intensivt, nytt och lärorikt.

Publicerat - 2012-01-30 @ 19:36:07
Varit en intensiv och bra dag. På jobbet fick jag lära mig något nytt, men inte svårt; och det var att ta bort agraffer. Tycker om att lära mig nya saker, smått som stort, och det är kul då man ser att man utvecklas och blir säkrare på sin sak vart efter och jobbet jag har nu ger mig verkligen detta, bara man kommer över de första hindren. :)



Hemma har det varit lek och bus med Novalie som stått i fokus. Det har byggts pussel och spelats "råttfällan". Fick dessutom höra från dagis idag att hon är så duktig där och har sån ro. Att nåt hon tycker bra om är att baka, och hon lär ska kunna sitta länge och kavla och knåda deg så det borde vi verkligen göra hemma snart också. Är ett tag sedan man bakat nåt nu. Hon börjar bli så stor... -v-

Nu är det bara surret av tvättmaskin och ljudet av tv:n som hörs. T for på hockeyträning och Novalie sover. Funderar själv göra det sist nämnda. Så trött. Och så var man ledig två dagar igen.

från thai till efterfest.

Publicerat - 2012-01-29 @ 20:12:56
Hade en riktigt trevlig kväll igår. Började med att jag och T delade på oss för att umgås med vänner på lite olika håll. Jag hade bestämt träff med Carola, och vi åkte till en mysig thailändsk restaurang intill cinemabowlingen, innan vi valde hyrfilm och makuuni godis (istället för den planerade bion) - åkte hem till Carolas för att kolla den, innan klockan närmade sig midnatt - och vi tyckte att det började bli dags att röra på oss in till stan.

Valet föll på O´malleys för att kunna spela lite biljard, och medan vi var där gick T och hans vänner förbi och meddelade att de skulle till rocktails Vi mötte upp dem där en stund senare och kvällen avslutades sedan med en mindre efterfest vid Carola, där jag och T övernattade.

Tack Carola!

Gissa sedan vilken glad tjej som mötte oss i dörren och överöste oss med pussar och kramar när vi anlände till  "fammo och faffa" för att hämta henne idag? ... Älskade Novalie, vi älskar dej bara så mycket .. -v-

lördag.

Publicerat - 2012-01-28 @ 09:35:35

Dagens program är:

* snart åka iväg på ett förmiddagspass bodycombat på gymmet
* föra Novalie till "fammo & faffa", medan jag och T styr kosan mot Vasa.
* T ska ut med grabbgänget, och jag skall ha tjejkväll med världens bästa Carola. -v-

Återkommer imorgon.

favorit rummet

Publicerat - 2012-01-27 @ 17:35:58
Spisrummet är mitt absoluta favoritrum då mörkret faller sig på om kvällen, och vi kommer på att vi ska lägga upp en eld i spisen. Finns inget bättre än att bara sitta där, tillsammans med den man älskar, och diskutera om smått som stort.

de senaste dagarna.

Publicerat - 2012-01-26 @ 13:51:03

Jag vakade från tisdag-onsdag natt, och hade glädjen att få ha en studerande med mig eftersom jag är handledare just nu. Kändes som natten gick så fort, och så var det rätt lugnt. Så igår sov jag nästan hela dagen från och till (så bra det blir med en sambo som är hemma och har tusen ärenden att göra och glömmer hemnycklarna i bilen så man ska behöva stiga upp och  låsa upp dörren varje gång han kommer tillbaka med lastbilen för att sedan dra iväg på nåt igen...) Sedan var han och hämtade Novalie från dagis, och det blev en lugn familjekväll i soffan där vi alla låg och kollade tv... Strax innan Novalie skulle och sova fick jag mig ett ryck av energi och de sista gula tapeterna på väggarna i vardagsrummet blev ett minne blott.. Nu är det bara detdär sista lagret som måste fuktas för att få bort det som är kvar. "Jippii!" -Tror det kommer ta sin lilla tid, men det ska väl gå.

