till sovrummet..

Publicerat - 2011-11-30 @ 22:08:33
  


Detta är basen som jag vill ha i möbelväg till vårt sovrum sedan då vi renoverat om. Sängen är redan inköpt från IKEA då vi var dit. Ligger dock omonterad i sin förpackning ännu. (Onödigt att lägga ihop nåt man ändå ska flytta på inom snar framtid.) Kartells componibili gillar jag då det bryter av allt "kvadratiskt/rektangulärt" som det annars lätt blir i möbelväg, och jag har då tänkt vi skall ha två så det blir ett sängbord på var sida..  Malmbyrån skulle passa perfekt på den lilla väggen där fönstret är. Skulle sluka underkläderna bra och kanske smyckesförvaring högst upp i de mindre. En stol skulle också behövas , men inte hittat nån passlig än..

på bättringsvägen..

Publicerat - 2011-11-30 @ 21:45:46
   

Har bara tagit det lugnt och vilat senaste dagarna. Raggarsockorna har varit min bästa vän (jag som knappt nyttjar dessa i skorna utomhus vintertid.) Är tydligen att vara rejält klädd som gäller då man har undertemp, och idag känner jag mig bätte även om jag fortfarande får torka näsan för jämnan. Vi har pysslat och ritat i en målarbok med Novalie, o så har jag kollat veckans avsnitt av Bonde söker fru. Tycker nästan årets säsong verkar vara den där de funnit varandra bäst. Lite irriterande då tv4 mitt i säsongen gjorde så man inte skulle få se webb-bonden längre bara.. men det verkar ju gått bra. De flesta har valt som man trodde. :) Vad har du tyckt du om årets bönder och deras val?

nerbäddad

Publicerat - 2011-11-28 @ 19:38:27
Det blev inget nattvak. Huvudet är tungt, näsdukarna förbrukas på löpande band och jag fryser. Temp 35,2. (Säg den gången jag skulle få över 37.) Alltid tycks det gå neråt, men med samma symptom som de skulle vara uppåt. Så är väl bara vila och varmdryck som gäller. Funderar på att koka lite te.

mat hos vänner, hotell och utgång.

Publicerat - 2011-11-28 @ 12:49:29
     

Veckoslutet blev precis så bra som jag hade hoppats. På lördagen då T hade slutat jobba åkte vi genast iväg till Malax. Där lämande vi Novalie med mommo, "tupperware-moffa" och moster, innan vi for hem till Jesper och Rebekka i Solf. Det blev mat, lite skvaller och så skulle deras bebisar (hundvalpanra) kollas in. Efter ett par timmar hemma hos dem chekade vi (jag och T) in på Radisson Sas hotellet i Vasa. T´s en kompis kom också dit, och det blev bråttom att ställa oss i ordning för utgång. Höll oss på waild hela kvällen. Hälsade på andra vänner och bekanta, dansade och hade trevligt nästan ända tills dem stängde och vi promenerade tillbaka till hotellet, och skippade frukosten nästa morgon för att istället få ligga och dra oss så länge som möjligt innan ut checkningen kl 12. Då hämtades Novalie från Malax och vi bjöds på nygräddade lussebullar och pepparkakor som hon bakat tillsammans med moster. Åkte sedan in till Vasa igen för att jag och Novalie skulle få våra kaluffser fixade av min goda vän och frissör Johanna. Och hemma passligt till kvällen och  lite mat så tog vi hela familjen tidig natt då Novalie gick och lade sig igår.

Idag är en sämre dag, men inte pga nåt som lämnat kvar från helgen. Såå roligt var det inte. ;) Har bara drabbast av en megaförkylning och näsdukarna är min bästa vän... och ikväll börjar nattvaket.

dress for success.

Publicerat - 2011-11-26 @ 10:58:34

 

Ännu en gång har jag klickat hem klänningar från nelly.com
Återstår att se hur de är i verkligehten. Sänder dem tillbaka om inte annat. :)

middag och bio.

