mammajackan

Publicerat - 2012-10-30 @ 14:52:19
Äntligen kom jackan¨(jackorna) jag beställde för en dryg månad sedan. Beslutade mig efter mycket om och men för den i storlek M eftersom den som var i storlek S inte hade så mycket växtmån, och det är svårt att uppskatta hur mycket magen kommer att växa och svälla ännu. :-)
 
 

här var det post.

Publicerat - 2012-10-29 @ 16:31:21
 
Tog ut den lilla postlådan och lade den på Novalies lekstuga. Skruvade även ner en tavellisthylla och satte upp den inne i stugan, men bild på det får komma då resten av inredningen där inne är som den skall. Till våren skall nog hela lekstugan målas på riktigt också, tror vi ska behålla den vit dock.. (förståss..)

gissa vem som hittat hem.

Publicerat - 2012-10-28 @ 18:51:00
Vet inte hur det gick till.. Men efter att ha städat i klädskåpen i hallen, och jag skulle plocka ner kläder från klädhängaren ui tamburen som används dagligen för att flytta in en del av dem i skåpen, så föll en bekant gul nalle med röd tröja ner på tambursgolvet! Hur den kunnat vara där utan att någon uppptäckt den eller den fallit ner tidigare är ett mysterium, men ïnget mer än på ett positivt sätt. Visade den inte ens åt Novalie först, men T tyckte det måste göras. Så nu är vi väl tillbaka där allt en gång började. Kanske tyckte han att hans äventyr utomhus var över nu då snön kommit och vad vore bättre plats att gå i ide, om inte brevid hans favrot tjej sedan snart fyra år. Välkommen hem Puh!
 
Tydligen vart någon så glad att man måste över posera sin lycka. :-)
 
 
 
 

babyskyddet fixat.

Publicerat - 2012-10-28 @ 13:29:00
Var och hämtade ett begagnat babyskydd till "plutten" som vi hittat på findit för ett tag sedan. Skyddet är av samma märke som vi hade till Novalie och var supernöjda med, bara lite annan och nyare modell förståss.
 
Akta Graco Logico S

en vinterdag i oktober.

Publicerat - 2012-10-28 @ 13:14:08
Igår hade vi riktigt familjemysdag, ända vettiga vi gjorde var väl att byta till vinterringar till bilen, välbehövligt med tanke på kylan och snön. :-) Idag är det lite mer aktivitet, trots söndag. T är på älgjakt, så jag och Novalie har haft kvalitetestid. Kokade en soppkastrull på förmiddagen så efter lunchen passade vi på att gå ut i finvädret. Man får så mycket mer energi med lite snö, än det ständiga ruskvädret. Novalie såg att grannpojkarna hade plockat fram sina hockeyklubbor och stod och passade med puck sinemellan på deras gård, och då kom hon ihåg sina egna klubba som T införskaffade senaste vinter. Hade nästan glömt bort den själv, men som tur var fann vi den direkt i garaget och så stod vi där och passade med en rinkbandyboll istället...
 
 
 
Novalie har än en gång gjort ett utvecklingssprång så det är mycket lek, humor och skoij som kommer fram. Även om jag säkert kommer få spunk vid en hel del tillfällen längre fram i vinter/vår/sommar/höst, så kan jag  i dessa stunder inte sluta längta efter all tid jag kommer få ha hemma med henne och kommande syskon. :-)

läkarbesök och mer sjukskrivning.

Publicerat - 2012-10-26 @ 14:19:05
 
 
Så är man hemma efter dagens läkarbesök, fick mitt sjukskrivnigsintyg för veckan som varit + ännu en veckas förlägning. Sedan om det inte blir värre skall jag prova återvända till jobbet och se hur det känns. Novalie fick såklart följa med eftersom hon hade ledigt från dagis och jag själv annars skulle haft ledig jobbdag. Dessutom fick vi se plutten via UL igen, och då passade h*n på att gäspa riktigt ordentligt då huvudet var i närbild, var så sött så man smälte! -v- ((Och så jag längtar ännu mer till februari just nu. :-)) När vi kom hem rörde vi ihop en pizzadeg så här ska det bli hembakt pizza till middag ikväll. Funderar till och med sätta igång bastun senare. :-) Trevlig fredag till er också.

Just nu.

Publicerat - 2012-10-26 @ 08:23:21
 
... Så har det snöat inatt och just nu faller mer tjocka flingor ner ...

snö och torsdagsfunderingar.