Idag har vi uträttat en massa små ärenden; min bil är äntligen besiktigad, vi åt lunch vid strandis cafeét i Larsmo, vi har handlat, hämtat handskarna T glömde på dagis då han hämtade Novalie igår, och så har jag dammsugit nedrevåningen. Snart skall jag börja med maten.

Jo, så var jag ju på ett pass bodycombat i tisdags också. Och fixade lite färg på min annars så vinterblekahy genom att sola lite solarium efteråt. Inte så hälsosamt i längden, men lite "vardagslyx" ska man ju unna sig ibland då man har tillgång till det.

mysig måndagskväll.

Publicerat - 2012-01-23 @ 22:48:26
Jobbat morgontur, och efter det har det varit en riktigt lugn och mysig hemmakväll. Ägnat mycket tid åt Novalie; det har hoppats och skuttats på dynor/filtar, vi har badat bastu, och efter kvällsmålet blev det att läsa om "snövit" ur boken prinssesornas godnattsagor. Sen somnade hon på fem röda. Jag har kollat mammor och minimodeller på tv3, T har hunnit komma hem från sin hockeyträning - och snart skall även vi krypa ner under täcket. Det var den måndagen.

knapra tapet .

Publicerat - 2012-01-22 @ 11:26:10

 
Nu har vi börjat riva tapeter. Tre lager som skall bort i vardagsrummet, två är redan borta. Kan redan se slutresultatet framför oss, och vilken känsla för ögonen att se den gul fula tapeten försvinna.

en lååååång promenad.

Publicerat - 2012-01-21 @ 18:44:44
Kom just in efter att ha tillbringat en och en halv timme ute på lång promenad. För att se lite annat nu då vi känner till den vanliga rutten runt "gamla sidan" av sandsund där vi bor, valde vi en helt annan rutt som ingen av oss gått förr. Hamnade förstås på lite omvägar, men hem kom vi ju och vad är bättre än frisk luft! ;) Nu ska intas lite kvällmål och sen blir det att mysa framör en film.

teståkning.

Publicerat - 2012-01-20 @ 20:00:53

 
Så testade vi de nya skidorna. Gick bra så länge hon gick fram, men när godhjärtade pappa sedan ville visa mer teknik hur man skulle göra med stavarna var det färdigt. Hoppas det snabbt är glömt, för jag är säker hon kommer börja gilla det ju mer hon får öva.  Men det är ju just det också; att man måste öva, och att man inte kan allt första gången - vilket inte är det lättaste att förklara för en treåring som vill kunna allt själv direkt, annars kan man inte och då får det vara.

Gungstolar i modernare/uddare variant

Publicerat - 2012-01-20 @ 13:38:09


1. "mammas gungstol" 2. Eames 3. Snooze 4. Emmabo 5. Sting Ray 6. Kartell

Själv gillar jag Eames och Emmabos, de andra har något väl saftig prislapp, och ettan och sexan ser inte på utseende ut att vinna något i bekvämlighet.

Funkykidz start

Publicerat - 2012-01-19 @ 19:39:38

    
Så hade vårens kurs av funkykidz dragit igång. Vi gillar -v- :)

De första skidorna och skidskorna.

Publicerat - 2012-01-19 @ 19:36:43

De skall börja skida på dagis om ett par veckor. Efter att ha efterlyst begagnade skidor med tillhörande skor på olika sidor på nätet, föll valet slutligen på ett par splitternya från Mysports. Några tior dyrare än Halpahallis, som inte hade den rätta längden, men så tuffa och fräsiga i färgen att jag också kanske skulle behövt investera i ett par. Hoppas bara frökens skidglädje infinner sig lika mycket, som glädjen över att få dem var. 

Vi har kollat på golv!

