mellandagsrea

Publicerat - 2012-12-28 @ 08:17:00
 
 
Klickade hem en efterlängtad favorit från nelly.com´s rea på -70%.
 
 

att bara vänta

Publicerat - 2012-12-27 @ 19:58:00
Känns som tiden går så sakta. Besväras fortfarande av dålig sömn om nätterna. Och foglossningen har stundtals varit så jobbig att jag bara grinar där jag liggert ihopkurad i soffan om kvällarna. Även halsbränna har jag lyckats få, och den är också värst kvällstid eller om natten då man skall sova. Såhär var det inte alls med Novalie. Försöker ändå njuta av det sista denna gravidtet, då man inte vet om det blir fler, och för att de första månaderna med en bebis kan innebära ännu mindre sömn eller mer trötthet än den man har nu, man vet ju aldrig vad man får.. men oij denna väntan och längtan ändå. Tänk att snart får snusa bebis igen.  :-) -v-
 
 

julafton

Publicerat - 2012-12-25 @ 10:19:00
Så var julen förbi. Novalie har inte pratat om annat än hennes födelsedag, och julafton då tomten skall komma halva hösten, så känns skönt att släppa det nu. Dessutom fick hon sin efterlängtade mumindator, och det nya ordet som användes vid paketöppnandet då hon såg vad som var i paket var; vad coolt! :-) Jag och T hade bestämt att inte ge varandra någon julklapp i år eftersom vi köpt en hel del nya saker till hemmet, och soffan fick räknas in i "årets julklapp" åt oss själva. Av föräldrarna fick vi bara små och nödvändiga saker som lite utelmapor, "islykta", strumpor, handskar osv. Hoppas ni alla haft en god jul!
 
 
Novalie väntar spänt på tomten och paketen. Hon fick så mycket så jag fick offra min plats i
soffan så allt skulle ha plats.. :-)
 

paket hämtningar och lämningar samt sjukt knä.

Publicerat - 2012-12-21 @ 10:10:00
Igår hade vi fullt upp hela dagen. Fick äntligen hämta hem vår nya soffa från JYSK, men den ligger ännu kvar i sin förpackning, eftersom vi begav oss till Vasa så fort vi lämnat av den hemma. Gick runt i olika affärer i Stenhaga, fick köpt lite julklappar, åt middag på Rax, for och lämnade ett zbh-paket via en kompis, för att slutligen ta en snabbfika hos Simon, Soffi och Iggy samtidigt som vi hämtade hem badtunnan. Klockan var 23 innan vi var hemma! Idag har jag riktigt sjukt i knä och hö.ben/höft.. är som jag skulle ha sträckt knä. När jag steg ur bilen hemma igår ville jag knappt kunna gå utan att halta fram.Tror inte det hör till foglossningen i alla fall, utan säkert råkade jag sträcka knät/benet när jag plumsade ner i snön vid ett dike igår då det var mörkt och vi sökte Novalies Puh björn hon tappat när vi skulle åka hem. Får försöka vila så gott det går, men borde iaf slippa iväg på ett butiksärende och via jobbet för att hämta hem en läcker julkorg som lär vara årets julklapp. :-)

Novalie 4 år

Publicerat - 2012-12-18 @ 18:11:57
  
Idag har vi då själva firat vår prinsessa som nu är 4 år! Kan inte fatta vart tiden tagit vägen!! Från bebisjoller till en som börjat prata meningar med nykabi/jeppis dialekt. :-) En glad och framåt tjej är det i alla fall, och till och med jag blev som barn pånytt då vi tillsammans myste ner oss i soffan efter middagen och paketutdelning för att se aladdin filmen hon fått. Nu är det bolibompa på barnkanalen som gäller och efter det blir det bastubad för hela familjen innan vi säger godnatt till denna tjej. Imorgon skall hon firas på dagis, och hon ska bland annat få baka rulltårta med en av "tanterna" som de ska bjuda resten av gruppen på. Fin tradition som de ordnar för alla barn då de fyller/fyllt. Grattis kära dotter, vi älskar dej. -v-
 
 

dagis julfest.

