Storasyster & Lillasyster

Publicerat - 2013-03-06 @ 16:44:13
  
Novalies reaktion på att vara storasyster? Under hela graviditeten har hon bara pratat om lillebror i mammas mage när man frågat vad hon trott gömmt sig där. Så när T skulle hämta henne och de sedan skulle komma och besöka oss på BB första gången så skulle hon ändra honom hela tiden då han nämnde lillasyster, till lillebror. Och hur han än förklarade att det var en lillasyster de skulle hälsa på, så vidhöll hon det andra och skulle minsann fråga mamma vem som hade rätt. ;) Men efter frågan på BB och att ha sett lillasyster första gången har det inte varit tal om någon lillebror mera, och hennes första reaktion var bara att "lillasyster är så gullig". 
 
Hon är gärna med och pussar, kramar, hämtar filtar, snuttetrasor och nappar efter behov. :) Sedan skall också alla leksaker fram som är bebisens de gånger hon exempelvis ligger i babygymmet även om hon inte intresserar sig så mycket för sådant ännu, och jag försöker framhäva att en sak räcker. :-) Så hittills är det alltså en mycket omtänksam och rätt så försiktigt storasyster vi har. Ännu har hon inte kommit på att hon ska bära henne själv, eller behöva ha henne i egen famn. Däremot märks nog en viss "svartsjuka", och två hyss har hon hunnit med under tiden man själv varit fast i lillasyster.
 
Det första skedde redan samma dag vi kom hem, då hade hon målat en massa bokstäver med kritor på tv-bänken! Tur det räckte med en fuktig trasa för det skulle lossna. Andra gången var för en vecka sedan då hon kom på ideén att tvätta sitt hår med tvål i handfatet på wc strax innan rådgivningstanten skulle komma på hembesök..
 
Men som sagt är hon annars än väldigt förstående, omtänksam och givmild storasyster, så några hyss må vara förlåtna efter att ändå fått ha mamma och pappa för sig själv i lite på fyra år. -v-
 
 
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?