Publicerat - 2012-01-18 @ 18:52:05
Idag har jag haft bilen på service i Nykabi, så vi har tillbringat största delen av dagen där. Förutom att besöka T´s föräldrar under tiden så har vi också varit och kollat på golv, och nu har vi bestämt vilket det blir. I vardgasrummet och sovrummet blir det ett laminat med hög kvalite och vit/askljusgrå till färgen. I garaget som sitter ihop med huset, som fungerar som hemmagym, kommer vi lägga in en golvamatta som påminner om trägolv i ungeär samma ton som laminatgolvet. Eftersom de inte hade alla golv i lager, och vårt var ett av dem så kommer de beställas ännu innan vi får dem. Samtliga väggar i de rum vi gör nu kommer vi måla vita, men bakom sängen i sovrummet kommer en fototapet som jag tidigare skrivit om upp. Även golvlisterna kommer att bytas ut eftersom vi vill ha dem vita, men inte vill måla de som redan finns. Mycket vitt alltså, men vi gillar. Äntligen börjar det ske nåt konkret. :)

Äta bör man, annars dör man.

Publicerat - 2012-01-17 @ 19:55:59



Idag när jag kom hem från jobbet och hämtat Novalie på dagis blev det att göra korvsoppa till middag. Tycker soppa är en suverän måltid eftersom det innehåller allt man behöver och du slipper stå och hacka sallad och röra i flera grytor samtidigt, men det tar ju ändå minst lika mycket tid om inte mer eftersom du ska skära och hacka allt innan du kan börja på. Visst, det finns ju sopprötter så sparar du lite jobb då du bara behöver förbereda hälften, men jag tycker färska råvaror är det bästa. Soppa, är nog en av de få rätterna jag inte fuskar med något halvfärdigt i. ;) När vi hade ätit färdigt hade jag föreslagit åt T vi skulle ta en kvällspromenad ute hela familjen. Tycker det skulle suttit fint då det inte var så kallt och blåsigt idag, men istället somnade jag på soffan, och när jag vaknade var klockan så mycket att vi skulle börja lägga Novalie. Får hoppas på bra och gott väder imorgon istället för nu har jag ett par dagar ledigt igen. En tanke under dessa dagar är att vi aktivt skall börja göra nåt åt våra renoveringstnakar som jag babblat om i all oändlighet snart.. Har sagt åt T att det är under dehär dagarna som vi ska försöka kolla ut golv och färg så vi får göra en helhetsbild av allt och kan börja på. Annars har vi sommarn här innan vi ens hinner blinka, och då är det fullt upp igen.

städat, gymmat

Publicerat - 2012-01-15 @ 18:54:21
Medan Novalie åkte med T till fammo och faffa i Nykabi passade jag på att åka till Prisma och handla i lugn och ro, vika tvätt och städa nedrevåningen. Jag hann också laga mat innan jag åkte iväg till gymmet för ett pass bodycombat. Funderade ett tag på att skippa det, men som vanligt så känns det så bra bara man kommer sig iväg och passet drar igång. Kände hur jag fick en massa extra energi och bara tyckte det var så kul att vara där. Denna vecka skall jag försöka hinna minst 2ggr, och på torsdag är det dags för Novalies älskade funkykidz igen.

brand, och middag med vänner.

Publicerat - 2012-01-14 @ 21:10:31
Dagens planer var från början att vi hela familjen skulle åka till tropiclandia med ett par vänner och deras barn, men pga T´s vattkoppor för någon vecka sedan så har den planen skjutits upp. Istället fick Novalie tillbringa tid i Nykabi* hos fammo och faffa, medan vi åkte till Vasa för lite egentid med vänner och middag på Pancho Villa.

* när vi nyss kommit till Nykabi fick vi veta att det kom massor med rök från ett visst ställe, efter en stund hörde vi sirener och for och kollade vad det rörde sig om. Visade att en industribyggnad på minst 30*100meter brann. Då vi kom dit stod lågorna redan över halva byggnaden och när vi for därifrån cirka 15 minuter senare hade branden redan nått till andra ändan av byggnaden. Allt totalförstördes. Att det kan gå så snabbt. Usch.. :/

