var min favorit som liten. :)

Nu ska vi ställa oss och åka in till centrum en stund. Sedan kallar kvällsskiftet för min del, och efter det skall jag och T ut på stan en sväng. Min bror som kommer hit i eftermiddag har lovat passa Novalie. Han är så snäll. :)

höstgarderoben.

Publicerat - 2011-07-22 @ 21:58:34
Klickade hem lite nytt från H&M inför hösten åt Novalie. Lätt att gissa vilken hon själv valt, eller...? :)
  

Denna dag.

Publicerat - 2011-07-20 @ 21:02:02

Godkväll. Idag har jag försökt få lite mer ordning här hemma, mer hemtrevligt. Plockat ner en spegel från väggen i vardagsrummet (såndär med flera fyrkantiga glas och fågelmotiv i kanterna om ni vet?), samt möblerat om lite. Försöker komma på var i vardagsrummet olika saker skall stå så vi kan planera omtapetseringen som skall ske någongång i vinter efter det. Skall nämligen ha en fondvägg av något slag där. Kanske vi får mer tips och ideér då vi besöker bostadsmässan snart. :)



Nu ikväll tog vi iaf en kort promenad. Körde med bilen in till centrum, tog vagnen och promenerade längs gågatan till skolhusparken där vi stod en stund och lyssnade på lite country som spelades från scen, och sedan en dansuppvisning. De har ju Jakobsdagar (eller Jeppisdagan som man säger på dialekt) här nu så. På lördag har jag och T planerat en liten utgång om vi får någon att passa Novalie. Min bror skulle gärna komma sa han, men får se hur det blir.



Nu slappa i soffan. :)

konstnären.

Publicerat - 2011-07-20 @ 20:34:18


Novalie ritade detta på ett papper igår. Blev lite chockad (på ett positivt sätt) för visst ser motivet
precis ut som en fågel? Och knappast kan hon själv ha varit medveten om vad hon ritade. T är iaf
väldigt bra på att rita, så månne det inte bor en liten konstnär i vår tjej också småningom - Vem vet.. :)

Morgon igen

Publicerat - 2011-07-20 @ 09:23:59

Nu har vi just vräkt i oss frukost. Ska snart dra iväg till affären eftersom jag glömde handla smör igår. Tror också vi ska gå en längre promenad nu då vädret visar sig från sin bästa sida idag också. Så hoppas jag på paket leverans, tycker mina nya gardiner borde anlända nu. Har ju ändå gått en vecka. Hörs sen!

testar

Publicerat - 2011-07-19 @ 23:20:15
Följ min blogg med Bloglovin

testin testing testing

GILLAR

Publicerat - 2011-07-19 @ 22:54:29

Är glad över flytten till Jakobstad. Det jag saknar mest är mina vänner. Tar tid att lära känna nya människor, men jag är säker de kommer med tiden. Känner mig väldigt peppad och öppen för det nya som nu råder. Allt har verkligen blivit en nystart för mig och T! Och leva småstadsliv passar oss perfekt just nu. Gillar att det finns cykel och gångbanor man kan hålla sig på när man är ut på promenader, och att det går att gå runt utan att sträckan blir lika lång som ett maratonlopp. ;) (Idag promenerade jag efter Novalie till dagis då jag skulle hämta ) Gillar att gymmet inte verkar kosta en förmögenhet, och känner ett rejält sug efter att få skriva på ett medlemskap och ha ett par pass att passa i veckan. Jag gillar huset, känner mig hemma här. Ännu roligare är det att veta att man nu kan ställa och fixa allt som man vill ha det. (även om kaarn inte alltid ser det som jag ser :)) Så gillar jag avståndet till de stora mataffärerna (citymarket, prisma etc). Klädaffärerna då? Jo, de är kanske inte så mycket att gilla, de är få. Men Code har ändå det mesta av det jag gillar i klädväg. Gillar är som sagt ordet.