Publicerat - 2011-11-26 @ 09:35:36
Igår var en magisk kväll. T´s mamma anlände en sju tiden och då åkte vi iväg på lite tumistid som började med 3-rätters middag på restaurang Sesam in i centrum. Efter det blev det bio och vi kollade filmen "In time" där huvudrollen spelas av  Justin Timberlake (soloartist och fd sångare i popbandet N´Sync). Tyckte filmen var helt okej.

Idag skall vi till Malax på eftermiddagen. Novalie skall få lämna hos mommo över natten och jag och T skall besöka Jesper och Rebekka som vi inte sett sedan i somras. Efter det åker vi in till Vasa och checkar in på hotell och så blir det utgång i stan. Kunde nästan tro vi har semster. :) Så värdefullt att få tid ihop. <3

sovmorgon och pyntbestyr.

Publicerat - 2011-11-24 @ 19:50:57
Har varit en bättre dag idag och bra start inför kommande veckoslut. Hela familjen unnade sig en lååång sovmorgon innan T for iväg på jobb. Jag föröskte plocka lite bland Novalies leksaker som har en tendens att sprida sig över hela huset. Slängde sådant som var sönderlekt, och sorterade bort saker hon "vuxit ur". Tittade också om det fanns nåt onödigt att kunna sälja på loppis till bordet vi får nästa vecka. Sedan gjorde jag middag, och när T kommit hem igen och alla ätit for vi iväg till Kokkola. Gick in på Clas Ohlsson och köpte det jag redan kollat ut på nätet (julgransmattan var dock tyvärr slut, men i Vasa fanns de i lager så hoppas jag hinner hämta en på lördag.) Efter det tog vi en fika på arnolds innan vi for till mitt favorit ställe "kodintera". Stället som har allt krimskrams och lite till. Skulle ha velat ha mycket med mig hem, men höll mig fakltiskt och köpte endast glitter till julgranen. Hemma så har nu julstjärnorna från clas Ohlsson kommit på plats i köksfönsret och den vita plastgranen står redan klädd i vardagsrummet... Nu skall jag bara njuta resten av kvällen och ladda inför morgonskiftet på jobbet.

surtant.

Publicerat - 2011-11-23 @ 21:54:52

En gnälltant är vad jag blivit. Och det krävs så lite för att mitt humör skall gå ner. Vilken tur att jag hade ett zumbapass inbokat idag! Det räddade och gjorde min dag. Motion är bra för själen. Det gör en iaf glad. :)

julen börjar ta form..

Publicerat - 2011-11-22 @ 16:05:21
Det saknas ännu snö, men senaste dagarna har vi ändå haft lite minusgrader, det har varit frost på marken, bilrutor har fått skrapats - så visst finns det ännu hopp om en vit jul...

Idag har jag varit ledig för andra dagen, och fixade därför mat från grunden. Tycker det är så tråkigt att laga mat, och gillar inte då det skall passas med allt, men idag blev det laxsoppa. Körde allt på färska råvaror, ingen frysvara här inte! :) Då vi var på citymarket och handlade alla råvaror och annat för veckan så hittade jag dessutom en liten vit lillajulgran på -50% med alla dekorationer i silver. Precis samma tema som den större skall ha. Monterade upp den genast då vi kom hem, och nu har den fått sin plats i arbetsrummet. Samtidigt har hela övrevåningen fått en riktig julfeelis då även julgardiner åkte upp, och några kuddar fick nytt fodral. Det tar sig. Senast på söndag skall väl huset vara färdig pimpat  (för att plockas undan igen efter nyår).

Jul <3

ordning & reda; tambur

Publicerat - 2011-11-21 @ 19:45:22

 
Då var bokhyllan Billy, IKEA, som min faster hade hem åt mig på plats. Och så ombonat det blev sen. :)
(ursäktar de mörka bilderna.. lampan gick sönder då hyllan skulle på plats.. så går det då man inte väntar på
hjälp av kaarn i huset.. MEN hyllan klarade ju sig ;))

myskväll

Publicerat - 2011-11-20 @ 19:34:28
Har jobbat 7-14 idag. En stund efter jag kommit hem och vi ätit lite mat tog vi en powernap hela familjen. Sen åkte vi och hämtade hem T´s bil, han hämtade pizza och kebab åt oss och jag for till makuuni efter lite godis så nu är det kvällsmys för hela slanten som gäller. Härligt <3

ordning & reda till tamburen.