på ryggen

Publicerat - 2012-01-13 @ 19:12:42
Då jag och min lillebror var småa hade vi en speciell rutin med vår pappa innan läggdags. Precis den har Novalie börjat med nu också, och det är att jag skall bära henne på ryggen till sängen. Har inte ens lärt henne det medvetet, utan efter att det bara blev så en gång så hänger det kvar. Samtidigt som man börjar vara lite led det hela, kan jag inte annat än gilla likheten. :)
- -
Onödig info; idag har jag annars klarat dagen utan sötaker. Har ätit "nyttigt" hela dagens. Skippat kolhydraterna och ätit salladslunch på jobbet med rågbröd, och hemma blev det även sallad men med ugnslax. Tänk om man kunde leva såhär ett par veckor framåt nu. Då kanske man kommer ner till dedär 56-57kg där jag trivs som bäst. Strävar alltså inte efter att bli pinnsmal, utan fullt normala kilon till mina 164,5cm. Just nu står vågen mellan 61-62, beroende på tiden på dygnet man väljer att ställa sig där. På söndag blir det gym!

inte igen, denna gång menar jag det.

Publicerat - 2012-01-12 @ 18:07:40
Dagens lunch; en stor portion grönsallad, 2 rågbröd, en filkopp.
Dagens middag: 1/4 bit av en metripizza eftersom vi hade kurs på jobbet och ingen orkade kocka idag.
Dagens efterrätt: en bit av prinsesstårtan från igår..

.. och nu med det sista så frågar jag mig själv bara; VARFÖR? Hur kunde det gå såhär? Nåja, snart är den slut så slipper jag se den varje gång jag öppnar kylskåpet. Sedan lovar jag att vi inte  ska ha någon tårta hemma förrän tidigast vid mitt födelsedagfirande i maj. Så det så!

försenat födelsedagsfirande..

Publicerat - 2012-01-11 @ 19:51:14
T har besök av några vänner. De har bjudits på kaffe och tårta, och jag som skulle börja mitt hälsosammaliv utan sockerintag en tid framåt - och var stolt över att kunna komma hem och säga att jag skippade efterrätten på jobbet - kunde ju förstås inte motstå frestelsen här hemma. Och det blev inte bara en tårtbit, utan två. Dessutom borde jag verkligen komma igång med träningen igen också, minst 2ggr/vecka. Skärpning!

snart off to kvällstur.

Publicerat - 2012-01-10 @ 10:02:08

T är på jobb - och Novalie dagis, tvättmaskin rullar och jag ska fixa ihop en snabb lunch och förhoppningsvis hänga tvätten innan jag åker iväg till jobbet. Arbetstur 1/4 kallar innan jag får en ledig helg.

en ledig måndag

Publicerat - 2012-01-09 @ 21:45:00

Har varit ledig idag. Är det något jag uppskattar med skiftesarbete är det just dethär att vara ledig bara sådär i början av en vecka eller mitt i. Idag har jag ägnat lite mor-dotter tid åt Novalie och vi for till rummelbacken i Nykabi, då jag ändå hade ärenden i staden idag. Härligt med vinter, endast någon få minusgrad och få vara ute. Gör verkligen gott för själen. Då T kom hem från jobbet valde jag att skippa dagens gympass för jag kände mig så matt, istället önskade jag fara och se på nya träningskläder i lugn och ro, men väl vid sportaffären gjorde utbudet mig besviken. Får nog ge allt och leta vid något besök till Vasa eller Kokkola.. Istället slank jag in på lindex och kom hem med en leoprad mönstrad tunika/klänning åt Novalie och ett diadem. Hon blev så glad, ville genast ha den på sig och gjorde piruetter och dansade framför spegeln så den skulle fladdra. Helst hade hon velat sova i det nya plagget också, men fick henne lirkad då jag sa hon får bära den på dagis imorgon... :)

en glimt utanför fönstret på jobbet

Publicerat - 2012-01-08 @ 22:17:07
Mitt i kvällsskiftet ringde det på min privata telefon, självklart svarar jag inte mitt i jobbet, såg dessutom att det "bara var T" och han vet ju var jag är, men då han ringer medsamma en gång till tycker min kollega att jag kan svara... Jag svarar och undrar vad som är viktigt. Då frågar han om jag står vid ett visst fönster på jobbet och jag säger "jo". Han säger jag ska kika ut och då står han där med Novalie på gården, och jag hör via telefon att hon glatt skriker "mamma" samtidigt som vi vinkar åt varandra i fönstret. Tydligen hade de fått tråkigt hemma, åkt  hem till fammo och faffa, för att sen åka och pulka till rummelbacken som ligger ganska när mitt jobb, vilket sedan gett T ideén att visa henne var jag jobbar. Så nu vet hon. <3

