lite om senaste dagarna.

Publicerat - 2012-11-29 @ 12:08:14
Har inte hänt så mycket nytt här. Har precis som alla andra julpyntat huset, men lamporna åkta fram redan för en och en halv vecka sedan. I söndags fyllde vi på med tomtar, och igår kom lillajulgranen på plats. Idag har jag fått uppskruvat lite gardinstänger i spisrummet och hemmagymmet, på de fönster som går mot baksidan. Har mycket silver, vitt oh turkost i övriga huset, men här fick det bli rött. Passar bra och ger en varm känsla med allt det svarta och vita.
 
  
 
Funderar vi skall gå ut en liten sväng om en stund nu idag. Överallt på fb läser man om snö, men här har det inte kommit mer än någon flinga! Imorgon är vi bjudna på kalas då svärmor fyller år och på lördagskvällen skall vi på någon middag till ett par vänner. Ser fram emot det! :-) Annars tar vi det bara lugnt, och jag funderar fram och tillbaka om jag skall återgå till jobbet nästa vecka eller förlänga sjukskrivningen.. har så ont i ryggen vissa dagar så jag tror jag skall gå sönder, och sedan verkar det vara sammandragningar på G, men inga långa eller jättesjuka. Tror ändå jag skall testa jobba lite ännu.. Blir så långa dagar att gå hemma redan, och som sagt är jag ju känd för att hitta allt som borde piffas/fixas upp när jag är det! Både på gott och ont. ;)

Bonde söker fru - finalen.

Publicerat - 2012-11-28 @ 19:07:47
Som jag väntat hela veckan, men idag är det äntligen dags för finalavsnittet av Bonde söker fru. Vilket betyder att vi får veta vem bönderna valt till kanske deras livskärlek. Kl 21.00 (finsk tid) på TV4, du kollar väl? :-)
 
 
Såhär tror/hoppas jag slutvalet blir: Klas & Sandra, Bengt & Harriet, Johan & Elin, Sven-Arne & Carola. Vad tror du? :-)

ny bil.. ?

Publicerat - 2012-11-26 @ 14:03:00
Trots att jag bara haft min nuvarande bil i lite på två år, har jag blivit sugen på en ny! Och det brukar då inte hända mig eftersom jag ser bilen enbart som ett fortskaffningsmedel och tycker det är bra så länge den går, och den jag har nu har inte felat något större heller, men jag tycker kanske den är lite väl stor (trots att bagaget rymmer bra både  barnvagn och annat.) Den jag kollar mest på just nu är hyundai (matrix), inte någon dyr bil, och ganska nätta till form och färg. Tror ändå jag får spara mitt bilköpande tills mammaledigheten är slut.. något mer eller nytt lån just nu lockar inte! Men man får ju alltid "titta". :-)
 
 
 
 

riktiga kickar.

Publicerat - 2012-11-26 @ 08:31:29
Ofta när man är gravid andra gången så jämnför man ju det med den första. Man vet hur saker skall kännas, och har något att relatera till. Och det jag minns med Novalie var att hon var en väldigt lugn bebis. Ofta fick man "skaka" om magen för hon skulle ge ifrån sig ett livstecken, och jag minns bara av en ända gång då en fot fick in en sådan rejäl spark att det tyngde ut fläsket på magen med flera cent. Dock kände T av hennes första spark långt tidigare, redan kring vecka 20 kanske. (Minns bara det var en dag vid stranden i julimånad (N är född i december) när vi låg på en filt och solade.) Igår först fick han nu känna på det denhär gången.. och det var inte lite h*n bökade på, och så har det fortsatt mer eller mindre hela natten.. får hoppas h*n inte tänker följa den dygnsrytmen senare! Dock har jag själv kännt sparkarna länge redan. Tror det första fladdret var redan kring v 15-17, och sedan v 20 någonting känner jag nog rätt så regelbundet. Riktigt starkt har det varit nu ett par veckor, men som sagt fick T känna på det först igår eftersom det är en luten luring som slutat varenda gång jag sagt till innan... :-) Igår var det annars "bara" 80 dagar kvar till beräknad BF så det närmar sig verkligen nu!! Känns som det kommer gå extra snabbt nu då vi närmar oss jul och vi har fullt upp med födelsedagsfiranden utöver det, skall hoppas det.. :-)

parkbesök och träff med tomten.

