wasalandia och Malax.

Publicerat - 2012-07-30 @ 16:21:59
I lördags var vi till Wasalandia hela familjen. Novalie trivdes, även om spökhuset som hon varit så på gång att se inte alls motsvarade förväntingarna och hon "skrek" sig igenom det hela. Försökte förklara och säga att det inte var riktiga spöken utan "bara dockor", men ändå ville hon just då bara förbi allt. Så vi var ute lika snabbt igen, nåja, jag lärde inte heller ha gillat det första gången jag gick där som liten och dessutom fanns det ju så mycket annat att göra, besöket avslutade vi med att åka i vattenstockarna och bli lite "avsvalkade" allihopa. :)
 
  
 
 
Lite senare fick T egentid då vi skjutsade honom ut till en villa för att umgås med några vänner. Jag och Novalie drog oss då till Malax och övernattade vid "mommo" där vi hade huset för oss själva medan de var på skäret. De kom hem sedan på söndagen en stund före T anlände från sitt, och vi umgicks då en stund till hemma hos dem innan vi drog hem till vårt eget, med en matpaus vid Tesses Cafe´.

en sommardröm med marräng & jordgubbar.

Publicerat - 2012-07-26 @ 11:50:55
Igår hade jag en ledig dag, och vi hade besök av min pappa och fammo. Jag som inte är någon större tårtbagare hade dagen innan fixat ihop en marrängbotten, som jag och N sedan hjälptes åt att dekorera med vispad grädde, färska jordgubbar och mariannekross. Riktigt lyckad, om än väldigt söt, som det ska vara. :) Det typiska var bara att även besöket hade med sig både sockerkaksbotten, vispad grädde och jordgubbar som de hade tänkt vi skulle göra till fikat, men det fick nog frysas ner för en annan gång. Ibland överträffar man även andra (de vet också att jag inte bakar tårta). :)
 
 
Idag händer inte så mycket. Skall snart iväg på jobb, har kvällstur och Novalie är redan på dagis. Ha en bra dag!

en tur till parken

Publicerat - 2012-07-16 @ 16:51:11
Goddag! Har haft en ledig dag. Dammsugit, tvättat, varit en tur till parken och lagat mat. Hoppas T kommer hem snart för jag funderar på en promenad eller cykeltur ännu ikväll, vill gärna slippa iväg all alone. Varit alldeles för lat senaste tiden, men blir ju så då hälsan inte är på topp. (lågt blodtryck, svindel..) Som tur är verkar det rett upp sig så därför skall man väl börja i någon ända tillbaks. Usch, avskyr att vara sådan latmask som jag varit senaste tiden.
 
  
 
Annars har vi börjat planera för ett nytt bygg/renoveringsprojekt, hoppas verkligen det blir av! Ursprungsplanen var att vi nu i sommar skulle byggt terass på framsidan där vi har all eftermiddags -och kvällssol, men eftersom vi inte verkar få snickaren tillbaka hit förrän mot höstkanten så har vi nu skjutit upp den planen lite, och funderar glasa in den på baksidan och lägga tak ovanför där istället eftersom det skulle förlänga "terassanvändingen"  längre in på året. Sedan finns ännu en plan på hur vi ska "lyxa" till det ännu mera så det verkligen blir så användningsbart som vi vill.. Mer om det sen!
 

en långweekend, vart..

Publicerat - 2012-07-12 @ 12:28:38
Min semster är slut, och nu är hela familjen tillbaka i vardagen. Hade en bra semster, och även om T jobbat  i ett högt tempo (han hade bara längre ledigt över midsommar) och det ända vi hann med hela familjen var en roadtrip till Ähtäri så känns det bra. Vi vet ju att det är såhär sommartid, och istället har vi börjat fundera på en lite längre weekendresa här i höst/vinter med hela familjen. Frågan är bara vart vi skall åka? Sverige och Stockholm är ju alltid ett alternativ, samtidigt som det vore kul med något nytt. Kanske någon har några ideér/tips de kan dela med sig av och som inte ligger mer än max ett par timmars flygresa bort. (måste inte ens vara med flyg)

strandpremiär.

Publicerat - 2012-07-04 @ 19:29:26
Hej! Här lever vi fortfarande. Njuter och försöker ta ut det sista ur semestern. Vädret har ju inte varit det bästa sedan midsommar förrän nu. Så idag var det dags för strandpermiär. Valet föll på Österhankmo och vi fick sällskap av min pappa. Välspenderade timmar. :)