Publicerat - 2012-12-17 @ 19:19:15
  
Så var årets julfest på dagis förbi. I år var det Novalies avdelning "Knyttena" som stod för luciatåget.
Efteråt bjöds barn och föräldrar på glögg och saft. Tycker det är så mysig känsla då allt är utomhus!
Fick julstämning. :-)  -v-
 
 

kalaset

Publicerat - 2012-12-17 @ 08:37:51
Imorgon fyller vår skatt fyra år, och det firades med närmaste släkten igår. Novalie som pratat om sitt kalas och tårtan i minst två månader redan fick då äntligen det som hon velat ha; en prinsesstårta med bild av aladdin och jasmine på den flygande mattan. I övrigt bland presenterna bestod även de mest av olika "prinsesssaker" då hon fick både väggklocka och egna glas, pengar av mommo till en prinsessklänning (om inte tomten kommer med det?) mm. Så var en glad men mycket trött firare som vi nattade igår. :-)
 
 
Även en kaffekokare i miniatyr av obh-nordica var uppskattad leksak, då hon vill ha allt som mamma
och pappa har då hon skall bjuda på "fika" i sitt rum :-)
 
 
 
 

hemmagym & spa (bilder)

Publicerat - 2012-12-15 @ 16:29:00
 
Här är ledbelysning på kortsidorna av spegeln som vi nyligen fixad, går att ha i flertalet
olika färger eller ställa in så det ändrar sig själv vartefter.
 
Redskapen som finns i gymmet är en blanding av begagnat/nytt som T samlat på sig under
flera år!!!
 
Vårt utomhusspa i väntan på premiärdopp!
 
 

när någonting händer.

Publicerat - 2012-12-13 @ 21:00:04
Har hänt en hel del här hemma denna vecka. Vår hemmagym börjar vara så gott som färdig inrett, -alla stora saker har äntligen hittat sin plats, snart kommer soffan till "spisrummet", och så har vi även lyxat till det med ett spabad. Bilder på allt får komma sen. Inte hunnit med det ännu. :-)
 
  
 
Annars har vi "firat" lucia eftersom det är den dagen idag. Novalie fick en luciakrona av sin fammo för ett litet tag sedan, och idag fixade vi med batterier så ljusen skulle lysa, och sedan gick hon runt här hemma och lussade "santa sofia" för mig och T innan läggdags. Fint så. :-)
 

Julstämning.

Publicerat - 2012-12-11 @ 19:32:00
  
Igår pyntade vi granen och idag åkte ljusslingan i. Riktigt mysigt här nu. De pyramid liknande jullamprona i vardagsrummsfönsret är stor favorit. Kunde ha flera stycken! :-) Och som ni ser kör vi turkost i år. Nästan så jag hade velat ha lite rosa med, men om sambon ger lov kanske det får bli till nästa år och fullt ut då istället. ;)
 

Barnvagn beställt!

Publicerat - 2012-12-10 @ 18:12:00
 
 
Utan att ha testat så har vi nu beställt vår barnvagn. En sprillans ny Emmaljunga citycross. Var en utmaning för mig eftersom de inte pratar eller förstår så mycket svenska vid affären i Seinäjoki, och min finska är ungefär som deras svenska, men med bekräftelse mejlet jag fick av dem verkar det som beställningen gick fram, och i januari/februari kan vi alltså hämta hem vår vagn! (vi är så i god tid ;)) Varför det blev emmaljunga och jag vågar beställa något utan att själv testa beror på att det är ett märke av hög kvalite, och jag har aldrig hört någon klaga alltför mycket. Vagnen verkar dessutom passa de behov vi anser en vagn skall ha. Vi har också en emmaljunga från tidigare, scooter som vi har/haft som sittvagn till Novalie, och jag har älskat den! (Men den ska säljas då vi får vår nya och hon inte åker så mycket vagn mera. Så känner du eller någon annan sig intresserad av att köpa en bra begagnad emmaljunga scooter - hojta till. (färgen går delvis i rosa, ca 2 år gammal.) ;))
 
 
 

lite tankar om framåt. (dethär med amning)

Publicerat - 2012-12-08 @ 19:06:00
Läste just en blogg om en tjej som nyss blivit mamma för första gången. Om hennes uppgivenhet, och hur hon kände sig dålig för att deras bebis skrek och grät konstant, och då han äntligen somnade var det nästan pga utmattning. Att hon gjorde precis som man skall, ammade flera gånger och länge, att han fått olika dropapr för magen och slutligen gick bra upp i vikt precis som han skall.. ändå detta fortsatta gråt och missnöje. :(
 
Detta fick mig att genast tänka tillbaka på första tiden med Novalie. Trots att hon alltid varit en snäll och lättskött bebis som sovit så gott som hela nätter redan från 6-7veckor ålder minns jag såväl hur allt (med samma känsla) startade då hon var just blivit två veckor gammal. Hur vår tös aldrig på 3 månader ville sova dagtid (hon hade tack och lov sin skrikperiod då), hur jag konstant ammade, aldrig hann duscha eller göra ordentlig mat åt mig själv. (levde typ på smörgåsar och rasade själv i vikt) Men att hon ändå mådde bra och gick upp som hon skulle (typ 1000gr) på en månad. Så självklart fick jag ju det stöd man får från rådgving med amning, och bekräftelse på att jag alla gånger hade tillräckligt med egen mjölk. Ändå mådde jag själv piss, för kändes som jag inte hade någon kontroll då hon var sån, trots att det var bra jobbat. Försökte pumpa bröstmjölk sedan för att T skulle kunna avlasta, men det funkade inte alls. Fick ut 20ml på 45 min! Om detta skulle motsvara vad vår dotter fick förstod man ju själv varför jag behövde amma så mycket och konstant. Och trots att amning är en bra grej så började jag överväga det, för jag behövde också få må bra! Minns hur vi (jag) sedan kämpade för att hon alls skulle ta flaskan, och när hon äntligen accpeterade den vid 2 månader var det som en stor sten föll från mitt bröst. Jag trappade stegvis ner amningen och därefter blev hon också en nöjdare bebis dagtid.
 