Publicerat - 2012-10-25 @ 13:15:00
Föll lite hagel här på förmiddagen, och jag måste bara säga att jag faktiskt längtar efter den riktiga snön och vintern nu. Det betyder att vintern och februari närmar sig med stormsteg för jag ser verkligen fram emot den dagen då vår andra plutt kommer komma till oss. Känns som denhär graviditeten gått så sakta, och jag varit gravid hela året redan. :)
 
 
 
 
 
Annars har jag fått fnatt på inredningen här hemma, och skulle vilja boa och fixa allt på en gång. Var påväg att beställa förvaringspallar från anttila idag, men hejdade mig strax innan köpet skulle gå igenom. Skall nog prioritera att ikearesan blir av först, och att vi får hem det som skall därifrån. Sedan borde vi handla mer av det vita laminatet så vi kan sätta igång av renovering med barnrummen på nedrevåningen. Hoppas verkligen laminatet vi har i sovrum och vardagsrum ännu finns till försäljning. Vore en mardröm om jag inte fick samma. Det var väl lite torsdagsfunderingar och lite inspirationsbilder på det ser ni ju ovan. (och anledningen varför jag älskar vitt, för det blir så snyggt med en massa blandning av färger sedan. Älskar den randiga mattan på bild 3)
 

redo för vintern

Publicerat - 2012-10-25 @ 07:56:00
Igår fick Novalie det sista riktiga plagget inför vintern, en jacka. Vi kör alltså kombination  jacka och byxor precis som ifjol, mössan har hon själv valt.
 
  
 

sjukskriven.

Publicerat - 2012-10-25 @ 07:43:00
Japp, nu har jag varit sjukskriven sedan i måndags. Började känna av ryggvärk och enormt tryck/hugg i nedredelen av magen redan i helgen, men eftersom jag haft det från och till senaste veckorna och det brukar gå över efter ett par dagar för att plötsligt komma igen nu då bebis är i en enorm tillväxtperiod så åkte jag ändå till jobbet i måndags. Man måste ju testa! Men redan efter två timmar, fick jag ge upp, lämna, ringa läkare och bli sjukskriven veckan ut. Har varit beodrad att vila de första dagarna, men nu idag testa att vara mer aktiv. Har inte varit lätt att låta dammsugaren stå, men idag!  Har nämligen ny läkartid imorgon och då ska vi fundera om det räckt med en veckas vila, och om jag ska testa jobba på nytt eller om det blir förlängd sjukskrivning... Hoppas ju lite det första då det ännu återstår 2,5 månad till den riktiga mammaledigheten.

inköpslista ikea

Publicerat - 2012-10-23 @ 15:49:49
Hoppas att jag (vi) skall hinna till det blågula varuhuset inom närmaste månaden.
 
 
 
 
 
 
 
 

spjälsängen flyttar in.

Publicerat - 2012-10-21 @ 15:17:00
Ända sedan vi flyttade till huset har spjälsängen fungerat som "extra säng" i samma rum som gästsängen uppe på vinden. Idag fick jag nog, och eftersom jag är i en period där det ena och andra skall fixas/ordnas med inredningen hemma, så fick den idag flytta ner till den plats den kommer behövas mest första tiden; - nämligen vårt sovrum. :-)
 
 

en dag vid tropiclandia.

Publicerat - 2012-10-20 @ 18:20:41
Pappan har älgjakt, och eftersom vi inte vill vara ensamma hemma en ledig helg samlade vi ihop ett gäng och möttes upp för en eftermiddag  i Vasa vid Tropiclandia. Var länge sedan vi besökte badhuset så tyckte det var dags. Och precis som förra gången så vill ju Novalie testa på allt och vara överallt, inte det minsta rädd för djupt vatten eller vatten i munnen, näsan och över ansiktet. Så jag undrar vem hon släktas, eftersomsom jag själv är "rädd" för allt det, men inte visar det åt henne såklart. Vill snarare att hon skall våga och förhoppningsvis bli mer vattenvan än sin mor. :-) Efter besöket på tropiclandia åkte vill till Rax och det mättade verkligen några utsvultna magar efter allt plaskande. Tack gänget för en fin eftermiddag. Får göras om. :-)
 
   
Vår lilla sjöjungfru :-)
 
 

"katten är yasmin och hund aladdin"

Publicerat - 2012-10-19 @ 19:59:57
Skulle natta Novalie ikväll, och frågar där hon ligger i sin säng nerbäddad under täcket om hon inte skall ha sin katt (gosedjuret) med sig, den ligger på en filt på golvet. "Nej mamma, katt är yasmin, hund aladdin, ska vara på mattan" Då förstår jag att hon lekt berättelsen om yasmin som flyger iväg med aladdin på den flygande mattan och att hunden, katten och filten gestaltar dem. Underbara unge! -v-

cykelträning och hembakat.