Publicerat - 2011-11-19 @ 20:15:11



Denna Billy bokhylla från IKEA har min faster hämtat idag. Nu väntar jag bara att få åka efter den under veckan som kommer. Tanken är att den skall ställas i våran tambur och rymma skor och stövlar samt korgar med vantar, mössor, halsdukar mm.

om dethär med att operera brösten.

Publicerat - 2011-11-19 @ 18:38:35
Engla (http://www.englasshowroom.com) hade skrivit ett inlägg på sin blogg att hon efter två gravidteter som resulterat i tre barn ville förstora sina bröst. För hon saknade dem hon haft som gjorde att hon kände sig fin och tillfreds i sig själv. Som fyllde ut kläderna så som hon ville. Sen tar Linn Jung (http://www.linnjung.com)  upp detta i en diskussion på sin blogg där hon funderar varför vi bara inte kan vara nöjda med oss själva och hur vi förklarar detta för våra barn? För man vill väl att de ska känna att de är fina och duger som de är utan att bli påverkade.

Jag har som sagt själv opererat mina bröst. Rättare sagt den 16:e juni i år och det är inget jag tänker gömma undan eller skylta nåt desto mera om, även om jag skrivit ut det på min blogg. Jag gjorde denhär operationen för att jag alltid varit så gott som "platt" och bara haft två stycken små lingon om ens det till bröst. Minns då jag köpte lite för stor push-up bh och sedan försökte fylla ut tomrrummet med bla bomull, allt för att känna mig mer mogen. Jag var dock redan som 14-16 åring förståndig nog att inse att mina bröst ännu kunde vara i början av sin utveckling och skulle ändras många gånger ännu under kommande år..

... men nej. Det var nog såhär jag skulle förbli. Och efter att ha fött fram ett barn och se de små koner man haft försvinna och bli till nada noll, det är klart att man gör något, för att man kan. Jag är nu 26 år och vet att jag inte gjort denna operation pga nån större "utseendefixering" eller "uppmärksamhet". (då hade jag väl valt att sluta på E, F eller G kupa, och vem vill det?!  Varför?? Men tydligen får man inte dömma då man en gång gjort det själv, fast man är realistisk och kan se var gränsen för "för mycket" är) Jag har gjort den för att bli mer tillfreds med mig själv och få känna det som jag som kvinna vill. Äntligen fyller jag mina kläder, och har kurvorna där jag vill ha dem. För mig är det viktigt att man ser skillnad på bröst och pösmage.

Idag lite på fem månader senare tänker jag inte alls längre på min operation. Jag hade inte så mycket ont och operationen verkar i efterhand ha lämnat helt komplikationsfri. Brösten känns och ser naturliga ut. Och jag jämnför dem inte med någon eller något.

Det är också detta jag vill lära min dotter. Att var och en väljer själv, och att man skall göra det man själv mår bra av. Eftersom jag redan opererat mig kan jag ju inte längre säga "att man skall vara nöjd som man är" även om det skall vara utgånsgläget. Jag skulle heller aldrig rekommendera någon som inte hunnit växa klart, just och just kommit ur tonåren och inte skaffat sig en stadig tillvaro att göra nåt liknande, för då är det så lätt att man hamnar fel.

Detta är mitt val, och mina tankar. Och jag är varken för eller emot operationer. Sedan har också frågan om varför jag gjorde detta just nu dykt upp. Jag vet att folk då syftar på att jag ändå velat detta så länge, och ännu ser framemot att få fler barn. Att varför göra det någonstanns därmellan då man lagt ut så mycket pengar, och redan väntat så pass länge? Men för mig handlar det om att jag nu var redo, mogen och kommit till den punkt där jag inte längre ville väga för och nackldelar utan göra det som kändes rätt, och som jag visste var rätt för mig. Därför blev min operation av då den blev av.