Folk får alltså säga vad de vill om amning, hur bra det är för barnet, och hur normalt allt detta med skrik och kolik är, men för mig är det viktigt att själv också må bra och orka. En mamma som mår bra, har också ofta en bebis som gör det, oavsett vad man väljer, och sedan är det min kropp! Detta betyder inte att jag kommer välja bort amning denna gång, men att tröskeln för att jag förr byter till ett annat alternativ om jag inte mår bra är lägre.
 
Sen vet jag också att bara för jag kände och hade det såhär med N måste det inte innebära samma nu med nummer två. Men jag tycker det är så otroligt viktigt att ändå veta vart man har sig själv i detta läge ifall det skulle ske. Kommer nämligen alltid finnas folk som påverkar och försöker pressa på en med det ena eller andra utgående från deras erfarenheter, och som nybliven mamma är det svårt att veta sin egen gräns ibland för man gärna vill vara dendär "duktiga" och göra vad som förväntas. Vad skall annars vi kvinnor med två börst till om vi inte skall kunna använda dem till våra barn... Som sagt: Lyssna istället till ditt inre och lita på det, så löser sig resten. Du är bra som du är för just din bebis.

en liten julklapp beställd.

Publicerat - 2012-12-07 @ 19:24:00
Då det inte blev något av den planerade shoppingen med kaarn idag, så blev det istället att vi ringde stället och frågade om varan vi var intresserade av. Så i nästa vecka borde vi få denna soffa till spisrummet. T ville så gärna ha en i läder, och själv tycker jag det passar bra in då hemmagymmet ligger intill. Ger lite mer maskulin känsla. Egentligen är den 20 cm för bred då vi har en dörr ut till bakgården där, men T hade någon egen fundering på hur det skulle lösas så får se om det går att gör något av det eller om de där centimetrarna inte stör kanske den får vara som den är. Soffan hittar du på JYSK. (varuhandeln som är lite som ett andra IKEA ;))

denna fredag.

Publicerat - 2012-12-07 @ 15:54:00
Novalie har varit på dagis efter nästan en vecka ledigt, oc eftersom de flesta jobb "står stilla" för T nu när det blev kallt så hade vi sett framemot att utnyttja det för lite kvalitetstid med b.la shopping. Istället dök det upp ett jobb akut för hans del så då passade jag istället på att tillbringa hela eftermiddagen i köket och baka mockarutor (för N´s kalas) och sedan pizza till middag. Konstaterade att det var bra att börja baka i tid inför kalaset eftersom glasyren till rutorna inte räckte enligt recpet, och då jag skulle laga mera så sket det sig totalt då jag råkade spilla för mycket florsocker, och sen tog paketet slut. Glasyren räckte således till typ hälften av rutorna, så blir att baka mera efter helgen. Tur att pizzabaket blev lyckat och den blev lika smarrig som alltid i alla fall. (om man får skryta på sig själv :)) Dagen har på så sätt gått fort och nu är Novalie hemma igen, och sambon påväg ur jobb. Den sist nämnda kommer vi dock  inte se så mycket av eftersom han skall på grabbkväll med några kompisar i Vasa, så istället blir det kvalitetestid med dottern för min del, och till det har jag lovat henne ett riktigt fredagsmys med chips och dipp. Säkert trevlig fredag det med. :-)
 
 
 
 

Foglossning.

Publicerat - 2012-12-05 @ 18:07:21
Blev ett besök hos läkaren igår eftersom "ryggvärken" vägrat ge med sig utan istället blivit värre och värre. Kan knappt stå eller gå längre stunder nu utan att det skall kännas i bäcken, ben och stråla från korsryggen upp mot mitten, så nu är diagnosen foglossning skriven. Inte alls trevligt skall jag säga. Detta innebär då också att jag nu är sjukskriven och hemma från jobb tills mammaledigheten börjar.

Glad lillajul!

Publicerat - 2012-12-01 @ 13:20:00
Med önskan om en glad lillajul och första advent. Önskar Novalie, Kristina & Thomas.