Publicerat - 2012-11-24 @ 15:00:00
  
Lite mer aktiv dag. Har syrran på besök, vilket är guld värt! Hon kom med bussen igår kväll och åker hem imorgon. Så idag begav vi oss till parken med Novalie direkt efter frukost. Hade cykeln med så hon skall träna på det, och hon "cyklade" hela vägen dit, men på hemvägen ville hon gå. Riktigt lagom promenad för mig som bara känner bebisen trycka på neråt mer och mer..
 
  
När vi kom tillbaka från parken fick vi höra att de var julöppning i stan och att tomten samlade in barnens önskelistor. Självklart ville Novalie ge sin lista till tomten och krama honom, så det var bara att ge sig iväg. Lite spännande var det allt. :-)
 
Nu skall vi bara fixa middag och sedan blir det en lugn kväll.. syrran åker hem redan på förmiddagen imorgon..

Rådgivning besök.

Publicerat - 2012-11-22 @ 14:54:00
Idag har jag besökt rådgivningen. Hade ett HB på 95, så nu får jag skärpa mig med järntabletterna. Det kunde också bero på att jag var lite svullen så det var en del vatten i blodet som gjorde det visade så lågt, så fick inlagt ett extra blodprov till labben.. känns som jag ständigt springer där nu. Har även ganska lågt blodtryck, men det har ju aldrig varit speciellt högt innan heller så det spelar inte så stor roll.. SF måttet var 26,5cm, min vikt hade ökat med 600 gram på 3 veckor (glad det inte var mer!) och babyns hjärtljud låg på de vanliga 150. Pratade lite om amning eftersom jag inte trivdes så bra med det förra gången så känns bra jag har deras stöd vilket jag än beslutar mig för! Fick även låna hem en dvd och bok med profylaxförbereldelse inför förlossningen , så dvdn skall jag försöka kolla på. Saknade det lite förra gången, så denna gång skall vi även boka in oss på profylaxkurs om det som de ordnar från BB för både först -och omföderskor!
 
magen 22.11.2012
(varit usel att ta magbilder, får blir mera nu mot slutet)
 
 

Hej, sjukskrivning.. igen

Publicerat - 2012-11-20 @ 11:38:00
 
Två veckor gick det att jobba, och jag har knappt kännt av ryggen eller annat värre gravidsymptom alls. Men igår kväll då jag lade mig ner på soffan slog det till som en bomb med en värk/växtvärk som bara strålade ut i benen och speciellt det högra.. Tänkte det försvinner över natten men vaknade med samma värk och ringde rådgivningen - fick läkaritd - och är återigen sjukskriven två veckor..
 
 

önskelista från granit

Publicerat - 2012-11-17 @ 18:16:00
 
 
 
Detta måste jag inhandla nästa gång jag besöker svea-landet. Om inte någon vet någon webshop som säljer granits saker på nätet, eller någon snäll släkt/vän vill inhandla det åt mig och skicka per post/ta med när de kommer hitåt. :-) Speciellt förvaringen för brev/tidningar och pennorna är stort "must have".
 
 
 

till mys -och läshörnan

Publicerat - 2012-11-13 @ 12:02:33
Var med i en utlottning för ett tag sedan där man kunde vinna en sådan här säck. Som vanligt var ju inte turen på min sida, men råkade sedan hitta den på -70% på nätet, så nu är den beställd hit hem och enligt måtten borde den passa exakt in i mys/lärhörnan uppe på vår vind vid trapporna. Perfekt också att flytta framför tv:n vid fredagsmyset sedan. Finns i flertalet färger och kulörer, bla. svart, men valde rosa som acent denna gång då vårt hem annars går i så mycket svart och vitt, och en av färgerna jag annars vill köra med här hemma är just denna. Väntar med spänning nu i 4-6veckor. Kanske en lagom julklapp för hela familjen.. :-)

önskelistan till tomten

Publicerat - 2012-11-09 @ 09:15:00
Första snön hann just och just falla så var pratet om jultomten och när han skulle komma i fullgång här hemma hos oss. Dessutom bläddras det flitigt i alla lek -och barnkataloger som dimper ner i postlådan, och vissa saker påpekas mer än andra att just det skall tomten komma med på jul. Så kanske bra att göra en önskelista i tid då också. Så att så här som på bilden ovan ser då Novalies önskan till tomten 2012 ut. :-)

suck, stön och snörvel.