Skulle jag få flera barn i framtiden, vilket jag hoppas så ser jag det inte som att jag förstört något ifall brösten efter mera ammning skulle ändra utssende och form. Jag har ju nu fått de bröst som jag alltid velat ha och drömt om, och skulle de bli hängiga efteråt så skulle det väl bara betyda mer "naturligt" än "plastigt". Man lever bara en gång, och just nu mår jag hellre bra här och nu, än om 5-10-15 år till.

Så mycket bättre...

Publicerat - 2011-11-19 @ 17:27:31

.. det är vad jag funderar se på ikväll då klockan slår 21.00 (finsk tid). Chips+dipp finns färdigt skåpen, bara att ta fram, och det bästa är att jag får ha det för mig själv. Novalie skall jag nämligen lägga senast kl. 20 och kaarn i huset är på bastukväll med hockeygänget. Lugn och ro. :)

till vardagsrummet

Publicerat - 2011-11-18 @ 09:56:26
    

 

 

Detta skulle gärna få flytta in i vårt vardagsrum då renoveringen är klar. 1) Pallen jack från JYSK 2) en grå/silver/vit eller till och med turkos ryamatta 3) tv-bänk JYSK 4) divansoffa (har redan, men önskar en ny!) 5) Fillsta bordslmapa IKEA 5) Bestå väggskåp, IKEA 6) Runt vitt bord 7) DSR från VITRA design Charles och Ray Eames

social; ja och nej.

Publicerat - 2011-11-17 @ 19:14:17

Som vanligt har jag mina up and goes stunder här i livet. I perioder umgås jag mera med folk och tycker det är kul att bjuda över dem eller att vi åker till dem. I andra perioder är jag helst för mig själv, och prioriterar hemmets lugna vrå och stunder för mig själv. Nu har jag dock kommit till en period då jag vill uppleva så mycket som möjligt och gärna vara bland folk.. Så på söndag har jag bjudit hem några vänner och hoppas det skall passa. Nästa helg skall vi på besök till Jesper och Rebekka (som jag började fundera på om vi alls sett sedan även jag och Novalie flyttade hit till T i juni) 16.12 står teaterbesök och "Pleppo live" i fokus, även det med ett gäng vänner. Skall bli så himla kul! Sen hoppas jag sådär i smyg att jag ska få vara ledig nyårsaftonskvällen så vi även då kan ordna något med ett gäng vänner.. En hemmafest där även barn kan delta vore nice.

Shopping.

Publicerat - 2011-11-17 @ 13:04:53
 


Novalie har än en gång växt så det knakat. Speciellt långärmade tröjor har det varit lite brist på hemma, så idag for vi till Lindex och laddade upp början till en ny garderob i stl 110 med 3 st (rosa, lila och vit) tunnare basictröjor, en huppari och tunika. Älskar hupparin och skulle gärna ha en liknande själv i vuxenstorlek. Nån som vet om det finns? :)

diplom och zumba

Publicerat - 2011-11-16 @ 21:33:27

Idag har jag jobbat 7-15, men eftersom det är onsdag betyder det att det varit program hela kvällen hos oss. Novalie har funkykidzat färdigt för denna termin och de blev bjudna på pepparkakor samtidigt som diplomk tilldelades alla som deltagit. De startar en ny kurs till våren, och vi har förhandsanmält oss, så månne vi inte fortsätter då. Novalie har verkligen gillat det, och jag uppmuntrar gärna till aktivitet där man rör på sig.

Efter Novalies funkykidz hann jag vara hemma knappt 1,5 timme innan det var dags för mitt röra-på-mig pass. Ikväll var det zumba på schemat och de hade tydligen börjat med nya programmet i förra veckan, men man gör det vad man gör det till.. småningom skall väl det nya programmet börja sitta mer och mer. Tycker bara det är så bra feelis, och man hinne rknappt börja så är passet slut. Tiden går fort när man har roligt som det brukas säga..

Nu skall jag ta en dusch, och sedan blir det kvällsmål och lodrätt läge. Imorgon är jag ledig, hoppas på sovmorgon.

Ett av tre.