Publicerat - 2012-10-17 @ 15:16:48
Har börjat njuta mer och mer av de dagar man är ledig, även om det ännu går bra att jobba och jag oftast mår bra så känns det att magen börjar vara i vägen och vissa dagar kan jag ha fruktansvärd "mensvärk" och sjukt i ryggen. Men det är ju sådnat som hör till. Idag har jag som sagt varit ledig efter fyra dagars arbetspass, så på förmiddagen passade vi att fara ut en liten sväng och Novalie gick äntligen med på att testa sin nya cykel på det sätt som den skall användas. (hon har tidigare helst bara gått och lett den mellan garaget och lekstugan och haft diverse gosedjur och dockor att provsitta korgen) är som hon skulle vara lite rädd för att falla då hon ännu inte har den rätta balansen och dessutom köpte vi ju en 16" som egentligen är lite stor ännu, men kommer passa perfekt nästa sommar. Men idag testade hon som sagt och det gick ju bra. Sedan har vi också städat i hennes garderob, lade dit en till klädstång då hon är i en period nu där typ allt skall hängas på galgar och hon använder kökspallen för att få kläderna dit/därifrån de ska. Vi har också bakat en äppelkaka och det får väl bli dagens mitt-i-veckan-gott och avnjutas efter maten.
 
 

Gravidlista v 23

Publicerat - 2012-10-11 @ 16:06:00

Hur fick du beskedet att du var gravid?

Med ett positivt graviditetstest. 

Vilken vecka var du i då?

v 4-5

Hur reagerade du när gravtestet var positivt?

Glad, men lite noijig.

Hur berättade du för din pojkvän att du var gravid?

Sa bara rätt ut.

Var det planerat?

Ja.

Hur lång tid tog det för dig att bli gravid?

Inte länge alls, om man bortser från en tidigare mf.

Var du orolig för missfall?

Ja, eftersom det är efterlängat och haft ett tidigare..

Vem i er närhet fick veta nyheten först?

Två vänner, en till mig och en till T.

Hur gick ni ut med det officiellt?

Jobbet berättade jag då jag komma tillbaka efter semstern. Var tvungen eftersom man helst ska undvika tunga lyft och vi har några sådana. Till familjen efter första UL. Försökte få Novalie att berätta då hon fått vara med på UL, men gick sådär så fick nästan säga det själva till de flesta.. :-)

Känner du dig redo att bli mamma?

Absolut! Ska bli kul med en bebis igen.

Hur känns det att ha en bebis i magen?

H*n verkar väldigt lugn, precis som Novalie. Kanske lite mer ordentliga kickar då det äntligen rörs, ändå har varken T eller N fått känna dem ännu, slutar oftast då. Busunge där inne. ;)

Hur mycket har du gått upp i vikt under graviditeten?

11 kg (med N var det 14-15 på hela grav!!)

Cravings?

Salmiak i början, inte så mycket mer eller annat nu. (hade samma med N)

Gravidkrämpor?

Extremt illamående från v 6-12, lågt blodtryck med svindel så jag nästan låg en vecka efter midsommar, lite ryggont. Annars har jag mått prima sedan v 13-14.

Har ni planerat några namn?

Jo, killnamn finns från innan, tjej är mera öppet. Hinner nog! Andranamnen är dock klara eftersom det blir något namn som redan finns i släkten och var på tal redan förra gången..

Hade ni lätt för att komma överens om namnen?

Haha, eftersom det är T som vill att andranmanet helst skall vara något från släkten (han är mer traditionsenlig), så är det väl mer jag som funderar de första, men båda skall vara överens om båda ändå. :) 

Vad tror ni att det blir, en flicka eller en pojke?