Publicerat - 2012-11-08 @ 18:39:54
Vet inte om det är förkylningen eller graviditetshormonerna som spökar, men känner mig så i en svacka. Har ingen energi för någonting, samtidigt som jag har tusen saker på gång och som borde fixas NU! Avskyr den soffpotatis jag blivit, och att jag knappt orkar ta mig utanför dörren för att väl där märka att det är just vad jag skulle behöva! Irriterad på kläderna i garderoben som jag inte längre kommer i, kollar runt på nätet, vill beställa hem massa nya fina mammakkäder då det ändå finns sånt och pimpa mig med, men hejdar mig och tycker det känns som bortkastade pengar på något som bara varar i tre månader till. Jag brukar inte vara den första att gnälla över min kropp, men just nu känner jag mig bara inte alls som den person jag vill vara eller mår bra av att vara. Platttången har kanske använts en gång senaste månaden, och då sken till och med T till och kommnetarde det. (nog för han tycker ju  jag är fin annars också, men att han såg det lilla jag ansträngt mig fick mig att fundera hur lågt jag riktigt sjunkit..) Naturlighet ligger mig varmt om hjärtat, men detta jag liknas nog mer jordens undergång...
 
  
 
 
 
 
 
 
 

till vårens fester.

Publicerat - 2012-11-08 @ 09:49:14
Är så led gravidmagen. Inga kläder passar och inte vill man lägga ner en massa pengar på något som går på i bara tre månader till (några toppar, blusar till vardags och ev. en mammaklänning till jul/nyår borde jag ändå hitta). Men istället då jag spanar in nelly.com hittar jag bara de vanliga fina, och med denna på rea kunde jag bara inte hålla mig, bara att hålla tummarna den passar sedan och då kanske man kunde ha den på dopet...
 
 

nya vinterkängor.

Publicerat - 2012-11-08 @ 07:50:00
Perfekt till vardags från nelly.com

lyckat. <3

Publicerat - 2012-11-08 @ 07:42:19
Vår söta prinsessa. :-)

lördag och söndag.

Publicerat - 2012-11-06 @ 13:37:00
I lördags hade vi tortillakväll hemma hos oss med Carola, Fredrik och Anders. Det hela började bra tills vi fick den spontana idéén och suget att fara ut på krogen en sväng, men eftersom vi inte hade fixat med barnvakt så beslöt vi efter mycket om och men att dela upp oss. Så då blev det jag och Carola som tog en sväng ut först för varsin drink (alkoholfri för mej förståss), och när vi kom hem efter det var det då grabbarnas tur (och även C igen) att fortsätta ut. Tyvärr var klockan då så mycket att bara en ända krog har öppet i lilla Jeppis, och eftersom det var halloween var ju alla halloweenfirare där - så efter 45 min i kö (varav halva tiden strax utanför dörren) hade de fått  ge upp och komma hem igen... så den "smidga planen" var kanske inte så bra för alla  i slutändan.. men ny vecka nya tag och nästa gång spontana ideén kommer upp får vi väl vända på steken. :-) Söndagen var annars en riktig mysdag med familjen, film och mat framför tv:n! -v-
 

att uträtta massa ärenden.

Publicerat - 2012-11-02 @ 12:04:31
Jaha, så var der fredag igen. I onsdags var jag på sockerbelastningstest eftersom jag under gravidteten med Novalie fick graviditetsdiabetes just vid denhär tidpunkten. Testet var avvikande även denna gång så nu gäller det att tänka ordentligt på kosten, samt att en extra remiss om ett tillväxtultra är gjord. Men jag oroar mig inte. Fick ju se bebisen på UL vid ett läkarbesök senaste fredag och då växte det och allt var normalt för just den tidpunkten. Sen var Novalie slutligen ingen jättebebis heller(3696gr) , bara lång (54cm). Men är ju ändå bra då det tas på allvar.
 
Fredagar till är iaf godisdag hemma hos oss så det tänker jag unna mig idag. Är just hemkommen efter massa ärenden på stan. Nu skall mamma -och föräldrapenningen sökas. Om 2 månader och 1 vecka börjar mammledigt. Och på måndag skall jag tillbaka till jobbet. Mått betydligt bättre denhär veckan, knappt kännt av ryggen eller trycket ner i magen alls, så jag hoppas det skall gå bra. :-)
 
Nu skall jag städa nedrevåningen innan Novalie skall hämtas på dagis...