vagnen hemma.

Publicerat - 2013-01-30 @ 21:12:00
I måndags fick vi meddelande att vår vagn* hade kommit till butiken i Seinäjoki, så idag har vi hämtat hem den. Är så nöjd med storleken, utseendet och hur stabil/lätt den verkar vara att köra. Och ännu mer nöjd över att den inte kommer stå tom så länge till innan vi får ta vår första vagnpromenad ute på riktigt. Två veckor till BF idag! :)
 
 
 
* Vagnen som den kommer se ut första tiden. Vi valde alltså som jag tidigare nämnt att ta citykorg supreme som liggdel till vår emmaljunga citycross, eftersom den är rymlig och fanns i vitt läder precis som vi ville ha. Sittdelen valde vi att ta i svart, då den kan användas från 6mån och ända upp till tre år, och vi vill kunna matcha den med åkpåse i valfri färg eller mönster, samt att spår av framtida grus/sand under skor/bara fötter syns minst på det. :)

wanties to baby

Publicerat - 2013-01-28 @ 12:36:35
  
 
 
 
 
Bild 1-4 byxor, pyjamas och söt stickad mössa från Lindex. Bild 5 Byxor från KappAhl. Bild 6 BabyBjörn sitter
 
 
 

glatt besök.

Publicerat - 2013-01-26 @ 19:36:00
Idag har vi haft min vän Sophie med familj på besök här hos oss. Barnen har verkligen hittat varandra, och hänger gärna ihop från början  trots att de ses så sällan. :) Jag hade gräddat semlor i ugn innan de kom, så det blev färska fastlagsbullar till fikat och några småkex. Dessutom fick vi en bukett vackra vita tulpaner av Sophies familj, och jag blev så glad eftersom det är en av mina favoritblommor och verkligen piggar upp här hemma. Plötsligt kom våren ännu närmare och bara det ger en känslor "all over the place". Tack för idag. :)
 
 
 

ny telefon

Publicerat - 2013-01-23 @ 17:37:10
 
Jag är inte den som bryr mig om ny teknik, eller hänger med i svängarna av allt som finns att välja mellan då det kommer till olika program, men efter nästan fem års trogen betjäning var det ändå dags att säga hejdå till min kära nokiatelefon, och nokia överhuvudtaget. I förra veckan inhandlades istället denna sköna enhet och smarttelefon, Samsung Galaxy S III, och idag är jag i fullgång med att sätta mig in i all teknik jag missat senaste åren. För en som hittills bara varit registerad på sociala medier som facebook och bloggen, tas nu även steget in i instagram världen. Idag skapade jag ett konto där, och kanske blir det mer aktivt än här då ork/prioritering/motiovation för bloggandet fallit bort lite.. I så fall kan ni redan nu lägga till; litenhimmel där. Ni lär ju se hur aktivt det blir ;)

.. när kommer bebis?

Publicerat - 2013-01-17 @ 19:11:00
Igår var det exakt fyra veckor kvar till beräknad BF, som alltså är onsdagen den 13 februari. Det börjar alltså närma sig med stormsteg! Så nu tycker jag att alla som vill får gissa.
 
1) När kommer bebis?
2) Hur stor? (vikt&längd)
3) Flicka/Pojke?
 
(Kan ju säga att med Novalie gick "vi" sex dagar över tiden, och hon var 54cm och 3695gr.) 
 
 

dagens klagovisa

Publicerat - 2013-01-14 @ 18:49:33
Nätterna som för en tid sedan började bli bättre och jag tänkte, äntligen kan jag sova igen, har åter blivit till de sämre. Om inte värre. Nu vaknar jag varje natt av att den sida jag somnat på bara värker och ömmar, kan inte ligga på den, så jag byter till nästa. Men då kanske bebis i magen inte gillar det, eftersom det börjar leva till sig där. Eller så är den sidan inte lika bekväm, och lyckas jag ändå somna på den är "problemet" samma sak där inom en halv timme-timme, så totalt kanske jag får sova 3h ostört innan allt vridande och vändande börjar, om jag inte också behöver springa på toaletten.
 
Detta resulterar i att jag börjar bli riktigt utan energi och fasar för förlossningen.. Och har inte mitt HB gått upp vid nästa rådgvningsbesök (sa jag tidigare att det var lågt) då vete sjutton, eftersom jag verkligen skärpt mig med järntillskott och multivitaminer!
 
Vill bara inte vara gravid idag. Vill ha bebis här. Nu.

fredag till söndag

Publicerat - 2013-01-07 @ 09:52:22
 
I fredags fyllde T 30 år, jag och Novalie bjöd frukost på sängen, sjöng "ja må jag leva" och gav presenter (en väckarklocka och ett halsband), sedan for vi till svärföräldrarna för lite födelsedagsfika med smörgåstårta och tårta, sedan var det bara lugnt. Tänkte vi skulle ordna med eventuell fest längre fram eller så samlar vi ihop ett gäng och åka ut och äta eftersom det är flera av T´s vänner som fyller jämnt detta år! Lördagen hade vi inte så mycket aktiviteter för oss, men igår var vi på en kortpromenad till parken och Novalie fick testa pulkan ordentligt för första gången i år. Fast det bara var ett par minsusgrader var mina lår och ben nästan frysna då vi kom hem tillbaka - kommer ju inte i mina värmebyxor och känns onödigt att köpa något för knappt en månad. Får hoppas de är ute massor på dagis de dagar Novalie är där, så vi med gott samvete kan mysa inne största delen av tiden hemma. Eller så får hon vara ute på gården och leka själv :) På onsdag börjar jag mammaledigt, och vi längtar mer än någonsin för varje dag som går efter vårt knytte! -v-
 

konstnären

Publicerat - 2013-01-07 @ 09:42:16
Novalie har börjar rita massa spöken, och hur konstnärligt är inte detta :-)

Nyårsafton.

Publicerat - 2013-01-02 @ 19:59:29
Så hade vi nytt år. Som jag längtat. Kommer inte skriva någon årskrönika om 2012, eftersom det aldrig varit min grej. Är ju bara att gå bakåt i arkivet om man är nyfiken. :) Känns i alla fall bra att lämna det året bakom, och skall man sammanfatta det finns ju två ord; renovering & graviditet. Känns som det är det ända år 2012 gått ut på, men båda är ju livslånga investeringar så skall inte klaga. :) Av 2013 önskar jag dock att vi skall hinna på åtminstone en resa utanför Finlands gränser, eftersom vi inte var längre än till Ähtäri under året som var. :)
 
  
 
  
 
Nyårsfirandet kunde i alla fall inte börjat bättre. Hade bjudit hem ett par kompisar, men bara två som först skulle ha möjlighet att komma. Plötsligt var vi nästan dubbelt upp innan 12-slaget då en vän kom på att det nog skulle vara roligare att fira året med oss i alla fall efter en intensviv jobbhelg, och ett annat par lyckades "tappa" sina gäster pga flunssa. Tur jag hade lagat en hel del mat i form av salta pajer, innerfile, potatisgratäng och sallad, så det räckte gott och väl åt alla som ville ha. :) Novalie fick en lekkamrat, och de lekte och var uppe ända till 23.30 då vi även smällde några fyrverkerier med dem innan de stoppades om -och sov gott vid 12-slaget - så vi vuxna efter att ha skålat och önskat varandra "gott nytt 2013" kunde sjunka ner i utespat ett par timmar, innan vi bäddade för alla, och sa hejdå efter frukost nästa dag.