Ingen aning! Konstigt då jag med första kände så starkt det var en flicka och fick rätt. Novalie säger iaf lillebror och sedan har jag växt mera på bredden denna gång, med N fick jag bara magen och kunde ha mina egna kläder längre!! Men har ändå svårt att gissa...

Hur länge ska du vara föräldraledig?

Minst 9 mån, helst 1 år. Sedan får vi se...

Ska ni dela på föräldraledigheten?

Nej! T´s jobb är så säsongbetonat och ofta har han automatiskt mindre på vintern, så vi är väl hemma båda då. Inte mig emot! :-)

När är bebisen beräknad att komma?

13/2 enligt första UL, blev bakåtflyttad en vecka redan då. (hade haft 4/2 annars)

trotsa det onda med frisk luft.

Publicerat - 2012-10-11 @ 15:32:10
Har drabbats av denna säsongs första ordentliga förkylning, så jag är glad att jag efter två dagars intensivkurs i Seinäjoki nu är ledig. Mår dessutom illa och har molande ryggvärk/bäckenvärk.. kan väl jämnföras med mensvärk. Har dock inte tid att bara ligga och tycka synd om mig själv, så såg ändå till att vi skulle få lite frisk idag då det håller upp från senaste dagars regnande. Fick iaf gjort lite smått som att plocka undan en del sandleksaker och själva studsmattan från metallstommen.. kanske bra att förbereda sig lite inför vintern om de menar det kan komma snö redan innan månaden är slut... Nu ska jag iaf vila!

hemmagymnmet redo att börja piffas!

Publicerat - 2012-10-07 @ 12:40:00
I torsdags fick vi äntligen våra spotlights med dimmerfunktion  installerade i taket på hemmagymmet. Och nu fungerar även övriga el-uttag, (förutom tv), så nu är det bara att börja flytta in alla redsakp tillbaka, och piffa bäst man vill. Som ni ser är ju det mesta "skrot" (inget jag använder så mycket), men bara *crosstrainern kommer på plats så.. (*den står ännu vid  T´s föräldrar.)
 
 
 

på partaij.

Publicerat - 2012-10-07 @ 10:05:00
Jobbade till klockan 15 i fredags, hämtade Novalie på dagis, åkte hem och packade varsin övernattningsväska åt oss och körde sedan iväg mot Malax. Jag åt en snabb middag hos mamma, och fixade till mig lite innan det var dags för lustparty hos min vän Rebekka. Novalie fick vara kvar hos mommo under tiden, och sov gott när jag kom tillbaka.
 
  
 
Igår var det läkarexamensfest hos Carola som gällde. Den skulle hållas vid en stuga i Malax, därav orsaken till vår övernattning. Bjudningen började mitt på dagen, så innan vi for dit hann vi med ett besök hos styvfars bror med familj. Inez hade så väntat på Novalie, och de sysslelsatte sig med att prova prinsessklänningar. (Ända gången jag minndes använda kameran!)
 
En riktigt bra fredag och lördag med andra ord, även om vi hade saknat T.

Hösten är kommen.

Publicerat - 2012-10-03 @ 16:02:00
 
Är inte precis den lekande mamman som leker med sitt barn och är med på varje grej hon gör då vi är ute. Istället pysslar Novalie med sitt, och jag försöker sysselsätta mig med "mitt". Kan inte bara vara, blir så uttråkad då. (klart jag sticker in på Novalies kaffebjudningar nu och då, men ni fattar..) Idag kom jag på att jag skulle kratta lite löv, de flesta har ju ändå blåst ner, och vi har så otroligt mycket av dem på gården så kanske bra att ta det i etapper både nu och sedan i vår. Sommarblommorna ute vid vägen tog sig riktigt rejält då det blev augusti/september. Nu börjar de se lite vissna ut, men behåller dem väl ett litet tag till innan jag byter, eller så lägger jag någon tulpanlök inför vårens blomsterperiod. :-)

Rutin ultrat

Publicerat - 2012-10-02 @ 18:09:00
Idag var det så dags för det efterlängtade rutin ultrat. Allt såg och verkade normalt så det är vi nöjda med. Nu kanske vi också vet vem som gömmer sig i magen, men man kan ju aldrig vara 100% säker, så det behåller vi för oss själva. Lite gissningar vore ju  ändå kul, så vad tror ni, är det lillebror eller lillasyster i magen? :)
 
Bild: Privat | Vår lilla plutt, och lillebror/lillasyster v. 10+4.