Det svänger.

Publicerat - 2013-07-27 @ 21:57:00
http://youtu.be/nDZxOsRkHJc
 
 
Idag har lilltjejen fått in hur man svänger från rygg till mage, fem månader och en vecka gammal. Snart är det väl slut på lugnet och full fart som gäller. Dags att tänka på säkerheten, och byta blöjbytandet från skötbordet till golvet. Så roligt då det händer mer, men vart försvinner vår bebis? Tudelad känsla. 

fullt upp att bara leva.

Publicerat - 2013-07-26 @ 14:37:00
Här rullar tiden bara förbi, och plötsligt var det veckor sen man skrev något. Men vi mår bara gott, och njuter av dagarna tillsammans med familj, släkt och vänner. Nya som gamla bekantskaper har det varit. Och det är så himla kul! Just nu pågår Jakobs dagar här, men har faktiskt inte varit och spanat in något speciellt program. Igår kväll blev det i alla fall lite egentid då jag var med Malin  in till stan på en "drink". Härligt med sånt mellan varven också! Slänger in lite bilder från senaste tid, och för de som vill kan man alltid kolla in min instagarm; litenhimmel. Blir kanske fler uppdateringar där än här just nu. Hoppas ni också mår gott, och njuter av att värmen äntligen är tillbaka!
 
  
 
 
 
 
  
 
  

Äntligen kan man ha rätt byxor.

Publicerat - 2013-07-03 @ 20:56:00

Jo, det var ju sant. Idag när jag städade mitt klädskåp kom jag mig för att prova ett par byxor jag hade innan jag blev gravid, men inte kom i sist jag testade pga mina enorma lår som kommit till (tydligen dit det mesta satt sig under garviditeten). Idag passade de till min förvåning precis. Trots att jag varken tränat eller gjort något vidlyftigt med kosten. (Jo, har ätit en glass om dagen senaste vecka, sommar, sommar.. you know ;)) Så kanske vi skippar den där träningen jag sagt jag skall komma igång med på allvar ännu en månad.. varför stressa? Mer glass åt folket istället. :)

onsdag i bilder.

Publicerat - 2013-07-03 @ 20:33:00
  
  
Milea som sovit hela nätter i drygt en månad hade ett bakslag idag, halv fem låg hon pigg i sin säng och hade gymnastik med att lyfta upp fötterna i luften och gripa tag i tårna med händerna. Hon gör det hela tiden nu då hon hittat sina fötter. Trodde först klockan var sju, åtta då hon började ha ljud från sig så hela dagen har varit lite "upp och ner" idag då man äntligen tyckte man annars börjat få rutin på ätande och sovande. Märker än en gång hur bortskämda vi blev med Novalie som sov 11-12h pass från 6-7v ålder och typ alltid gjort därefter. Gångerna vi vakat med henne har nog gåt att räkna på en hand knappt. Men nu var det ju så att man inte skall jämnföra. :)
 
Dagen har annars igen varit rätt slö till en början. Var så glad då solen visade sig från morgonen, men då vi skulle gå ut som planerat efter lunch hade de mörka molnen åter dykt upp på himlen, det blåste som bara den och plötsligt öste regnet ner. Någon åska har vi däremot inte hört, trots att det lär ska ha åskat i "Nykabi", och inte heller har haglet som lär ska ha fallit i Kvevlax slagit oss. Nå, jag kom på att vi hade ett set med vattenfärg som blivit köpt för säkert året sedan, men aldrig använts, så plockade fram det och började måla. Vi kanske inte åstadkom några Picasso målningar, men man ju låtsas. :) Kort efter att vi var färdiga med målandet hade det klarnat upp igen, så nu på kvällskvisten då T kom ur jobb avnjöt vi glass ute på terassen innan vi gick en kort kvällspromenad. Oscar (hunden) hade vi med oss också. Stannade till en stund i parken som oftast, och Novalie träffades genast på en pojke från hennes avdelning på dagis som hon började leka med.
 
Nu är vi i alla fall inne igen. Yngsta barnet sover, och äldsta hänger med pappan i hemmagymmet. De såg inte varandra alls igår, då T var hem från jobbet först runt midnatt, så hon får vara uppe en stund ännu.

fin kväll.