Godmorgon! :)

Publicerat - 2011-07-19 @ 12:54:36
Har jobbat natt, så vaknade nyss (därav rubriken). Funderar åka och handla eftersom kylskåpet börjar bli tomt, och jag ändå skall hämta Novalie från dagis snart. Tror inte det blir så mycket program här idag än att fixa på hemmaplan. :) Däremot kan jag berätta att jag och T bokade en resa till Stockholm ett veckoslut i mitten av september igår. Blir bara han och jag som åker, fammo och faffa har lovat sköta Novalie. Tror sådant behövs ibland. Bara få vara och rå om varandra vi två. :) Även om jag kommer sakna ihjäl mig efter vår lilla plutt. <3


Ha en fin dag!

på språng

Publicerat - 2011-07-17 @ 20:25:43

Största delen av dagen har gått åt att få det lite ordnat på hemmaplan. Vi har bärt ut en hylla för att få bättre möblering på vardagsrummet. Jag har bakat äppel-smulpaj som vi avnjutit med gammaldags vaniljsås. Det har lagats mat och klippts gräs. På kvällskvisten brummade vi iväg till T´s föräldrar, som underhöll Novalie medan vi vandrade runt det 3 km långa motionsspåret. Så nu har jag testat mina nya skor. Och de är definitivt värda att stoppa fötterna i fler gånger. :)

 

Motionsspåret i Nykarleby är verkligen välskött. Och alla upp och nedbackar gör att man verkligen får 
sätta sin kondition på lite extra prov. :)
 

Släktträff på Bernys, my sports och vänner.

Publicerat - 2011-07-17 @ 11:04:17
Igår var en händelserik dag. Direkt efter frukost satte vi oss i bilen och styrde kosan mot Vasa. Först tog vi ett varv via Stenhaga, där vi tittade in på my sports och giganten. My sports hade jättestor rea och jag passade på att köpa ett par löpskor i gortex av märket Nike för endast 49,90e! Har ju menat jag ska bli flitig mot höstkanten och bygga upp min grundkondis med powerwalkar och småningom lite löpning.


När vi kollat färdigt i affäererna ovan var det Replot och restaurang Bernys som gällde. Här hade vi släktträff för tredje året i rad (min fammo med systrar och generationen neråt från dem som träffas) Vi avnjöt god skärgårdsbuffe med chokladmousse som efterrätt.


Efter maten åkte vi igen mot Stenhaga och Giganten. T hade bestämt sig för printern vi kollat på innan, och köpte den. Sedan åkte vi till Jesper och Rebekka i Solf, kollade foton från deras europaresa där de bilat runt i flera europeiska länder under 1,5vecka. Vi fick vanlijglass med jordgubbar, och jag och Rebekka gick en hund och vagnpromenad innan de var dax för dem att bege sig på nattjobb och vi att åka hem.

Välkommen .

Publicerat - 2011-07-15 @ 20:22:02
    

Blev en lång dag i Malax och Vasa igår. Hann iaf med ett besök hemma hos mamma/mommo, åt god mat, gick en promenad. Sedan ett besök hos Johanna i stan där både jag och Novalie fick våra slitna toppar klippta. Ett varv via minimani där jag fann denna fina lykta.

Söderut.

Publicerat - 2011-07-14 @ 08:18:49
Nu är jag ledig i fem dagar från jobbet. Har nyss fixat mitt hår, sminkat mig och ätit frukost. Väntar bara att Novalie skall äta upp sitt nu så drar vi iväg och spenderar dagen i Malax och Vasa. Skall besöka mommo, moster och *tupperwaremoffa, och ikväll hoppas jag få mitt hår klippt och kanske Novalie också av världens bästa Johanna. <3



* tupperwaremoffa är något min styvfar själv kommit på då han blev plastmoffa. Tupperwaregrejerna består ju mest av plast. :)

det fixar sig.

Publicerat - 2011-07-06 @ 21:24:43

Sedan i söndagskväll har vi nu en liten sandlåda ihop monterad på gården i form av gamla telefonstolpar. Novalie gillar, och nu vågar mamma ha lilla tjejen ute själv medan hon själv är inne och kokar. Ser nämligen "lekplatsen" från köksfönsret, men ska jag erkänna är jag en riktig "hönsmamma". Springer nog säkert där en gång var tredje sekund och kikar. :)

Annars har jag börjat jobba nu. Känner mig lite spänd och små nervös då allt är nytt (rutinerna, kollegorna, patienterna) , men för varje dag jag får vara där så känner jag också att det lägger sig och jag blir mera "självsäker". Kan ju ändå grunderna i det mesta, och det man inte kan eller känner sig osäker på så måste man ju fråga! :) Sedan verkar Novalie tycka nya dagiset är toppen också. Idag då jag hämtade satt hon och hade "kafferep" med någon jämnårig pojke... 

från ikea hem till oss ?!