Publicerat - 2011-11-15 @ 20:22:56

 


"Ensam mamma söker" är ett av de tre program som jag helst inte missar på tv just nu. (De andra två är "bonde söker fru" och "värsta pojkvänsakademin".. tydligen har jag snöat in mig på dethär med dejting och relation..) Men har man skiftesjobb så kan man ju inte riktigt justera sin arbetstid därefter. Tacka att vi lever på 2000-talet och att det numera går att se allt man missat på nätet.

http://www.tv3play.se/play/251595/?autostart=true

Vilka är dina favorit program på tv just nu?

måndag

Publicerat - 2011-11-14 @ 11:29:38
Vaknade redan efter sex imorse då T´s klocka ringde. Fast jag och Novalie skulle fått snooza vidare en god stund så var vi alla uppe en timme senare. Och jag konstatreade strax innan jag skulle föra Novalie till dagis runt nio att det är ju såhär alla morrnar borde vara! Ingen var sur för att man skulle stressa iväg. Varför är man inte morgonmänniska? Okej, nu var det jusom sagt  först nio vi skulle vara på dagis, och i vanliga fall är det halv sju.. tror inte vi kommer stiga upp halv fem för att hinna med detta, men oij vad härligt det kan vara! Ett 9-17 jobb är ju nåt som skulle vara perfekt sådana här stunder. Att T slängde in en mening där han menade att man kan ju ha sådan här morrnar om man går och lägger sig tidigare på kvällen skiter jag i! Då borde vi ju gå och sova senast klockan nio varje kväll! No No No!

Efter att jag lämnat Novalie på dagis fick jag och T en liten stund på tumis hemma innan det var dags för mig att dra igång veckans träning med ett pass bodycombat såhär innan jobbet. T är ännu hemma eftersom han väntar på en serviceman som skall komma och se på någon av hans maskiner och som inte hört av sig ännu...

Hoppas du också fått en bra start på veckan.

Henriksdal vs Bernhard

Publicerat - 2011-11-13 @ 20:41:09



Vilken gillar du?

klockan den går...

Publicerat - 2011-11-13 @ 13:12:41

Väntar på att klockan skall gå så vi får åka iväg till Nykaabi på "farsdagskaffe". T ringde för en timme sedan och meddelade att de fått en älgkalv. Den första älgen på kanske de 9:e senaste gångerna, tror inte de fått nåt sedan älgjakten startade. Här är det mer att komma ut i friska luften som verkar spela roll, än att få mat hem på borden... Tur att vårt liv inte hänger på hur det går för dem i jakten, och att vi har lyckan att ha inkomster och kunna handla hem mat från affärn. :)



Jag har invigt min rea klänning från nelly.com.
Dock var klänningen väldigt urringad och lite
genomskinlig så jag kombinerar den med svart topp
under och leggins. Halsbandet från snö of sweden.

(Och eftersom detta inte är nån modeblogg får kvaliteten på bilden duga)

Farsdag .

Publicerat - 2011-11-13 @ 09:14:35


 
Grattis på farsdagen älskling. (Grattis också till min pappa/moffa.) T är på älgjakt idag, så vi har inte hunnit med någon uppvaktning ännu. Är bjudna hem till hans föräldrar då jakten är slut för dagen, och där skall vi få smälla i oss både smörgåstårta och vanlig tårta. Alltid trevligt då man blir bjuden. 

... han ...

Publicerat - 2011-11-12 @ 21:49:18
Jag vet att du var dag vill bevisa att jag är den rätta för dej,
därför du aldrig gav upp hoppet om mej.
Nu du vill ta mig till ett annat land,
där du kan gå på julmarknad och hålla min hand.
Vi behöver dock inte åka så långt,
ty här går det också att vara nära
- och vi kan förbli kära.
Du är den som jag sätter stort H framför Han,
hoppas du en dag friar och förblir min man.

julkortet: - att få till det..

Publicerat - 2011-11-12 @ 14:09:51

  
  
...är lättare sagt än gjort.

vi väntar besök.

Publicerat - 2011-11-12 @ 12:43:01
Huset är något sådär städat. T är iväg på lite jobbgöra och senare idag skall vi ha besök av Simon, Sofia och deras son Iggy. Novalie är ivrig och har påpekat flera gånger om att Iggy skall komma idag och snart. Återstår att se hur det går att leka sedan. Hon har inte sovit någon middagsvila helle så jag tror vi skippar den idag. Sen borde jag linda in dendär lilla gåvan som T skall få i farsdagspresent imorgon.. Inget märkvärdigt alls. Satsar hellre på en fin julklapp eller födelsedagspresent iställe. :)

the cake.