3D väggdekor

Publicerat - 2012-01-07 @ 17:48:47



 

 

Annorlunda & snygga. En sådanhär vägg skulle gärna få flytta in hos oss i
framtiden. Av dessa är bild nr 3 min favorit.

hade gömt bort denna söndag

Publicerat - 2012-01-06 @ 09:07:20
Alltså, det är ju trettondagen idag, vilket betyder söndag. Och jag som hade planer för denna dag, och skippade handlandet igår bara för att det inte ännu behövdes, men idag behöver jag ju. Kanske det nya ABC här har öppet, hoppas? Men säkert går det bra att leva på vatten och bröd också, och sedan finns det ju alltid nåt i frysen.. men jag som var så sugen på lax till middag idag, lax! Åhh..

New update:
Tacka vet jag ABC! :)

TRE ÅRS KOLLEN

Publicerat - 2012-01-05 @ 11:16:46
Då var Novalies treårs koll avklarad. Såhär har mycket har vår tös växt under dehär åren;

Födelselängd: 56 cm
Födelsevikt: 3695 gram

1 år
Längd: 78,3 cm
Vikt: 10960 gram

2 år
Längd: 89 cm
Vikt: 14,4 kg

3 år
Längd: 97,5 cm
Vikt: 17 kg

Thomas fyller år

Publicerat - 2012-01-04 @ 19:35:05


Grattis på födelsedagen älskling..!! -v-

att sova bort dagen

Publicerat - 2012-01-03 @ 15:38:01
Jag hade vaknatt, och det var nog en av de lugnaste jag haft. När jag kom hem imorse hade T klätt Novalie och jag förde henne till dagis, och när jag kom hem igen var det bara att krypa ner under täcket och där sov jag tills klockan var halv tre. Hade gärna sovit längre, men det gick bara inte, men hoppas jag skall vara pigg nog för ännu en natt. För nu tänker jag inte sova mer idag, man blir så bak-fram :-). När jag steg upp blev att göra lite mat innan jag hämtade Novalie från dagis, hon har flyttats upp från lillasidan som de kallar Lilla-My till Knytterna nu då hon fyllde tre. Idag var första dagen hon varit på Knytterna hela dagen. Det hade gått så bra och hon var så glad. Maten som hon ibland krånglar med nuförtiden hade de inte ens märkt av. Hon hade ätit bra av allt. Nu skall jag umgås med min familj innan det blir dags för mer jobb..

en av två till sovrummet.

Publicerat - 2012-01-02 @ 15:45:11
Äntligen står den där, invid sängen.

Kartells componibili. Inköpt på Wilma i Jakobstad.

Finns förutom vit i b.la röd, svart, silver.
Snygg, enkelt och modernt.
Precis som jag gillar.
Ett plus för den runda formen som bryter av det annars så "rektangulära och kvadratiska" möblemanget.





välkommen nytt år, välkommen vattkoppor.

Publicerat - 2012-01-02 @ 15:38:31
Nyår blev lugnt, jag jobbade kväll på nyårsafton hade morgontur igår så det fanns inte så många alternativt. Var tänkt att T skulle ha en kompis över till oss, men det fick ställas in eftersom han ännu hade feber. Igår började han även få en massa utslag på kroppen, och troligen är det vattkoppor. (han minns inte att han skulle haft dem som liten, och inte mindes han mamma nåt sånt heller) Så nu hopps jag hur otrevliga de än må vara att Novalie också skall få dem så hon förhoppningsvis är immun senare...