Publicerat - 2011-07-02 @ 11:14:14




Dehär sakerna skulle jag (vi) just nu vilja ha hem från ikea till oss. Sedan också något skoskåp till hallen och byrå (hemnes/malm) till sovrummet. Hoppas vi kan fara iväg snart för det kliar i mina fingrar. Har just plockat ut en del saker som följde med huset till garaget. Vill det ska börja synas vilka som bor här. Och eftersom jag gillar vitt och T mörkt så är ju ett hem med basen svart och vitt perfekt för oss, och sedan kör vi med någon *acent färg till.




* just nu är det äppel och limegrönt som gäller hemma hos oss.

med bara trosorna på.

Publicerat - 2011-07-02 @ 09:19:55
Försöker potträna Novalie. Hittils har det alltid skett lite sporadiskt, men nu har jag gett mig #!#!! på att vi ska bli av med blöjan dagtid så snart det bara går. Idag kör vi alltså utan blöja och endast trosor och t-shirt på när vi är inne. Dessutom är det första gången hon inte stor protesterar och gnäller nu som då att blöjan borde på. Kanske hon själv börjar bli mogen? Får se hur många gånger vi ska missa pottan nu då innan det tar sig. Hon har en tendens att springa dit då olyckan just varit framme, fast jag påminner och försöker sätta henne där med jämna mellanrum eller då jag själv är. En liten bit på rätt väg är det ju ändå.  

En liten stadstur.

Publicerat - 2011-07-01 @ 15:48:25
Klart att syster skulle få se centrum också då hon en gång var här. Finns ju inte så mycket att se i Jakobstad och utbudet på kläder kanske inte är lika stort som i Vasa eller Kokkola, men ända rätt mysigt. Jag reade faktiskt 2 t-shirts även om prisskillnanden från normalpriset inte var så stor. Sedan hittade jag en annan topp som också fick slinta ner i shoppingpåsen. 

Hemma igen värmde vi rester av gårdagens hemmagjorda pizza och lite pytttipanna. Syster packade ihop sina saker, och så körde vi och mötte upp vår mamma på halva vägen, tog en varsin glass vid en bensinmack, kramades och åkte hem. Nu skall det fixas lite middag då T borde vara påväg hem från jobbet. Ska bli härligt att spendera resten av kvällen med han och Novalie. Bara vara.

Stygn borttagning

Publicerat - 2011-07-01 @ 08:59:18

Nu kom jag nyss hem från sjukmottagningen. Jag hade öroninflammation för ganska så precis en månad sedan, och skulle på en eftergranskning med dem. Passade även på att be henne ta bort stygnen under mina bröst. Skulle göra det själv igår, men tråden var så genomskinlig och jag hade svårt avgöra om det fanns något annat av tråden utanpå än det uppenbara börjanet och slutet. Typiskt nog så lossnade det ena stygnet då jag skulle dra bort tejpen och sedan var det på det andra bröstet bara att ta tag i ena ändan och dra för det hade tydligen också lossat sig. Tycker inte alls det är så farligt med ärr strax under bröstet. De kommer nog knappast synas något alls inom ett år. Kirurgen som gjorde mina lär ska vara bäst på fina ärr på just den kliniken, *och jag kan ju dethär med hur myket ärr förändras och blir mindre synliga med åren. Annars har jag inte tagit värkemedicin på natten sedan midsommardagen nu. Och brösten har börjat mjukna rejält och jag kan sova i de flesta ställningarna igen. :)


* Har ett ca 20 cm långt ärr i ansiktet på vä.sida sedan bilolycklan hösten 2005. En del har inte märkt något av det förrän man nämnt det. :)