Publicerat - 2011-11-11 @ 14:15:13
   

Har börjat fundera lite på tårtan till Novalies 3-års kalas. Första året lagade jag en själv. Ifjol beställdes en prinsesstårta med Hello Kitty på. Eftersom jag inte är någon tårtbakare och hellre bakar annat smått till kalaset funderar jag på att beställa en även i år. Dessutom har vi bara 500m till Bergwalls Bageri som verkar vara ett omtyckt och populärt bageri då det vankas fest av olika slag. Tror det får bli en gräddtårta med någon oblatbild på. Enkelt och sött. :-)

julfeelisen kryper sig på.

Publicerat - 2011-11-10 @ 14:16:37
Ute har det varit mer vår än sen höst i luften. Har till och med hört om blommor som tagit fel på årstiden, och min bil går ännu med "sommarskor". Men trots att snön saknas så har ändå julfeelisen börjat krypa sig på.. Julklapparna (och födelsedagspresenterna, Novalie fyller 6 dgr inna jul och T 10 dgr efter) är redan uttänkta. Har också bestämt mig för vilken färgkombination vi ska ha på årets julpynt.. Eftersom vi troligen inte får vardagsrummet renovert före jul så kommer jag köra på vitt och silver. Inte några inslag av turkost som jag först hade tänkt. Tycker det skär sig med de gulfula tapeterna. 
  
Dessa saker skall jag se om jag hittar i affärn .. mattan är ju bara sååå jag. Älskar hjärtan.  Hellre det än tomtar. ;)

påväg till jobb..

Publicerat - 2011-11-08 @ 19:04:25
Jag jobbar. Därför är det så tyst på min blogg. Skall snart iväg på vaktur 2/2, och sedan är jag ledig resten av veckan. Min första hela ledig helg på en månad dessutom. Men jag klagar inte, för jag har dragit in en massa söndagspengar sista månaden och bättre än så (och skatteåterbäring) kan det väl inte bli såhär mot juletider? :)

Moa Lignell - When I Held Ya

Publicerat - 2011-11-05 @ 09:54:20


Som jag skrev i ett tidigare inlägg har jag inte alls följt Idol så där noggrannt i år. Men igår var vi hem till T´s en kompis då det nyss börjat, vilket gjorde att vi kollade hela programmet för första gången sedan auditions. Och jag måste  barasäga att denna tjej verkligen var helt fantastisk igår.  Moa Lignell, 16 år, med egen skriva låten When I Held You. Wow!

trendigt i höst .

Publicerat - 2011-11-03 @ 16:50:46
   

Novalie: - "mamma! Novalie mössa" Går till sitt klädskåp.
Mamma: - "men Novalie detdär är ju byxor"
Novalie: *skratt* - "Neej, mössa" Lägger byxorna på huvudet.
Vi garvar lite. Efter en stund kompletterar hon och sätter strumpor på händerna.
Novalie: "oså vantar, titta mamma, vantar!"

Så hade vi höstens nya trend. Två funktioner i en. Vad skall man med extra vantar och mössor till. Minns vart det lästes först. :)

funkykidz och zumba.

Publicerat - 2011-11-02 @ 20:47:28

Jepp, där har ni det som varit kvällens program hos oss. Novalie har funkykidzat och jag har zumbat. Jag har börjat gilla zumba mer och mer, tycker instruktörerna är super och alla är så glada och på G. Tror jag skall börja zumba minst 1ggr/v här efter som variation till bodycombaten.

ett miljövänligare alternativ..

Publicerat - 2011-11-01 @ 19:29:02




Har inte haft en ny cykel sedan jag var tolv, tretton år. Och gångerna man cyklat sedan man fick körkort går säkert att räkna på händerna. Hoppas ändra på det och få många och långa fina cykelturer med denna. Riktigt bekväm dessutom! :)