Publicerat - 2013-07-02 @ 22:33:04
 
 
Äntligen fick man åter se solens strålar som varit väl gömda bakom regnmolnen hela dagen. Milea var dessutom extra kvällspigg, så varför inte spendera hennes vakna tid ute, och se naturen på närmare håll än genom fönstret. Blev också en presentation av Oscar vid hans hundhage, och Oscar skulle förstås besvara det med att skälla till högt av glädje, vilket kanske inte uppskattades så mycket hos lilla fröken, men de vänjer väl sig. Ännu har Milea annars inte visat sig så värst känslig för något speciellt ljud eller främmande människor. Novalie hade vid en viss ålder en period där man inte kunde skratta högt om man kollade en rolig film, eller pratade med någon som sa/gjorde något roligt/tokigt så man bara behövde skratta. Tur de ofta växer ifrån sånt till sist. Tänk om man behövde gå omkring och vara allvarlig jämnt. :) Milea har annars som bilden här ovan börjat ha väldigt mycket händer och fingrar i mun, däremot dregglar hon inte så mycket, men kollar man i hennes mun har man i ett par dagar sett att det börjat ljusna upp rejält fram i tandköttet i nedrekäken, och man ser början på två små tänder som vill börja spricka fram. Undras om hon får dem redan vid fem månader, Novalie var nästan 6 månader då hennes första tittade fram. Spännande!

tiden som bara rusar och allt man vill hinna.

Publicerat - 2013-07-01 @ 18:09:31
Vi blev utan internet i nästan en och en halvvecka, efter en felanmälan märktes en sladd som trillat ner ur en ledning, men nu fungerar allt igen = Frid och fröjd, men vad har då hänt sedan senast. Inte så mycket eftersom jag var sjuk stor del av förra veckan.
 
  
Men i helgen hade jag min syster på besök. Hämtade henne på busstationen fredagkväll. Hade inte berättat åt Novalie vem som skulle komma, så hon blev förtåss jätteglad då hon såg vem som kom. T har vi haft i Helsingfors på träningsläger hela helgen, så därav passade det bra med extra sällskap här hemma. På fredagen kollade vi filmen Trassel med Novalie, och sedan var det meningen vi skulle se en annan film då barnen somnat, men istället satt vi och småpratade till klockan ett, varav vi tog natt i hopp om att hinna till stan på lördagsförmiddagen. Istället tog vi sovmorgon till klockan tio, halv elva, så den planerade lunchen fick bli frukost. Åkte in till stan och kollade rean. Tyckte inte det fanns så mycket. Hittade bara en tunika åt Novalie som jag länge spanat på, men tyckt varit för dyr. Nu var den på -50% och bara några storlekar kvar, varav en passade henne perfekt, så fick bli den. Sedan blev det också ett par byxor inför hösten åt henne, och sedan hittade jag en vit stickad/virkad tröja åt mig själv! Länge sedan man köpt något till sig själv i affären, så tyckte jag var värd det. Hittade en t-shirt åt T också, men tyvärr var den för stor så får byta den nästa gång jag far till stan. När vi kom hem från stan blev det tortillas till middag, och sen blev det igen bara att kolla en massa filmer. Hade planerat in betydligt mer utetid och strandbesök, men var ju bara mulet och regnade så det blev ju som det blev. På söndagen hann vi inte med så mycket mer än lite lek med barnen och lunch, innan det var dags att skjutsa syster till bussen igen, och sedan började något som bara kändes som en evig väntan på att pappan i huset skulle komma hem igen. Och strax efter klockan 20 var han äntligen hemma. Novalie som fastnat för diverse småkryp, och gärna ska ha fångat ett som annat då hon är ute fick ett utrustningsset med tillhörande väska för det. En sak med "glasboll" på ändan som man fångar krypen i, och sedan en burk där man kan sätta ner dem och kolla med förstoring. Tyvärr har denhär morsan inte orkat sig ut idag (då solen varit frånvarande) så ännu är det otestat. Börjar bli led att det bara är mulet, regnar eller kommer nån enstaka regnskur nu som då. Var är vädret vi hade sista veckorna i maj?
 
Får ju dessutom panik av att halva sommaren näsan gått, utan att man gjort något mer än det mest vardagliga besöken. Det ska vi i alla fall ta tag i nu. :) Så fort vädret tillåter, och T har ledigt skall vi till Wasalandia. I nästa vecka får min mamma dessutom semester, så då är planen att jag och flickorna skall fara till Malax och vara där ett par dagar. Hoppas på bra väder så man kanske kunde vara vid deras villa. För en båttur vore riktigt fint. :)
 
Vad är era sommarplaner/vad har ni gjort hittills i sommar?